Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutra nas očekuje veliko finale zagorskog kupa između Straže i Stubice

U Bedekovčini s početkom u 17.30 sati


Uz domaćinstvo NK Tondach u Bedekovčini će se sutra u srijedu 9. lipnja s početkom u 17,30 sati odigrati utakmica finala kupa NS KZŽ u kojoj će snage odmjeriti Stubica i Straža. Bit će to sigurni smo jedna izuzetno uzbudljiva utakmica dvaju vrlo kvalitetnih klubova koji su se pomalo neočekivano, ali sasvim zasluženo plasirali u veliko zagorsko finale. Za obje momčadi put do finala nije bio nimalo lak. Stubica je samo u prvom kolu s dva gola razlike slavila protiv Desinića, a potom su slijedile minimalne pobjede protiv Stubice, branitelja naslova Gaja uz "panenku" Drempetića i na kraju u sjajnom polufinalu protiv odličnog Golubovca. Stražin put na početku bio je još teži. Straža se prvo protiv županijskog drugoligaša izvukla nakon izvođenja jedanaesteraca, a na isti način prošla je i Tondach u osmini finala. Slijedila je uvjerljiva pobjeda protiv Oroslavja u četvrtfinalu, a potom je u polufinalu pao vrlo dobri Klanjec.
Stubica i Straža ove su se sezone dva puta sreli u ligaškim utakmicama IV. NL-središte i obje su te utakmice završile bez pobjednika. Jesenas u 7. kolu u Donjoj Stubici utakmica je završena rezultatom 1:1. Straža je zbog kazne Stubicu dočekala u Pregradi, a ta je utakmica završena rezultatom 2:2.
Po svim tim pokazateljima čeka nas jedna zanimljiva i neizvjesna utakmica u kojoj nema izrazitog favorita, iako se mora prizati da Stubica ima kvalitetniji roster, no u jednoj utakmici svaki ishod je moguć. Nadamo se samo da će to biti prava utakmica za prestiž i da će proći u fer i korektnom tonu na dobrobit oba kluba i zagorskog nogometa.
Prvi sudac utakmice je ponajbolji zagorski sudac Martin Turčin, njegovi pomoćnici su Filip Sinković i Alen Gamilec, dok će ulogu četvrtog suca obavljati Nikola Kožar. Po običaju u finalu kupa imat ćemo i petog i šestog suca, a to su Filip Meglić i Michael Jerneić. Delegat utakmice je Goran Herceg, a kontrolor suđenja Božidar Smrekar.


Put Stubice do finala:
šesnaestina finala: Desinić - STUBICA 0:2
osmina finala: Mladost MB - STUBICA 0:1
četvrtfinale: STUBICA - Gaj Mače 1:0
polufinale: STUBICA - Golubovec 2:1

Put Straže do finala:
šesnaestina finala: Vatrogasac - Straža 4:5 (p)
osmina finala: Tondach - Straža 2:3 (p)
četvrtfinale: Straža - Oroslavje 4:1
polufinale: Straža - Klanjec 3:1

Još članaka iz "Sport"

Facebook