Prethodni članak
Sljedeći članak

Susjedski derbi Bistričancima

1.ŽNL – 21. kolo: Mladost Marija Bistrica – Matija Gubec 2:0


U 21. kolu 1. zagorske lige susjedski derbi u Mariji Bistrici, gdje je kod Mladosti gostovao NK Matija Gubec iz Gornje Stubice. Mladost svakako pokušava izbjeći 9. mjesto, koje bi također moglo voditi u 2. zagorsku ligu, a baš su na njemu bili prije ove utakmice. No, to u ovom trenutku nije baš lako, jer trener Mario Brlečić ima velikih problema sa igračkim kadrom, pa je tako u ovoj utakmici imao samo jednu zamjenu. S druge pak strane, Matija Gubec, koji će slijedeće sezone igrati 2. zagorsku ligu, može se opušteno nadigravati.

Do odmora 2:0 za domaćine

Već u 1. minuti gosti su mogli povesti. Andrija Bačani probio se po lijevoj strani, zavrnuo na Darka Šimunića, koji sa 10 metara pogađa stativu. U 6. minuti Dario Frajtak pokušava za domaćine sa 20 metara ali puca preko gola. U 7. minuti puno opasniji bio je pokušaj Matea Piska, koji je jako pucao sa skoro 30 metara. Vedran Pušec je imao dosta problema s tom loptom ali je ipak nekako obranio. U 8. minuti na drugoj strani Šimunić puca sa 20 metara, a Dominik Babić izvrsnom paradom brani. U 14. minuti Gabrijel Radiković daje na 18 metara za Valentina Mesara, čiji udarac Pušec lako brani.

Nakon kornera u 27. minuti za domaćine, glavom puca Jurica Ščuric, ali pored gola, a minutu kasnije Marko Muhek pokušava sa 20 metara, no lopta jedva dolazi do Pušeca. No, u 32. minuti domaćini ipak dolaze do vodstva. Matija Matejaš je dao jednu odličnu loptu na desnu stranu za Matiju Čukmana, koji daje na drugu stranu za Frajtaka. Njega je obrana gostiju zaboravila, pa lagano pored Pušeca šalje loptu u mrežu za 1:0

U 36. minuti jako nezgodna lopta pod domaćine, za Bačanija u srce kaznenog prostora, no Ščuric je u zadnji čas uklizao i izbio u korner. U 39. minuti Čukman na drugoj strani puca sa 20 metara, ali neprecizno. U 44. minuti opasna kontra gostiju, koju je udarcem sa 10 metara završio Šimunić, ali Ivan Hanžek je blokirao. No, u 45. minuti 2:0 za Mladost. Radiković je dijagonalom pronašao Mesara, koji kvalitetno prima i pogađa malu mrežicu za 2:0, rezultat kojim se odlazi na odmor.

Domaćini zadržali vodstvo

U nastavku, već u 47. minuti zaprijetili su gosti, točnije Danijel Bačani, koji je pucao sa 20 metara, ali Babić lako brani. U 55. minuti kontru domaćina povukao je Frajtak, a kada je došao u opasnu zonu, zakasnio je sa dodavanjem slobodnima ili Mesaru ili Radikoviću, pa prilika propada. Gosti pak prijete u 58. minuti. Kristijan Leljak daje za Šimunića na desnoj strani kaznenog prostora, ovaj daje povratnu na Tomislava Leškovića, čiji udarac Babić brani.

Novi pokušaj domaćina bilježimo  67. minuti, no Frajtak je pucao visoko preko gola. Na drugoj strani, u 68. minuti, iskosa sa 15 metara pucao je Šimunić, no Babić brani. U 69. minuti domaćini su mogli riješiti pitanje pobjednika. Mesar je pobjegao u kontru po desnoj strani, dao povratnu na Radikovića, koji je sam na 7-8 metara, ali pokušava iz prve i prebacuje gol. U 70. minuti Bačani je dobro primio loptu u kaznenom prostoru domaćina, pucao je u padu, ali Ščuric odbija u korner. Na drugoj strani, nakon tog kornera Radiković odlično prolazi po desnoj strani i ubacuje na Mesara, koji puca pored gola.

Do kraja je ritam potpuno pao u sredini pa se lopta brzo selila s jedne na drugu stranu, no golova više nije bilo. Moglo je biti u 90. minuti, kada je Radiković sam izbio s lijeve strane pred Pušeca, no pucao je točno u njega. Pušec je loptu odbio u korner, nakon kojega Ivan Milički puca u blok, a Mesar preko gola. Odmah nakon toga, bez imalo nadoknade sudac Meglić sudi kraj, susjedskog derbiju, u kojem je slavila Mladost MB.

Još članaka iz "Sport"

Facebook