Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar Dubrava Zabočka do nove pobjede

4. NL – središte skupina A: 10. kolo: Rudar Dubrava Zabočka – Prečko 1:0


U 10. kolu 4. NL središte skupina A Rudar DZ je dočekao Prečko. Nakon sjajne pobjede kod Sesvetskog Kraljevca i sve bolje forme, pravi izazov je bio dolazak Prečkog, koje je stiglo sa šestog mjesta, ali samo sa dva boda više, pa ga je Rudar pobjedom mogao i preskočiti. Zanimljivo da je u zapisniku od 36 igrača, njih 21 bilo mlađe od 21 godine, a u prvim momčadima, čak 13, sedam kod domaćina i šest kod gostiju.

Rudar DZ na odmor sa minimalnim vodstvom

Rudar DZ je zaprijetio već u 2. minuti kada je dobru loptu na desnoj strani dobio Florian Videk, krenuo je par metara i pucao malo pored gola. Gosti su prvi udarac imali u 4. minuti. Iz slobodnjaka je sa 30 metara pucao Filip Jaković, ali bio je to vrlo neprecizan udarac pa opasnosti za domaćine nije bilo. U 12. minuti Prečko gubi jednu loptu u otvaranju, Mouhcine Rhadi daje odlično za Dorijana Bakeka, koji kreće prema golu, čini se u sjajnoj poziciji, no sustiže ga Jaković i otklanja opasnost.

U 15. minuti gosti prijete preko lijeve strane, lopta je ubačena u sredinu gdje je Solomon H Cho, ali Karlo Pole i Fran Gelo na golu domaćina nekako otklanjaju opasnost. I onda u 16. minuti Rudar DZ dolazi do vodstva. F. Videk je dobro ubacio, Rhadi pucao u blok, no na nekih 10 metara malo iskosa Lovro Topolovec sjajno reagira na odbijanac i glavom od prečke pogađa za 1:0.

U 21. minuti gosti se spuštaju prema golu domaćina, a sa 20 metara puca Siniša Đurić ali dosta preko gola. U 36. minuti Gelo ispucava loptu sa svojeg gola, ona preskače skupinu igrača i kreće trka Bakek-Jaković. Brži je ipak Jaković pa opasnosti nema. Na drugoj strani u 37. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane lopta se odbija na 20 metara na drugoj strani ali dosta iskosa, na nju natrčava Nikola Jakovljević i puca jako ali i neprecizno, pored prve stative. U završnici prvog dijela tempo je bitno pao i na odmor domaćin odlazi sa minimalnim vodstvom.

Prečko stiskalo, Rudar se obranio

Na početku nastavka po jedna prijetnja na obje strane, ne previše opasna. Prvo su gosti zaprijetili preko Marijana Grubišića čiji je udarac otišao malo pored gola u 47. minuti, a onda domaćini u 53. minuti, kada J. Videk iz slobodnjaka sa 20 metara puca malo pored gola. U 56. minuti Rhadi krade jednu loptu na 45 metara od gola Prečkog, pokušava dati za Bakeka koji bi sam izašao na Klanjčića, ali je povučen. Kada lopta nije stigla do Bakeka, sudac vraća na prekršaj, a J. Videk sa 25 metara puca preko gola.

U 70. minuti gosti prijete iz kornera, ubacio je Niko Marić i gađao Grubišića, no ovaj je loptu na nekih 5-6 metara zamalo promašio. Da je pogodio bilo bi jako opasno. U 72. minuti Rino Katunarić proigrao je u kaznenom prostoru Grubišića, koji sa Poleom na leđima odlično puca iz okreta, a lopta odlazi malo pored lijeve stative. U 75. minuti opet su gosti u napadu, lopta je ubačena na drugu stativu, a u skoku je najviši Ismaila Abiola Aremu, koji puca glavom, no Gelo hvata loptu. Na drugoj strani u 76. minuti duga lopta na Roberta Pavetića, no u zadnji čas Katunarić glavom vraća loptu Klanjčiću.

U 81. minuti opet opasnost pred domaćim golom. Ponovno se Grubišić dobro snašao u kaznenom prostoru, zadržao loptu i pucao u blok, no ona se odbila do Đurića, koji se 4-5 metara iskosa umjesto da puca daje povratnu, ali u prazan prostor, gdje nema njegovih suigrača. U 82. minuti Sergej Baltić iz slobodnjaka pogađa živi zid, a minutu kasnije Gelo loše reagira ne jednu ne prejaku loptu, no pred crtom izbija Kristijan Valaško. Prečko sve više stišče, ali u 90. minuti Pavetić bježi u jednu kontu, no odlazi previše desno i puca pored gola. U sučevoj nadoknadi Prečko je bilo jako blizu izjednačenja. Grubišić je sa 12 metara pogodio prečku, a odbije u loptu Aremu šalje pored golmana, ali T. Valaško spašava na crti. Prečko je u nastavku bilo blizu poravnanju, no Rudar se odlučio na obranu i uspio stići do nova tri boda, kojima je skočio na već 6. mjesto.

Izjave: Mario Videk, trener NK Rudar DZ: ''Pobjeda u ovaj puta ne prelijepoj utakmici. Težak teren, nedostaju nam 2-3 igrača, no dečki su se borili i izborili pobjedu. Gost kvalitetan, dobar, u igri čak i dominantniji, no mi smo se podredili obrani, s obzirom da smo došli u rano rezultatsko vodstvo i na kraju sretno i spretno priveli utakmicu kraju. Velike čestitke ekipi na borbenosti, dali su sve od sebe i sa još pomlađenijim kadrom došli smo do tri boda. I sreća nam se malo nasmiješila, no daleko od toga da smo toliko loši bili. Bilo je i dobrih stvari, moglo je biti i bolje i gore, sve u svemu zadovoljan.''

Jasmin Ganić, trener NK Prečko: ''Nekad sreća okrene leđa. Tri zicera, prečka, bolji na terenu, pokazali smo jedan karakter, dojam dobre ekipe, ali domaćinima ostaju sva tri boda nažalost, samo se bodovi pišu, ne dojam. Moji su dečki dali maksimum od sebe, nismo uspjeli i idemo dalje. Mlada je ovo ekipa, koja će, vjerujem, dati bolje rezultate u budućnosti.''

4. NL – središte skupina A, 10. kolo

RUDAR DZ – PREČKO 1:0

SUCI: Šandrk, Lekšić, Jelić   GLEDATELJA: 150

STRIJELAC: 1:0 Topolovec 16'

RUDAR DZ: Gelo, Topolovec (66' Pavetić), K. Valaško, F. Videk (79' Mutak), J. Videk, Rhadi, Šušak (59' Tisanić), Bakek (79' Martinić), T. Valaško, Ferček, Pole; trener: Mario Videk

PREČKO: Klanjčić, Kolak (46' Marić), Jaković, Katunarić, Baltić, Đurić, Bočvarov, Stipić, Grubišić, Cho (46' Aremu), Jakovljević; trener: Jasmin Ganić

Još članaka iz "Sport"

Facebook