Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvi laureat Sloga iz Konjščine

Završen prvi ''Turnir prijatelja'' u velikom nogometu u Belcu

  • SLOGA_1. mjesto (1).JPG

    NK Sloga


U organizaciji NK Mladost Belec u Belcu je odigran 1. ''Turnir prijatelja'' u velikom nogometu na kojem su u dvodnevnom programu nastupila četiri županijska drugoligaša – Mladost Belec, Sloga Konjščina, Toplice i Đalski.

Prvog dana u polufinalu sastali su se Mladost Belec i Toplice ( 2:0 ) i Sloga – Đalski ( 3:0 ) te su se u borbi za treće mjesto našli poraženi – Toplice i Đalski te pobjednici – Mladost Belec i Sloga – u borbi za naslov najboljeg na ovom turniru.

NK Mladost Belec

Drugog dan turnir su otvorili u borbi za treće mjesto Toplice i Đalski i nakon zanimljive utakmice pobjednik je bila ekipa Toplica svladavši sa 1:0 svog suparnika.

Danijel Svornik

Sa velikim zanimanjem očekivao se finalni susret koji je i privukao solidan broj gledatelja te su treneri Tihava ( Mladost Belec ) i Krivak ( Sloga ) na teren poslali slijedeće sastave:

Mladost (B): Ožvald, Kurtanjek, Turčec, Haban, S. Buden, F. Buden, Stipeč, Mikulec, S. Klarić, N. Klarić, K. Buden i D. Hunjak. Još su igrali: N. Klarić, K. Buden, Sambolić, Bručić Pavuk, B. Šaka i D. Šaka.

Sloga: Posavec, Kosovec, Svornik, Žeželj, Hruškar, Kralj, Curiš, Slukan, Vidović Popek, Kralj i Petriček. Još je igrao: Topolovec.

Igor Vidović Popek

Od prve minute susreta Sloga se postavila kao dominantna ekipa koja je svojom agresivnijom, tečnijom i borbenom igrom polako ali sigurno preuzimala igru u svoje ruke. Takova igra vrlo je brzo donijela i rezultat te se na odmor otišlo sa njihovom velikom prednošću od 3:0. Ovime ne znači da Mladost nije imala svoje prilike jer u prvih 45 minuta izbrojili smo tri čista zicera koja su bila plod pogrešaka obrane Sloge koje dekoncentrirani napadači Mladosti nisu iskoristili.  Drugo poluvrijeme ista slika sa jednom razlikom – igrači Mladosti nisu stvorili toliko prilika kao u prvom poluvremenu dok su igrači Sloge od nekoliko svojih dvije realizirale pa je na kraju sasvim zasluženo slavila Sloga rezultatom 5:0.

Nikola Posavec

Ovom pobjedom sasvim zasluženo je Sloga iz Konjščine postala prvi pobjednik turnira koji će, prema riječima organizatora, prerasti u tradicionalan.

Sve susrete odlično je sudio Davor Lukec ( Dubovec ).

Osim pehara namijenjenih ekipama dodijeljene su i pojedinačne nagrade koje su sve pripale nogometašima Sloge tako da  mogu napisati – Sloga iz Konjščine je apsolutni pobjednik ovog turnira te igrama pokazala da će u drugoj ligi plesati samo jedno ljeto.

Najbolji golman turnira bio je Nikola Posavec, najbolji strijelac Danijel Svornik i najbolji igrač Igor Vidović Popek.

Sve nagrade uručili su Slavko Tepuš, izaslanik predsjednika NS KZŽ Stjepana Merkaša Krojfa, i Milan Havoić.

Milan Havoić

Kada spomenete NK Mladost iz Belca svi dobri poznavatelji županijskog nogometa odmah će svoje misli usmjeriti prema samom jednom čovjeku – Milanu Havoiću. Čovjeku koji već preko 30 godina neumorno i samozatajno radi u klubu i brine da sve ide ko „po vurici“.

Uvijek na dispoziciji, uvijek spreman pomoći, uvijek voditi brigu o mladim igračima, uvijek voditi brigu da u tom potpuno amaterskom nogometu ništa ne nedostaje nogometašima, prepoznavati kvalitetne nogometaše i ne samo njih već i nogometašice jer iz njegovog je „inkubatora“ put zagrebačkog Dinama otišla Nikolina Sambolić a na dobrom je putu i Petra Turčec.

Važno je čovjeku da dobro odgoji svoje nogometaše odnosno da uz ono znanje koje imaju u sportu kojim se bave uvijek moraju poštivati svog suparnika i čvrsto i iskreno se držati fair playa, a sve moje tvrdnje o divnom sportašu i čovjeku govori i činjenica da je na nedavnom plenumu Županijskih liga ekipa Mladosti iz Belca četvrti put uzastopce dobila pehar za fair play kojeg je u ime kluba primio trener Željko Tihava koji se obratio nazočnima i biranim riječima zahvalio iznimnom čovjeku i sportskom djelatniku Milanu Havoiću.

Još članaka iz "Sport"

Facebook