Prethodni članak
Sljedeći članak

PRVA U RH: Dina Levačić postala 19. na svijetu koja je preplivala False Bay


Plivačka maratonka Dina Levačić ostvarila je još jedan uspjeh postavši 19. osoba u svijetu, a prva iz Hrvatske, koja je preplivala False Bay u Južnoj Africi. Radi se o zaljevu koji se nalazi na samom jugu Afrike, u blizini Cape Towna, a kojeg sa zapadne strane zatvara Rt dobre nade. Dina je plivala dionicu od 33 kilometra između Miller's Pointa na zapadnoj strani zaljeva do Rooi Elsa na istočnoj strani, a svoj je cilj ostvarila unatoč izazovnim vremenskim uvjetima.

"Sretna sam, ponosna i umorna nakon isplivanog False Baya. Znali smo da će uvjeti biti izazovni, ali je bilo još izazovnije od očekivanog, s obzirom na to da je bilo "mrtvog vala" visine oko dva metra, koji se miješao s valovima od dosta jakog vjetra s boka. Uspjela sam isplivati i to je ono najbitnije, a čak sam imala i društvo prijateljski nastrojenih tuljana putem", izjavila je Dina Levačić u video poruci.

No, ovo nije kraj južnoafričke avanture za 27-godišnju Splićanku. "Ostajem još neko vrijeme. Nadam se da će vremenski uvjeti dopustiti preplivavanje do legendarnog Robben Islanda, koji je pojam za sve Južnoafrikance koji su ikada plivali", rekla je i najavila svoj novi projekt koji će početi provoditi po povratku u Split.

"To je projekt sportsko-humanitarnog karaktera "104 Dalmatinca", u sklopu kojega ću oko 104 otoka, otočića ili hridi u Dalmaciji."

Još članaka iz "Sport"

Facebook