Prethodni članak
Sljedeći članak

Postonjski i Kanceljak u Varaždinu, Poljak u zabočkoj Mladosti

Zanimljiv prijelazni rok u zagorskim klubovima treće i četvrte lige

  • Stjepan Poljak

    Stjepan Poljak


Zagorski trećeligaši i četvrtoligaši ovaj su tjedan trebali početi s pripremama za nastavak prvenstva. Nažalost, zbog situacije koju je izazvala pandemija korona virusa početak priprema će kako sada stvari stoji početi s prvim danom veljače. Pričalo se da bi trećeligašima moglo biti dozvoljeno treniranje od ovog tjedna, no takva odluka nije donijeta.

Brojne promjene u Zagorcu

Iako se utakmice ne odigravaju, zagorski klubovi u višim rangovima imali su zanimljiv prijelazni rok. Najzanimljivije i najprometnije je bilo u krapinskom Zagorcu. Čak šest stožernih igrača s kraja jeseni napustilo je Krapinčane. Krenimo redom. Put prvoligaša Varaždina krenuli su Igor Postonjski i Matija Kanceljak. Postonjski je potpisao ugovor, dok će Kanceljak to učiniti sljedećih dana, a ukoliko do kraja priprema ne nađe svoje mjesto „pod suncem“ u Varaždinu, moguća je posudba u Zagorec. Klub se sporazumno oprostio s Ivanom Kovačecom i Igorom Prahićem, a bez obzira na to što su Kanceljak i Postonjski otišli u Varaždin najzvučniji prelazak svakako bi trebao biti onaj već legendarnog Stjepana Poljaka u zabočku Mladost. Iako je navršio 37 godina Poljak bi još uvijek bez problema mogao igrati III. HNL, no očito je došlo do zasićenja, a i živi u Zaboku pa će mu odlazak na treninge biti znatno jednostavniji, dok će istovremeno, sigurni smo, graditi uspješnu trenersku karijeru. Zabočani žele i Marka Vojakovića, ali taj je prijelaz još u zraku. Doznajemo i da bi Antonio Majcenić trebao potpisati za drugoligaša Sesvete. Krapinčani naravno nisu sjedili skrštenih ruku. Od ovog tjedna njihovi će članovi postati kapetan Kurilovca Mislav Čunčić, koji igra na poziciji stopera te njegov suigrač veznjak Marin Matoš. Iz redova Sesveta u Zagorec je stigao Matej Hoić, koji je u ovom drugoligašu zabilježio tek devet nastupa.

Tomašković se sporazumno razišao s Gajem

Za razliku od Zagorca, koji je pretrpio brojne pobjede, Gaj Mače je uspio zadržati sve svoje igrače, dok je na kaljenje doveo dva mlada igrača. Iz redova zaprešićkog Intera stigao je izlazni junior Matija Benčić, koji je dio svoje karijere proveo i u U-19 momčadi Dinama. Benčić je raspoloživ na pozicijama stopera i beka i od njega se puno očekuje u budućnosti. Igrač Gaja postao je i mladi nadareni veznjak Rudara iz Dubrave Zabočke, Filip Kovačić. Gaj se sporazumno razišao tek s trenerom Danijelom Tomaškovićem, a njegov novi nasljednik mogao bi doći iz redova zagrebačke Lokomotive, s kojom će Gaj razvijati dobre odnose i suradnju.

Goran Dlesk

 

Goran Dlesk želi prijeći u križevački Radnik

Dolaskom Stjepana Poljaka Mladost je napravila veliki posao, no Zabočani će izgleda ostati bez prvog topnika IV. NL-središte i svog najboljeg igrača, Gorana Dleska. On je čvrst u namjeri da postane članom Radnika iz Križevaca, koji drži 2. mjesto u III. HNL-sjever i želi izboriti kvalifikacije za II. HNL. Spominjala se i kombinacija da Dlesk krene prema Krapini kako bi Zagorec uz Poljaka pustio i Marka Vojakovića, no to je čini se propalo. Za sada je član Mladosti postao i obrambeni igrač Rudara DZ, Ivor Pavić, koji je omladinski dio svoje karijere odradio u krapinskom Zagorcu. Zabočani će svakako trebati pronaći još jednog napadača, koji će kako-tako nadomjestiti Dleska.

Nikola Đurđek u Stubici

Odličan posao napravila je i Stubica koja je u svoje redove dovela iskusnog i kvalitetnog vratara Nikolu Đurđeka, koji je ovu jesen branio boje trećeligaša Mladosti iz Petrinje. Stubičanci su tako riješili pitanje koje ih najviše mučilo. Stubica je u potrazi za još jednim kvalitetnim centralnim napadačem, koji bi bio „šlag na tortu“. U Tondachu za sada nema promjena, a najveće je pojačanje što je klub uspio dogovoriti nastavak suradnje s mladim vrsnim strijelcem, Patrikom Pasaričekom.

Za sada nema promjena ni u Straži, no više informacija iz Huma na Sutli dobit ćemo krajem tjedna. Vrlo je izgledno da ova lista prijelaza nije konačna. Zagorske trećeligaše i četvrtoligaše čeka iznimno naporna sezona, raspored će zbog trenutne situacije biti zgusnut, a ritam srijeda - subota uobičajen tijekom cijele sezone. Za to će biti potreban širok i kvalitetan kadar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook