Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda djevojčica Sutle Laduč

U organizaciji NK Mladost u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku održan je malonogometni turnir za djevojčice 2011. i mlađe pod imenom „Little ladies cup 2023.“

  • Najbolje četiri ekipe turnira.jpg

    Najbolje četiri ekipe turnira


U organizaciji NK Mladost Zabok u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku održan je malonogometni turnir za djevojčice 2011. i mlađe pod imenom „Little ladies cup 2023.“ koji je okupio osam ekipa iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije. Na turniru je nastupilo stotinjak djevojčica, koje su bodrili brojni roditelji. Ideju za ovaj hvale vrijedni turnir krenula je od Marka Belanovića, a objeručke ju je prihvatio voditelji škole Mate Fio, kao i ostale kolege treneri iz Škole nogometa Zabok. Ovaj odlično organiziran turnir pokazao se punim pogotkom i sigurni smo da će postati tradicionalan.

Zajednička fotografija nakon dodjela priznanja

Ekipe su prvo bile podijeljene u dvije skupine po četiri ekipe, a dvije prvoplasirane izborile su polufinale. Skupina A je bila dramatično neizvjesna. Tri su ekipe imale po četiri boda, pa su odlučivale nijanse, bolje rečeno gol-razlika pa su se tako uz djevojčice Bistre u polufinale plasirale djevojčice Mladosti iz Marije Bistrice, koje su pravo osvježenje u županijskom ženskom nogometom i iz tjedna u tjedan postižu odlične rezultate. Svojevrsne tragičarke bile su zabočke djevojčice koje nisu izgubile ni jednu utakmicu, a s tri neriješena ishoda bile su posljednje u skupini. Pod vodstvom Marka Belanovića za djevojčice ŠN Zabok nastupile su: Vanesa Grbin, Tena Novak, Ema Grabušić, Elena Hranić, Ena Borovčak, Bruna Kovač, Gabrijela Draganić, Ana Martinić, Hana Vrček, Zara Fio, Ema Žegrec, Jana Jurinec, Ema Pripeljaš, Tia Šalković i Lana Hranić.

Pobjednička ekipa Sutle Laduč

U skupini B situacija je bila puno jasnija. Djevojčice iz Sutle Laduč odmah su poslale poruke da su u Zabok došle po naslov, a drugo mjesto pripala je djevojčicama Pregrada.

Trećeplasirana ekipa Mladost MB

Završnica je bila također vrlo uzbudljiva. Bistra je s 2:1 bila bolja od Pregrade, a Sutla Laduč je istim rezultatom savladala Mladost MB. Utakmica za 3. mjesto ponudila nam je „zagorski derbi“. Pogotkom Amalije Žukine, njenim četvrtim na ovom turniru, djevojčice Mladosti MB slavile su s 1:0 i osvojile treće mjesto, dok su Pregračanke na kraju bile četvrte.

Ekipa Pregrade osvojila je četvrto mjesto

U finalu su djevojčice Sutle Laduč povele 1:0 efektnim pogotkom Katarine Mandić, da bi stvari na početak pogotkom za 1:1 vratila sjajna Lana Vodopija. Pobjednički pogodak za zasluženu pobjedu Sutle Laduč postigla je Veronika Šolčić.

Lana Vodopija i Andreja Ščukanec-Hopinski

Najboljom igračicom turnira proglašena je Lana Vodopija iz Bistre, s pet golova najbolji je strijelac bila Veronika Šolčić iz Sutle Laduč, dok je za najbolju vratarku proglašena Matija Behek iz Mladosti MB. Pobjedničke ekipe uz pehare su dobile i medalje, a nagradu su dijelili još uvijek aktivna nogometašica Pregrade i bivša reprezentativka Andreja Ščukanec-Hopinski i predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka Nenad Borovčak.

Veronika Šolčić i Andreja Ščukanec-Hopinsk

Uloge suca bez zamjerki su obavljali treneri iz Škole nogometa Zabok: Matija Drempetić, Dragan Roksandić, Dalibor Tuđa, Mate Fio i Danijel Klasić koji se ujedno pokazao i kako sjajni zabavljač u maskoti lava, na oduševljenje svih prisutnih.

Matija Behek i Andreja Ščukanec-Hopinski

Marko Belanović i njegove kolege treneri iz Škole nogometa Mladost Zabok zaslužuju sve čestitke za organizaciju i trud koji je prepoznat kako od djevojčica i trenera, tako i od roditelja i svi su jednoglasno zaključili – vidimo se i iduće godine.

Djevojčice ŠN Zabok s maskotom lavom

Rezultati po skupinama:

Mladost MB – Bistra 2:1

Pregrada – Sutla Laduč 0:3

Savica CC – ŠN Zabok 1:1

Ponikve – Agram 0:2

ŠN Zabok – Mladost MB 0:0

Agram – Pregrada 0:1

Savica – Bistra 0:2

Ponikve – Sutla Laduč 2:6

Mladost MB – Savica CC 0:1

Pregrada – Ponikve 2:1

ŠN Zabok – Bistra 1:1

Agram – Sutla Laduč 1:3

 

Poredak

Grupa A: 1. Bistra 4 (+1), 2. Mladost MB 4 (0), 3. Savica CC 4  (-1), 4. ŠN Zabok: 3 (0).

Grupa B: 1. Sutla Laduč 9 (+9), 2. Pregrada 6 (-1), 3. Agram 3 (-1), 4. Ponikve 0 (-7).

 

Polufinale:

Bistra – Pregrada 2:1

Sutla Laduč – Mladost MB 2:1

 

ZA 3. MJESTO

PREGRADA – MLADOST MB 0:1

STRIJELAC: 0:1 Žukina.

PREGRADA: Lara Kanjuh-Grozaj, Sabina Ban, Nika Petek, Petra Ban, Lana Tkalec, Dolores Ban, Iva Antolić, Anđela Živičnjak, Lorena Mrkus. TRENER: Tanja Bucifal

MLADOST MB: Matija Behek, Ana Osrečak, Petra Lacković, Lucija Klaužer, Amalija Žukina, Barbara Perić, Leda Lacković, Lora Fijan, Iris Bertić, Lucija Jakopović, Magdalena Švaljek, Jana Kožić, Mia Gorički. TRENER: Tomislav Brlečić

FINALE

BISTRA – SUTLA LADUČ 1:2

STRIJELCI: 0:1 Mandić, 1:1 Vodopija, 1:2 Šolčić.

BISTRA: Nika Kolarić, Julija Lacković, Lea Poljak, Vanesa Lončarić, Lana Vodopija, Ema Škreblin, Tea Tišljar, Marija Lešnjak. TRENER: Sandra Belinić

SUTLA LADUČ: Vanesa Brlek, Veronika Šolčić, Magdalena Šolčić, Lucija Skeja, Bruna Badrov, Jelena Džeba, Katarina Mandić, Nika Vesić, Marija Dudić, Gemma Turk. TRENER: Maja Ivković

Najbolje pojedinke turnira Veronika Šolčić, Lana Vodopija i Matija Behek

Konačni poredak:

  1. Sutla Laduč
  2. Bistra
  3. Mladost MB
  4. Pregrada

 

Najbolje pojedinke

najbolja igračica: Lana Vodopija (Bistra)

najbolji strijelac: Veronika Šolčić (Sutla Laduč) 5 golova

najbolja vratarka: Matija Behek (Mladost MB)

Drugoplasirana ekipa Bistre

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook