Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec s prijateljima i sponzorima svečano proslavio naslova prvaka Hrvatske u brdskom automobilizmu


U   „Domu kulture Oroslavje“ u Oroslavju, prvak Hrvatske u brdskom automobilizmu (klasa B6), Florian Šalec, organizirao je prigodnu svečanost kojom je obilježio taj veliki uspjeh, a istovremeno se zahvalio svim sponzorima i podupirateljima kojima je i podijelio prigodne plakete. Među uzvanicima je bio i gradonačelnik Grada Oroslavja,  Viktor Šimunić, koji se i obratio nazočnim gostima još jednom podsjetivši na značaj i veličinu ovog uspjeha kako za Oroslavje, tako i za cijelo Hrvatske zagorje. Šimunić je najavio i pomoć grada, naravno u skladu s mogućnostima.

Koncept ove vrlo emotivne svečanosti osmislio je sam Florian Šalec, a pomagala mu je i voditeljica i urednica Radio Kaja, Katarina Špoljar, koja je i vodila cijeli program. Na samom otvaranju TomY&Vladek otpjevali su poznatu pjesmu Jure Stublića i Filma „Srce na cesti“ i tako zagrijali za uzvanike za ono što slijedi.

Na velikom video-zidu prvo je krenuo film s prvom utrkom iz Makarske na kojoj je Florian zauzeo 2. mjesto. Posebno dirljiv bio je trenutak kada je pušten insert iz jedne od emisija dokumentarnog serijala HRT „Naj, naj“ pod imenom „Same gas Ivek“ koja je bila posvećena njegovom ocu Ivanu, nakon što je poslije tri naslova prvaka Hrvatske u brdskom automobilizmu osvojio „zlatnu kacigu“. Od tada su prošle 23 godine. U jednoj od scena tada još golobradi dječarac Florian na pitanje novinarke koja ga je zaustavila u vožnji kartingom što mu je najljepše dok vozi, odgovorio je „kad stisnem gas do kraja na ravnici“. I stiskao ga je mnogo puta do kraja prošle sezone, na ponos sebe, svog oca, auto kluba Zagorje Oroslavje čiji je član  i zagorskog sporta u cjelini.

-Ponosan sam na Floriana i veselim se kao da je ovo moj uspjeh. Bio sam s njim na utrkama i strepio, ali on je odvozio savršenu sezonu bez ijednog izlijetanja. Od malena sam ga učio da bude dobar i ponizan i tako se i ponaša. Ovaj uspjeh neće mu napraviti košmar u glavi, siguran sam da će biti još bolji i kao čovjek i kao vozač– izjavio nam je Ivan Šalec.

Atmosfera je bila odlična. Nakon svakog pojedinačnog videa s utrke dvoranom bi se prolomio pljesak. Naravno najveći pljesak zaorio se nakon prve pobjede u karijeri u Slovenskoj Bistrici, te nakon zadnje pobjede u Dubrovniku i veličanstvenog dočeka u Oroslavju.

-Tek sada kada ste svi na okupu vidim koliko ljudi stoji iza ovog rezultata. Automobilizam je kao i svaki drugi sport jako težak i iziskuje puno vremena, odricanja, rada, truda i financijskih sredstava. Sve je to jedna velika borba, a vozač tijekom utrke mora biti potpuno smiren. Bez podrške najbližih, prijatelja i sponzora ovo ne bi bilo moguće. Želim se svima skupa zahvaliti na nesebičnoj pomoći u raznim oblicima. Ovaj naslova prvaka je i vaš. Još jednom vam svima skupa veliko HVALA – obratio se nazočnim gostima Florian Šalec.

Prisustvovali smo mnogim događajima sličnog karaktera, ali ovaj je zaista bio jedinstven i poseban. Florian ga je odradio vrhunski, baš kao i čitavu sezonu. Sama ideja da svoj uspjeh na ovaj način podijeli sa svima koje smatra zaslužnim vrijedna je velike pažnje. S obzirom na njegove godine, talent i entuzijazam sigurni smo da ovo nije zadnja ovakva prigoda i da će ih biti još puno. Prva slijedeća nadajmo se već početkom iduće godine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook