Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda Dejana Dimitrijevića, Marin Leš slavio u grupi 6a

Na sljemenskoj stazi održana "28. Nagrada Stubičkih Toplica u brdskom automobilizmu"


U organizaciji AK Delta iz Zagreba i pod pokroviteljstvom općine Stubičke Toplice i Krapinsko-zagorske županije na sljemenskoj stazi održana je  "28. nagrada Stubičkih Toplica" u brdskom automobilizmu. Po vrlo vrućem i sparnom vremenu nastupilo je 78 vozača iz svih hrvatskih klubova.

Ukupni pobjednik utrke je vozač AKK Fly with Kolman, Dejan Dimitrijević koji je u dvije utrke sa svojim Seat Leonom 3.2 ostvario vrijeme 5:56,404. Dimitrijević je bio i više nego uvjerljiv. Drugoplasiranog Ninu Andrejevića i AK Opatija koji je vozio Fiat Punto ostavio je za 13 sekundi i 311 tisućinki, a trećeplasiranog u "generalci", svog klupskog kolegu Hrvoja Belinića u Renault Clio Cupu 2.0 za 14 sekundi i 82 tisućinke.

-Prezadovoljan sam s obje utrke. Iako je bilo vruće i sparno, na par dijelova staze bilo je malo mokro, no ništa strašno, bio sam spreman na to. Idemo dalje do kraja, utrku po utrku, a nadam se da ću ja biti taj koji će na kraju sezone u zrak dignuti pobjednički pehar - izjavio nam je zadovoljni Dejan Dimitrijević nakon utrke.

Za razliku od njega unatoč odličnoj vožnji imali smo osjećaj da nije bio sasvim zadovoljan novi domaći as, član AK Zagorje (Oroslavje) Florian Šalec koji vozi Citroen C2 R2. Očekivao je prvu pobjedu na svojoj stazi, no na kraju je po peti puta ove sezone zauzeo drugo mjesto, što je također rezultat vrijedan pažnje. Najvažnije je da je sačuvao prvo mjesto u grupi 6, kao i u klasi 6b. Bolji od njega u grupi i u klasi bio je samo Filip Magdić vozač kluba Fly with Kolman u VW Golfu 1. Razlika između njih dvojice bila je samo sekundu i 254 tisućinke. Florian je imao i peh u drugoj vožnji jer je u utrci morao zaobilaziti istrčalu srnu.

- Očekivao sam prvo mjesto na "domaćem terenu", no Magdić je bio brži i ja mu čestitam na pobjedi. Nadam se da ću na idućoj utrci upisati prvu pobjedu. U drugoj utrci mi je na stazu istrčala srnu, tu sam izgubio malo vremena, sva sreća da ju nisam pogodio. Tu sam izgubio nešto vremena, ali mislim da mi to nije oduzelo pobjedu. Mogao samo ponoviti vožnju, ali mislim da bi bio još sporiji - sportski je priznao Šalec koji je i dalje vodeći u poretku grupe 6 i klase 6b i na dobrom je putu prema naslovu prvaka u grupi i klasi. Šalec je zauzeo i visoko deveto mjesto u ukupnom poretku.

Odličan je bio njegov klupski kolega Marin Leš, koji je sa svojim Citroen Saxom AX 6 GT došao do pobjede u klasi 6a, dok je u grupi šest bio četvrti. U generalnom  poretku Leš je osvojio 17. mjesto. Filip Pavlina stigao je s Citroen Saxom do šestog mjesta u klasi 6b, dok je u grupi 6 bio osmi. Tomislav Mikulić je s Citroenom 206 RC zauzeo šesto mjestu u klasi 6  i 16. mjesto u grupi 6. Renato Zebec u Zastavi Yugo 1.3 ostvario je 11. mjesto u klasi 6b i 17. mjesto u grupi 6 , Krunoslav Car je s Fiat Puntom došao do 14. mjesta u klasi 6b i 20. mjesta u grupi 6, a Saša Hrovat je sa Škodom Fabiom 1,4 16v stigao do 15. mjesta u klasi 6b i 22. mjesta u grupi 6.

Svakako valja spomenuti i vrlo dobrog  Zabočana, Gorana Deaka, vozača AK Fly with Kolman. Goran je unatoč problemima sa svojim Seat Leanom došao do dvostrukog postolja. U klasi 3b bio je drugi, dok je u grupi 3 bio treći. Ukupno je u generalnom poretku zauzeo 18. mjesto.

Utrka je bila odlična organizirana, a unatoč velikoj vrućini popraćena od velikog broja gledatelja koji su mogli uživati u vožnjama.

-Prezadovoljan sam. Pomicanje utrke iz svibnja u srpanj pokazalo se odličnom potezom. Svibanj zna biti kišovit, a u srpnju je staza skroz suha. Poslužilo nas je vrijeme, uvjeti za vožnju bili su optimalni. Ova staza ima svoju čar, spada među najatraktivnije staze u Hrvatskoj, sada svi obožavaju doći kod nas. Mislim da su i mnogobrojni gledatelji došli na svoje. Posebno mi je bila čast gledati legendu Niku Pulića koji je osvojio prvu nagradu Stubičkih Toplica - završnu je ocjenu dao načelnik Stubičkih Toplica, Josip Beljak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook