Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvije bronce za Crossminton club Zabok

6. ICO Crossminton World Championships


Proteklog tjedna u zagrebačkoj Areni održano je 6. Svjetsko prvenstvo u crossmintonu. Među brojnim natjecateljima za reprezentaciju Hrvatske nastupilo je troje igrača iz Crossminton cluba Zabok. Već prvog dana natjecanja dvoje članova Crossminton cluba Zabok okitilo se medaljama. U kategoriji do 13 godina broncu je osvojio Adrian Benčić. Adrian je u razigravanju u svojoj skupini, u kojoj je bio nositelj, osvojio prvo mjesto. Savladao je Milanu Lomovcevu (LAT) s 2:0 (17:15, 16:11), Lauru Čornakovu (SVK) s 2:0 (16:9, 16:12) i Lilianu Bašistovu (SVK) također s 2:0 (16:10, 16:11). Nakon osvojenog prvog mjesta u skupini u četvrtfinalu je savladao Sašu Hajdukovu (SVK) u vrlo teškom i neizvjesnom meču s 2:1 (5:16, 16:12, 18:16). U polufinalu se susreo s Romanom Michalikovom (SVK) gdje je poražen s 2:0 (16:5, 16:6) a Michalikova je nakon Adriana u finalu također vrlo uvjerljivo s 2:0 (16:4, 16:1) savladala Niku Gorički (Crossminton klub Zagreb).

U13 poredak: 1. Romana Michalikova (SVK), 2. Nika Gorički (CRO), 3. Adrian Benčić (CRO), Milana Lomovceva (LAT).

Adrian Benčić i Nika Gorički nastupili su i u igri parova u kategoriji U19 gdje su dospjeli do četvrtfinala a na putu do polufinala i novih medalja poraženi su od Selene Stojačić i Katarine Blažev (SRB) s 2:0.

Kod ženskih parova u kategoriji O40 odličan nastup imala je Željka Benčić koja je igrala zajedno s Martinom Gorički (Crossminton klub Zagreb). Željka i Martina su svojim odličnim igrama došle do polufinala gdje su ih čekale prve nositeljice poljakinje Beata Jagiello i Joanna Kowalczyk. Željka i Martina su odigrale najbolje što su mogle no poljakinje su bile prejake i savladale su ih s 2:0 (16:5, 16:7). U finalu su poljakinje savladale i igračice iz Japana (Abe, Yuasa) i postale svjetske prvakinje a Željka i Martina osvojile broncu.

U pojedinačnom djelu natjecanja u kategoriji O40 Željka se našla u vrlo teškoj skupini gdje je savladala Katheleen Verbeeck (BEL) s 2:1 (16:7, 8:16, 16:11), dok je poražena od Beate Jagiello (koja je kasnije osvojila broncu) rezultatom 0:2 (3:16, 8:16). U svojoj skupini Željka je poražena i od Vivien Klee (GER) 0:2 (12:16, 5:16), a Vivien je kasnije osvojila zlatnu medalju.

Od članova Crossminton cluba Zabok još je nastupio i Tomislav Benčić koji nije uspio proći svoju skupinu. Natjecanje po skupinama nisu prošli ni Nenad Krznar i Robert Burić (SRU Zagorje), kao ni Siniša Jagečić (Crossminton klub Zagreb).

Zrinka Jagečić-Virth i Laura Jagečić su prošle natjecanje u svojim skupinama. Laura je ostvarila tri pobjede i bez poraza je prošla dalje kao najbolja u svojoj skupini, dok je Zrinka imala dvije pobjede i jedan poraz te se kao druga u skupini plasirala u nastavak natjecanja. U nastavku natjecanja obje su poražene od poljakinje Marte Urbanik. Zrinka je pretrpjela poraz u šesnaestini finala, a Laura u četvrtini finala. U parovima su Zrinka i Laura došle do četvrtine finala gdje su poražene od mađarica Barbare Figlar i Veronike Kunyik.

Osim navedenih osvajača medalja od natjecatelja iz Hrvatske medaljom, i to onom najsjajnijom, okitila se Gordana Ivković (Crossminton klub Zagreb) u kategoriji WO60.

Još članaka iz "Sport"

Facebook