Prethodni članak
Sljedeći članak

Pavetić u završnici potvrdio 100 posto proljetni učinak prvaka

1. ŽNL 22. kolo: Pregrada – Rudar Dubrava Zabočka 0:1


U 22. kolu 1. zagorske nogometne lige novi prvak Rudar Dubrava Zabočka svoju je utakmicu u petak. Domaćin, Pregrada izašla je u susret, kako bi Rudar s navijačima mogao u povoljnijem terminu proslaviti naslov. Sama utakmica nije imala naizgled rezultatski smisao, ali daleko od toga da smo očekivali prijateljsku. Jer iz kuta Pregrade, tko ne bi želio dobiti prvaka, novog sudionika 4. NL središte, a iz kuta tog prvaka, nakon 10 proljetnih pobjeda u isto toliko utakmica, sasvim sigurno da je cilj bio i jedanaesta.

Zanimljivih 45 minuta završilo bez golova

Već u 1. minuti Pregrada je zaprijetila i to vrlo opasnim napadom. Po desnoj strani spustio se Luka Kantolić i nabacio na drugu stranu gdje glavom puca Ivan Benko, ali od bloka lopta odlazi u korner. U 5. minuti uzvraća Rudar DZ i to polukontrom koju je povukao Mouhcine Rhadi i dao desno za Dorijana Bakeka, koji kreće prema Branimiru Kušaru, no Luka Gorup je sjajno uklizao i spasio situaciju.

U 7.  minuti Bakek je doslovce iščeprkao loptu na 5-6 metara od gola. Bilo je vrlo opasno, ali Kušar je sjajno reagirao i bacio se u noge i osvojio loptu. U 12. minuti odlično je pucao Jakov Videk sa 16 metara, ali Kušar od stative odbija u korner. Nakon tog kornera uslijedio je još jedan nakon kojega Rhadi pogađa stativu.

Na drugoj strani 17. minuti Roman Golubić puca iz daljine sa 35 metara, lopta se odbija od živog zida i umalo vara Bajsića, koji kratko odbija, a sa par metara glavom puca Gorup no ometen je malo pa Bajsić brani njegov udarac. U 24. minuti J. Videk je osvojio loptu na 25 metara, povukao par metara i pucao malo pored gola.

U 26. minuti Martin Kušar promašuje jednu loptu na 45 metara, pa se Rhadi spušta prema golu iskosa, ali umjesto da ubaci, puca lijevom iz lošeg kuta i pogađa vanjski dio mreže. U 29. minuti Pregrada pokušava preko Andrije Beloševića, koji se probija po desnoj strani i daje povratnu za R. Golubića na nekih 30 metara iskosa, a ovaj puca iz prve ali dosta pored gola. U 31. minuti Karlo Gregurić se na lijevoj strani izborio za jednu loptu i dao skroz na suprotnu, gdje na 15 metara malo iskosa natrčava Siniša Gregurić i puca jako iz prve ali preko gola. U 40. minuti S. Gregurić puca sa 20 metara ali Kušar lako brani.

K. Gregurić se sjajno snašao u 41. minuti na lijevoj strani, okrenut leđima odlično ubacuje iz okreta a Rhadi glavom sa 6 metara puca preko gola. U 42. minuti S. Gregurić se probio kroz sredinu i onda na lijevoj strani našao K. Gregurića, koji iskosa izlazi sam na Kušara i puca uz stativu, ali domaći golman brani. Tako vrlo dobrih i živih 45 minuta ipak završava bez golova.

U samoj završnici gosti do sva tri boda

U nastavku, odmah u 47. minuti S. Gregurić je izborio nakon prodora slobodan udarac na 20 metara, a pucao je J. Videk. Lopta je išla pod prečku, ali Kušar je odlično obranio. U 56. minuti Florijan Videk je pokušao s desne strane, ali udarac odlazi pored gola. U 59. minuti sjajna prilika za Pregradu. Benko je donio loptu na 20 metara, dalje ju preuzima Kolar i izlazi sam pred Bajsića. Ne odlučuje se na udarac, nego na dribling u desno, ali Bajsić sjajno reagira i baca se u noge Kolara i hvata loptu. U 63. minuti nova prilika za Kolara, ponovno je izmakao pažnji obrane, ovaj puta prebacio loptom i istrčalog Bajsića, ali se ovaj ipak okrenuo na vrijeme i prvi stigao do lopte.

U 65. minuti J. Videk se još jednom oslobađa na 20 metara i puca pored gola, a u 68. minuti Renato Majsec, koji je ušao minutu prije sa 25 metara puca dosta pored gola. U 74. minuti, nakon izbijene lopte od strane obrane Pregrade, S. Gregurić pokušava sa preko 30 metara, ali puca preko gola. U 78. minuti Menjački se našao u solidnoj poziciji u kaznenom prostoru na desnoj strani, ali bio je malo prekratak u skoku, pa je lopta od njegove glave otišla u gol aut.

I kada se već činilo da će ovoj vrlo dobroj utakmici nedostajati samo golovi, krenula je kontra gostiju, koju je povukao Roberto Pavetić, dao za Majseca, koji izlazi sam na Kušara, ali nesebično daje lijevo za Pavetića, koji sve prati i sa par metara iskosa pogađa za 0:1. Igrala se 86. minuta. U 90. minuti Majsec bježi u još jednu kontu, ali ga na 12 metara od gola sjajno sustiže Nikola Vešligaj. U sučevoj nadoknadi malo nepotrebnih tenzija, u kojima je pretjerao inače odlični golman gostiju Bajsić, pa je zaradio crveni karton. Na gol je stao Rhadi, koji je dobar dio karijere i bio golman i to izvrsni. No, do kraja prilika nije bilo i Rudar DZ tako dolazi i do 11. pobjede ovog proljeća. Slavkje je moglo početi. A nastavit će se u Dubravi Zabočkoj.

1. ŽNL – 22. kolo

PREGRADA – RUDAR DZ  0:1 (0:0)

SUCI: Jerneić, Kožar, Peharec

STRIJELAC: 0:1 Pavetić

PREGRADA: Br. Kušar, Vešligaj, Belošević (46' Ilić), R. Golubić, Kantolić, Benko (88' I. Golubić), M. Kušar, Bo. Kušar (46' Menjački), Z. Vdović (46' T. Vdović), Gorup, Kolar; trener: Tomica Vincelj

RUDAR DZ: Bajsić, Capar, F. Videk (74' Martinić), S. Gregurić (89' Lukić), J. Videk, Rhadi, Cujzek (67' K. Valaško), Tuđa (67' Topolovec), Bakek (55' Pavetić), T. Valaško, K. Gregurić (67' Majsec) ; trener: Mario Videk

Još članaka iz "Sport"

Facebook