Prethodni članak
Sljedeći članak

Olimpovci osvojili 63 medalje

U Sisku održano Prvenstvo Hrvatske u plivanje - Regije 4


U organizaciji PK Sisak-Janaf i Hrvatskog plivačkog saveza, na 50 metarskom bazenu ŠRC Sisak održano je Prvenstvo Hrvatske u plivanju - Regije 4, koje je okupilo više od 300 plivača i plivačica iz jedanest klubova ove regije: Barok iz Varaždina, Cerine iz Koprivnice, ČPK i Međimurje iz Čakovca, Osijek, Orion i VPK iz Vinkovaca, Olimp - Zabok, Sisak – Janaf, Virovitica i Vukovar. Pod vodstvom trenera mlađih kategorija Nikole Ivekovića iz trening baze Termi Tuhelj put Siska krenuo je trinaest plivača i osam plivačica: Vili Sivec, Patrik Erceg, Lovro Gorupić Mihaela Kramarić, Vanja Bartol, Leon Novak, Enio Horvat, Niki Horvat, Ivan Fučkar, Hana Blažević, Patrik Dinjar, Nadja Gorupić, Helena Dinjar, Petra Pečnik, Rita Žnidarec, Vita Galac, Borna Semenić, Fran Iveković, Luka Iveković, Benjamin Sever Kozina i Dominik Šamec.

Plivačice i plivači Olimpa ukupno su u individualnim i štafetnim utrkama osvojili 45 postolja ( 39 pojedinačnih + 6 štafetnih ), 16 prvih, 12 drugih i 17 trećih mjesta. Ukupno 63 medalje od čega 25 zlatnog, 12 srebrnog, a 26 brončanog sjaja.

Najviše uspjeha imao je junior Patrik Erceg koji je osvojio osam medalja, od čega pet zlatnih, dvije srebrne i jednu brončane. Leon Novak osvojio je najviše medalja, ukupno jedanaest, od čega četiri zlata, tri srebra i jednu broncu, te tri zlata u štafetama. Jednu medalju manje osvojio je Vanja Bartol koji se kući vratio s dva zlata, jednim srebrom, te s četiri pojedinačne bronce i tri bronce u štafetama. Vili Sivec bio je zlatni na 50 i 200 leptir.

Partrik Dinjar osvojio je osam medalja, Hana Blažević pet, Helena Dinjar, Ivan Fučkar i Nadja Gorpupić po četiri medalje, Enio Horvat tri, a Niki Horvat dvije medalje.

Zbog nastupa na juniorskom EP u Bukureštu nisu nastupili brat i sestra, Petar i Jana Pavalić, s kojima bi berba medalja bila još znatno veća.  

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook