Prethodni članak
Sljedeći članak

250 polaznika iz čak 20 svjetskih zemalja na dosad najboljem Basketball campu Croatia

U organizaciji sportske agencije "Pepi sport" u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku održava se 4. izdanje Basketball campa Croatia


U organizaciji sportske agencije "Pepi sport" na čelu s poznatim sportskim menadžerom  Perom Dujmovićem, u Zaboku se održava 4. izdanje Basketball campa Croatia, najboljeg košarkaškog kampa u regiji, koji krupnim koracima grabi da stekne i epitet jednog od najboljih košarkaških kampova u Europi. Pero Dujmović i njegovi suradnici visoko su podignuli ljestvicu, koju svakim novim izdanjem ovog kampa dodatno podignu i naprave korak prema naprijed.

U subotu je završen prvi dio kampa na kojem je participiralo 120 dječaka i mladića, a već u nedjelju krenula je nova grupa koja broji 130 članova. Čak 40% polaznika je iz zemalja van "bivše regije". Ima tu dječaka i mladića od Finske, Švedske, Belgije, Njemačke, pa čak su dvojica stigli iz Ujedinjenih Arapskih emirata. Na kampu je zastupljeno ukupno 20 svjetskih država. Uz 250 dječaka i mladića, tu je i team od 30 ljudi koji brine da im ništa ne nedostaje.

-Sva mjesta u kampu bila su popunjena već sredinom svibnja. Ovakav odaziv je iznad svih očekivanja. Bez problema bio popunili još jednu grupu od 120 polaznika - otkriva nam Pero Dujmović, idejni začetnik i vlasnik ovog projekta.

Polaznici na raspolaganju imaju vrhunske trenere koje predvode Petar Maleš i Luka Bujas. Uz njih su tu i Pero Babić, Jeronimo Šarin, Kruno Rimac, Ivan Marinović i naš Robert Lež, a priključit će im se i od ovog tjedna i Hrvoje Vlašić.

Uz tradicionalan posjet muzeju Dražena Petrovića, polaznici svaki grupe odradit će po pet treninga s našim vrhunskim razigravačem Rokom Stipčevićem. Uz to će imati i video konferenciju s dva bivša NBA trenera koji će ih temeljito upoznati s mogućnostima nastavka školovanja u Americi i igranja sveučilišne košarke.

Polaznici su dobili i vrhunsku opremu u vidu dresova, koju je djelomično sponzorirao Adidas. O smještaju ne trebamo trošiti riječi, jer smještaj u Hotelu Well s 4 zvjezdice je vrhunski, a dječaci se u slobodno vrijeme mogu zabaviti u Aqua parku. Treniraju u jednoj od najljepših sportskih dvorana u Hrvatskoj, zabočkoj Gradskoj sportskoj dvorani koja je klimatizirana i pruža im sjajne uvjete za rad i napredak. Na njime je samo da rade i uživaju.

-Uložili smo puno truda, ali to nam se vratilo na najbolji mogući način. Oduševljeni smo atmosferom među polaznicima, radimo vrhunski posao u vrhunskim uvjetima. Ovo je do sada najbolje izdanje Basketball campa Croatia, postavili smo visoke standarde koje ćemo teško nadmašiti, no to nam ostaje kao novi veliki izazov za iduće peto izdanje - govori nam Dujmović.

U prvoj grupi kampa među polaznicima su se našli i šestorica članova omladinske škole KK Zabok: Vigor Borovčak, David Škrlec, Dino Cokolić, Antun Deak, Marko Grah i Karlo Gospočić.  Njihovim radom posebno je bio zadovoljan njihov trener Robert Lež.

-Jako sam zadovoljan angažmanom članova omladinskog pogona našeg kluba na Basketball campu Croatia. Svi su pokazali veliki potencijal, a naravno prednjačio je Vigor Borovčak koji je sličan rad već prošao u reprezentaciji Hrvatske i koji je pokazao na ovom kampu da mu je tamo i mjesto. Ovo iskustvo itekako će biti od koristi za svu šestoricu - izjavio nam je Robert Lež.

U četvrtak navečer iza večere polaznicima će predavanje održati sada već bivši trener Cibone, a novi trener Krke Gašper Okorn, koji je ovo sezone sa Zagrepčanima osvojio dvostruku krunu i svakako će biti zanimljiv predavač.

Još članaka iz "Sport"

Facebook