Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec treći na PH u brdskom automobilizmu: 'Na Sljemenu očekujem pobjedu'


Poslije tri odvožene utrke Prvensta Hrvatske u brdskom automobilizmu, vozač AK Zagorje (Oroslavje) Florian Šalec drži viosku drugu poziciju u klasi 4B, u kojoj se uz njega natječe još osam vozača. Sezonu je otvorio drugim mjestom u Skradinu, istu je poziciju zauzeo na drugoj utrci u Kotoru, da bi na posljednjoj utrci na Malački zauzeo treću poziciju, što mu trenutno nosi drugo mjesto u ukupnom poretku. 


Od ove je sezone Florian u klasi 4B, a glavni su mu konkurenti Ante Alduk vodeći u poretku s dvije uvodne pobjede i Renato Herc koji je trjumfirao u posljednjoj utrci na Malački. Florian daje sve od sebe, ali nažalost vodi jednu neravnopravnu borbu. Naime njegov Citroen C2 R2 ima 1.600 ccm i 165 konja, dok Alduk vozi Hondu Civic s 2.400 ccm i 270 konja, a Herc Opel Astru GSI s 2.000 ccm i 270 konja. Pridodamo li tome da je staza na Malački vrlo široka s puno ravnih dijelova, treće mjesto je veliki uspjeh za našeg vozača i dokaz njegovih iznimnih vozačkih sposobnosti u odnosu na konkurenciju koja ima znatno jače trkače automobile.

U odnosu na prošlu godniu Florian je na svom automobilu skinuo uteg, ugradio je plastična vrata i plastičnu stržanju haubu, pa je njegov auto lakši 120 kg, a s takvim je vozliom svoje vrijeme popravio za četiri sekunde u odnosu na prošlogodišnje na ovoj stazi. 


-Dao sam sve od sebe, odvozio odličnu utrku, ali više od trećeg mjesta jednostavno nisam mogao. Automobili od Alduka i Herca su jednostavno puno jači od mojega. No idućeg vikenda oni dolaze na moje Sljeme, na znatno zahtjevniju stazu i tu očekujem pobjedu. Pozivam sve poklonike brdskog automobilizma da dođu iduću nedjelju 30. lipnja na utrku na Sljeme – izjavio nam je Florian Šalec. 


Nadamo se da će iduću nedjelju 30. lipnja Florian imati dostojnu potporu navijača i želimo mu da na svojoj stazi stigne do prve ovesezonske pobjede. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook