Prethodni članak
Sljedeći članak

Kuglački klub Zabok okupio vrhunsku žensku ekipu s europskim ambicijama


U Zaboku se stvara vrhunska ženska kuglačka ekipa koja za svoj cilj ima ne samo pokoriti hrvatsku žensku kuglačku scenu već i napraviti nešto ozbiljno u nekom od europskih natjecanja. Cijela priča zakotrljala se oko Zabočanke Klare Sedlar. Nakon četiri godine provedene u najboljoj ženskoj svjetskoj ekipi, Victoria Bamberg, Klara se vratila u Hrvatsku. Klara je bivša svjetska juniorka viceprvakinja, a na svjetskom prvenstvima osvojila je ukupno 16 medalja, od čega je pet bilo zlatnog sjaja. U Zabok se vratila nakon što je s Vicotriom osvojila najjaču svjetsku ligu, Bundesligu, ali i njemački kup.

Kreator ove priče je kuglački znalac Robert Sedlar. On je „glavni krivac“ što će uz Klaru iduću sezonu boje Zaboka braniti i trofejne slovenske reprezentativke Sara Rotvar i Tina Mrzljak. Uz njih kuglačica Zaboka već je postala i talentirana Kjara Mazulović koja je stigla iz Kustošije, a posebno nas veseli što će ovih dana za Zabok potpisati i njena klupska kolegica, Zabočanka Magdalena Megi Škreblin, također odlična i talentirana kuglačica.

Traži se još šesta igračica, a svakako će svoju priliku dobiti i domaća nada, Jelena Hrastinski, tako da bi ova ženska kuglačka „mega-ekipa“ mogla imati čak tri domaće igračice. Ovako posložena ekipa Zaboka sigurno bi u elitnoj kuglačkoj Premijer ligi konkurirala za prve četiri ekipe, no morat će odigrati sezonu u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever koja pokriva širok prostor od Zaboka do Osijeka. Po svim pokazateljima kuglačice Zaboka bi se u njoj trebale zadržati maksimalno jednu sezonu. U prvom kolu Zabočanke  gostuju 14.9. kod Moslavine u Kutini, u drugom su gošće Pakraca (22.9.), a zabočka će ih publika prvi puta vidjeti na djelu u 3. kolu 28. rujna u 17 sati kada na kuglani ZIVT u Zaboku dočekuju Jedinstvo iz Siska. 

Iako su u drugom državnom rangu Zabočanke već u ovoj sezoni imaju ambiciju izboriti Europu, a to mogu učiniti kroz hrvatski kup u kojem imaju također velike ambicije. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook