Prethodni članak
Sljedeći članak

Momčad "Bume probali" druga na završnici u Splitu


Pod imenom "Coca-cola cup" u sklopu manifestacije "Sportske igre u mladih" u Splitu je održana završnica malonogometnog turnira koji je po običaju nabrojniji sport. Ove godine okupilo se više od 40.000 nogometaša na više od 140 kvalifikacijskih turnira.

Među njima je bila i zagorska momčad "Budemo probali" koji je ostvarila sjajan rezultat. Dečki iz ove momčadi zaustavljeni su tek u finalu turniru godišta 2007. i mlađi i na kraju su se morali zadovoljiti drugim mjestom, iako su ostavili bolji dojam od momčadi M. Livada iz Križevaca koja je na kraju imala više sreće u izvođenju sedmeraca i slavila je s 3:2, nakon što je u regularnom dijelu finala rezultat bio 1:1. Budemo probali su poveli s 1:0, a onda su primili nes(p)retni autogol i utakmica se riješavala nakon sedmeraca. Nažalost izmaknula im je međunarodna završnica u Splitu koja će se održati 28. kolovoza, no tuge nema, dali su sve od sebe i ostvarili su odličan rezultat.
Put do finala počeo je nakon što su pokorili konkurenciju u Hrvatskom zagorju, a završnicu su izborili na regionalnom natjecanju u Prelogu. U Splitu su u skupini uvjerljivo savladali prvo PSG (Dugo Selo) s 4:1, a nakon toga i Libertas (Dubrovnik) sa čak 9:1. To im je donijelo već spomenuto finale u kojem su nažalost zaustavljeni nakon lutrije sedmeraca.

Momčad "Bume prodali" sastoji se od kadeta Zagorca KR i Mladosti Zabok. Kapetan i kreator ove momčadi je Patrik Pripeljaš iz Zagorca KR, koji je sa 7 golova bio i najbolji strijelac na završnici u Splitu. Uz njega iz redova Zagorca KR dolaze Antonio Presečki, Noa Rihtar i Alen Cesarec, dok su iz Mladosti Zabok boje momčadi "Bume prodali" branili Leo Sinković, Ivan Krznar i Petar Žukina. No boje kluba u ovom slučaju nisu bile bitne. Dečke je uz nogometnu vještinu krasilo i zajedništvo koje im je na kraju i donijelo ovaj sjajan rezultat.
Dio njih je 2007., a dio 2008. godište, tako da će se ova momčad iduće godine podijeliti na dva dijela prema godištima, a svaka će naravno pridružiti i nove članove, no sigurni smo da i dalje od njih možemo očekivati odlične rezultate.

[sika2]

[sika9]

Još članaka iz "Sport"

Facebook