Prethodni članak
Sljedeći članak

Marko Devčić u uvjerljivom vodstvu, Šalec i Šamec solidni

Profesionalni automobilisti vrijeme bez utrka krate Digitalnim PH na poznatoj platformi Gran Turismo


Nakon što su zbog pandemija korona virusa prekinuta sva automobilistička natjecanja, četrnaest profesionalnih vozača u raznim disiplinama pronašlo je utjehu u Kreator Gaming Pro Cupu. Ovaj zanimljiv pokrenuo je Kreator TV u suradnji s odborom za Digitalni sport u okviru HAKS-a, koji čine vozači Davor Sertić, Miroslav Zrnčević i Dario Šamec. Riječ je o utrci na digitalnoj platformi Gran Turismo, a svi vozači koji nastupaju voze istovjetni automobil Porsche 911 RSR. Prva probna utrka održana je prije dva tjedna, a odabrana je staza Nürburgring. Prošli tjedan četrnaest vozača: Matija Jurišić, Florian Blažutić, Ivica Marić, Saša Egić, Dario Šamec, Marko Stiperski, Marko Devčić, Marko Palijan, Marko Kukec, Davor Sertić, Josip Borovec, Florian Šalec, Ivan Pulić i Leon Dubroja krenuli su prvo Digitalno prvenstvo Hrvatske, na stazi Interlagos. Pobjednik prve utrke bio je Marko Devčić, koji zajedno s Dariom Šamcem i Florijanom Šalecom brani boje Apios racing teama i AK Zagorje - Oroslavje esports racing teama. Šamec je u prvoj utrci bio deveti, a Šalec je u utrci imao dosta problema pa je završio na trinaestom mjestu.

Na sam Uskrs vožena je u direktnom prijenosu na Kreator TV-u i druga utrka na stazi Monza. Ponovno je najviše uspjeha imao Marko Devčić, Šalec je bio peti, a Šamec sedmi.

- Ovo je probno PH u koje su krenuli samo licencirani vozači, a uskoro će svoji priliku dobiti i ostali gameri. Za natjecanje je potrebno imati Play station 4 i volan, tako da troškovi nisu preveliki. U prvoj utrci nisam se snašao, svi su vježbali više od mene, ali polako se lovim. U drugoj utrci već je bilo dosta bolje - govori nam Dario Šamec.

Nakon dvije odvožene utrke u uvjerljivom vodstvu je Marko Devčić s maksimalnih 50 bodova, dok su Šamec i Šalec sa 14 bodova sa još dva vozača dijele petu poziciju.
Idući vikend slijedi utrka na stazi Spa-Francorchamps, 28.4. vozači će se okušati na stazi Mount Panorama, 3.5. na Suzuki, a posljednja utrka 10.5. održat će se na stazi Dragon Trail. Utrke možete pratiti svake nedjelje u direktnom prijenosu na Kreator TV.
-

U svakom zlu neko dobro. Zbog pandemije korona virusa ovo naše digitalno natjecanje dobilo je veliku minutažu u medijima, a posebno se moram zahvaliti Kreator TV-u. Radi zanimljivosti u postavkama smo stavili 5 puta brzo trošenje guma i goriva, pa je tako vrlo bitna i strategija. Minimalno jednom se mora otići u boks, tijekom utrke - oktriva nam Šamec.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook