Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost pokrenula sustav navodnjavanja i mnoge kvalitetne projekte

Brojne aktivnosti u zabočkoj Mladosti unatoč pandemiji koronavirusa


Pandemija koronavirusa sve više uzima maha, no u zabočkoj Mladosti su unatoč tome prilično aktivni. Jedan od najvažnijih projekta ove godine svakako je postavljanje sustava za navodnjavaje glavnog igralilšta, koji je proteklog tjedna stavljen u pogon. Projekt vrijedan 137.000 kuna u potpunosti je financirao Grad Zabok. Radove na automatskom navodnjavanju izvodio je obrt za proizvodnju i usluge HM iz Zagreba.

 - Projektiranim rješenjem navodnjavanja nogometnog igrališta ugrađeno je 16 pop-up rotora izvan linija terena i 8 pop-up rotora u sredini terena. Ugrađeni su pop-up rotor koji se uglavnom koristi u navodnjavanju golf igrališta te imaju velike domete uz snažan mlaz vode i ravnomjernu vodenu zavjesu. Svaki rotor u kućištu ima ugrađen elektro ventil što omogućava pojedinačno upravljanje svakim uređajem i prilagodbu vremena rada ovisno o izloženosti dijela terena suncu. Rotori su spojeni preko zglobnog priključka na obodnu PE cijev promjera 90mm, koja je prethodno ugrađena u rov. Rotor je povezan na signalni kabel za upravljanje navodnjavanjem. Zbog velikog dometa obodnih rasprskivača centralni dio terena navodnjava se sa svega 8 pop-up rotora. Za ovakav sustav navodnjavanja potrebno je na priključku igrališta osigurati protok od 22 m3/h pri pritisku 7 bara. Uz takve hidrauličke uvjete moguć je istovremeni rad dvaju obodnih pop-up rotora. S obzirom da je u terenu svega osam pop-up rotora pojednostavljeno je održavanje i zamjena trave u posudama na rotorima u sredini terena u odnosu na tipska rješenja s više rasprskivača unutar linija igrališta - podrobno nas je o projektu izvijestio inžinjer Danijel Tuđa, stručni suradnik za infrastrukturu u Gradu Zaboku.

Pop-up rotor najpopularniji je uređaj za navodnjavanje sportskih terena u svijetu i ugrađuje se jednako na igrališta nižerazrednih klubova i na najprestižnije svjetske stadione. Za upravljanje sustavom koristi se modularni programator navodnjavanja s odgovarajućim brojem raspoloživih stanica. Bitno napomenuti, da se voda za automatsko navodnjavanje koristi iz bunara, koji je također financirao Grad Zabok tijekom srpnja 2014.godine.

Novo rukovodstvo pokrenulo klub

A neki novi vjetrovi u Mladosti su zapuhali u jesen prošle godine kada je izabrano novo vodstvo kluba. Za predsjednika kluba izabran je još uvijek aktivni igrač i čelni čovjek zagorskog sporta, Tihomir Vančina, njegovim zamjenikom imenovan je Dalibor Tuđa, a izvršna direktorica kluba postala je Martina Hajdaš Dončić. Upravo smo u razgovoru s izvršnom direktoricom kluba saznali važne informacije o brojnim aktivnostima koji su pokrenute odmah čim je novo rukovodstvo došlo na čelo kluba.

 

 

Počelo je s rebrandingom kluba u suradnji sa zabočkim dizajnerom Rajkom Gregurićem. Novi vizualni identitet kluba usklađen je s vizualnim identitetom Grada Zaboka, a Mladost je u sklopu toga dobila i novi grb.

Pokrenuta moderna web stranica

Odnedavno je klub pokrenuo i novu modernu i vrlo atrakivnu web stranicu.

- U izradi web stranice svojim su se redom istaknuli Dino Hrastinski i sportski direktor i voditelj Škole nogometa Mate Fio. Ponosni smo na našu web stranicu koja je moderna i funkcionalna. Uz rezultate i aktualnosti, na njoj će biti i raspored treninga svih momčadi, pa tako naši nogometaši i njhovi roditelji više neće morati komunicirati preko whats up grupe, već će im informacije o treninzima biti dostupne na našim službenim stranicama https://www.nk-mladost-zabok.hr/ - otkriva nam izvršna direktorica kluba, Martina Hajdaš Dončić.

Sređena financijska situacija

Od nove godine kluba je u potpunosti sređen, ne postoje nikakve financijske dubioze.

- Novo vodstvo odlično je počelo od samog početka. Svi dugovi koji su postojali bili su sanirani do kraja 2019. godine, tako da smo u 2020. uši bez dugova. Prihodi od Grada Zaboka, Sportske zajednice KZŽ, te sponzora i donatora dovoljni su za nesmetano funkcioniranje kluba - govori nam Martina Hajdaš Dončić.

Novo vodstvo uspjelo je urediti svlačionice, postaviti nove tuševe, a uređen je i klupski kafić u kojem su postavljene nove pločice, šank i stolice, pa je to sada jedan ugodan prostor u kojem se roditelji mogu podružiti dok čekaju svoje klince. Kafić je uređen od sredstava koje je klub uprihodovao od najma jedne prostorije UHDDR KZŽ, na čijem je čelu Mario Draganić, bivši direktor Mladosti. Kako šank ne radi svaki dan, klub je kupio i jedan samouslužni aparat za kavu i sokove, kojeg sam puni, pa se i tu stvara određeni prihod.

Ovih se dana radi i na proširenju parkirališta, a taj bi zahvat trebao biti gotov za mjesec dana. Klub će tako dobiti 50 novih parkirnih mjesta, zahvaljujući svojim sponzorima i donatorima. Ova investicija vrijedna je 30.000 kuna.

 

 

Uređenje drugog pomoćnog igrališta

Novi veliki izazov je uređenje drugog pomoćnog igrališta, koje će se urediti odmah iza postojećeg pomoćnog igrališta.

- U klubu imamo 120 članova omladinskog pogona i jedno nam je pomoćno igralište premalo. Treninzi su se znali odvijati i do 23 sata, što je nedopustivo. Iz tog razloga krećemo u uređenje još jednog pomoćnog igrališta. U samo uređenje biti će uključeni roditelji i treneri omladinskog pogona. Malo nas je zakočila situacija vezana uz pandemiju korona virusa, ali nadam se da ćemo uređenje novog igrališta završiti do jeseni - optimistična je izvršna direktorica Mladosti.

Odavno nismo vidjeli ovako pozitivnu i radnu atmosferu u zabočkoj Mladosti. Ova ulaganja u infrastrukturu iznimno su važna. Stvorit će se bolji uvjeti za trening, a i boravak u klupskim prostorijama bit će puno ugodniji. Uz dobro vodstvo kluba, veliki angažman trenera i neizostavnih roditelja mogu se napraviti mnoge kvalitetne stvari.

- Zahvaljujem se svim roditeljima i trenerima koji su podržali novo vodstvo kluba u promjenama. Zajedničkim snagama uspjeli smo učiniti klub boljim. Osobno sam jako sretna i mislim da i dalje trebamo nastaviti istim putem - završila je Martina Hajdaš Dončić.

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook