Prethodni članak
Sljedeći članak

Lokalni derbi domaćinima

2. ŽNL; 8. kolo: Sloga – Mladost Belec 1:0


U 8. kolu 2. zagorske nogometne lige lokalni subotnji derbi u Konjščini, gdje je Sloga dočekala Mladost iz Belca. Prvu prijetnju bilježimo u 15. minuti i to za goste. Nakon što je netko od domaćina izbio loptu, ona dolazi do Danijela Hunjaka, koji sam kreće prema golu, no s lijeve strane puca pored lojeve stative gola koji je branio Leonardo Sovec. Gosti prijete i u 30. minuti, kada sa 20-tak metara puca Silvio Klarić, ali Sovec brani.

U 40. minuti odlična dijagonala iza obrane domaćina, s desne na lijevu stranu, D. Hunjak ide prema lopti, ali Sovec na vrijeme istrčava i brani. U 42. minuti domaćini prije preko Siniše Slukana, čiji udarac s ruba kaznenog prostora dijagonalno prolazi pored stative. Na odmor se tako dolazi bez golova. U nastavku, nešto konkretnije bilježimo tek u 59. minuti. Domaćini gube loptu, Dario Brčić s desne strane pronalazi Benjamina Mikulca, koji se nalazi u kaznenom prostoru i puca s nekih 10 metara, no Sovec odbija u stativu, nakon čega obrana izbija loptu u aut. U 66. minuti Juraj Stipeč prima loptu na prsa i volje udarcem puca preko gola, negdje u desnom dijelu domaćeg kaznenog prostora.

Na drugoj pak strani, u 72. minuti slobodan udarac izvodi Bernard Kosovec, s lijeve strane sa 20-tak metara, no Matija Ožvald brani, da bi na odbijenu loptu natrčao Danijel Gudek i pucao pored lijeve stative. U 76. minuti Danijel Svornik se izborio za jednu loptu, ušao u kazneni prostor s desne strane i pucao prema prvoj stativi, no Ožvald je na mjestu. I onda, u 85. minuti presudan trenutak utakmice. Gudek je nakon dodavanja izbjegao zaleđe, barem prema sucima, izašao sam na Ožvalda i pored njega gurnu loptu u mrežu za 1:0. Gosti su jako protestirali, tvrdeći da nije bilo zaleđa, no odluka se naravno nije mijenjala.

Gosti do kraja nisu ozbiljnije zaprijetili, a domaćini su mogli do drugog gola u 2. minuti nadokande, kada je Svornik ušao po desnom boku i pucao na prvu stativu, ali Ožvald je obranio. Inače, u utakmici sa puno nervoze, obje ekipe su završile sa igračem manje. Prci su sa deset igrača ostali domaćini, nakon isključenja Martina Škreba. On je 45. minuti dobio žuti karton zbog preoštrog starta, da bi u 61. minuti dobio i drugi, isključujući karton zbog međusobnog naguravanja sa D. Hunajkom, koji je također tada dobio žuti karton, ali prvi. U 70. minuti isključen je i gostujući Robert Vrlec, zbog drugog žutog kartona, kojeg je zaradio zbog prekršaja u obećavajućoj akciji. Prvi žuti karton dobio je u 38. minuti zbog udaranja rukom protivnika lakšeg intenziteta. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook