Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec slavio protiv umorne Pregrade

26. kolo I. ŽNL KZŽ, Pregrada – Klanjec 1:4 (1:1)


26. kolo I. ŽNL KZŽ, Pregrada – Klanjec 1:4 (1:1)

Klanjec slavio protiv umorne Pregrade

Bilo je zanimljivo vidjeti može li Pregrada u samo četiri dana ponoviti dvije odlične partije, no potrošnja u finalu kupu bila je prevelika, što je Klanjec iskoristio i na kraju uvjerljivo slavio s 4:1. Nisu ni Klanjčani. Pobjeda Klanjčana je zasluženo, no možda i malo previše izražena, jer je i umorna Pregrada imala neke svoje prilike.

Prije samog početka utakmice lijepa gesta domaćih igrača koji su pripremili „špalir“ prvacima iz Klanjca. Počelo je kao iz snova za domaćina. U 3. minuti gostujući vratar Žigman prvo je zaustavio nalet N. Kolara, no lopta se odbila do Krizmanića koji je iz kosa s desne strane puca uz prvu stativu, a loptu uz pomoć Bogovića ulazi u mrežu za 1:0.  

Pet minuta kasnije prvi puta prijete gosti preko Dleska, no ovaj nakon dobrog pasa K. Pavlinića puca pokraj gola. Izjednačenje stiže u 18. minuti. Dlesk daje preciznu dugu loptu za Biruša koji prebacuje Kušara za 1:1. U 27. minuti nakon kornera D. Kolara s desne strane sudarili su se Krizmanić i Z. Vdović, pa je dobra prilika za domaće propuštena.

Opasni Krizmanić pokušao je u 31. minuti vanjskim felšom, ali je zamalo neprecizan, dok u 42. minuti isti igrač dobro puca iz izgledne pozicije, no čisti gostujući blok. Prije odlaska na odmor prijetio je još i Dlesk za Klanjec, ali više je dodao vrataru B. Kušaru, nego što je pucao.

Šok za domaće u 48. minuti. F. Pavlinić pucao je po sredini gola, činilo se da će B. Kušar uhvatiti loptu, no onda se odbila ravno pred njim i ušla u mrežu za 1:2. Najbolju priliku za izjednačenje domaći imaju u 60. minuti kada D. Kolar ubacuje s desne strane za N. Kolara koji s pet metara pogađa vratnicu.

Pet minuta kasnije na drugoj strani Brlek u opasnom naletu gađa vanjski dio mreže. Dobru priliku za domaće u 80. minuti ima Brežnjak kojem gostujući blok izbija udarac s pet metara udaljenosti. Stvari su riješene u 85. minuti. Brlek je probio desnu stranu, a Dlesk je ugurao loptu u mrežu za 1:3. Dvije minute prije kraja regularnog dijela Koprivnjak ruši K. Pavlinića u svom kaznenom prostoru, pa vrlo dobri sudac Sokolić opravdano dosuđuje kazneni udarac. Sigurni realizator za konačnih 1:4 je Brlek.

U polufinalu utakmice domaćin je priredio malu svečanost dodjela medalja starijim i mlađim pionirima svog kluba koji su ukupni prvaci I. ŽNL KZŽ i igrat će kvalifikacije za drugu ligu. Zasluženi pehar primio je David Lovrenščak, nogometaš kadeta Pregrade koji je s 41 zgoditkom najbolji strijelac 3. NL središte Zagreb za kadete.

PREGRADA – KLANJEC 1:4 (1:1)

PREGRADA: igralište Pregrade, GLEDATELJA: 250, SUCI: Sokolić, Ivanković i Brezak.

STRIJELCI: 1:0 Krizmanić 3', 1:1 Biruš 18', 1:2 F. Pavlinić  48', 1:3 Dlesk 85', 1:4 Brlek 89' (11m).

PREGRADA: B. Kušar, Pondeljak (46' Koprivnjak), Vešligaj, K. Vdović, I. Golubić, Kantoci (63' Lovrenščak), D. Kolar (79' Benko), Krizmanić (81' Kecur), M. Kušar, Z. Vdović (74' Brežnjak), N. Kolar (63' R. Golubić). TRENER: Zvonko Serdar

KLANJEC: Žigman (16' Bogović), Zrnc, Šinko, J. R. Bogović, Štih, Leš, Biruš (76' Sušec), K. Pavlinić, Brlek, F. Pavlinić, Dlesk (86' Trbuha). TRENER: Danijel Tomašković

IZJAVE TRENERA:

Zvonko Serdar, Pregrada: “Čestitam momčadi Klanjca na osvojenom prvenstvu i na zasluženoj pobjedi u ovoj utakmici. Mi smo znali da nas čeka jako teška utakmica. Pokušali smo izdržati i parirati koliko možemo, znali smo da će doći nedostatak energije zbog potrošnje u kupu. Nemam što za zamjeriti svojim igračima, dali su koliko mogu u ovom momentu“.

Danijel Tomašković, Klanjec: “Čestitke mojim igračima na pobjedi. Na kraju je to izgledalo uvjerljivo, no vidi se da je kup utakmica ostavila traga na domaćinu koji je u nastavku pao sa snagom, što smo mi iskoristili i rutinirano dobili utakmicu. Čestitam Pregradi na drugom mjestu u kupu i na fair play utakmici“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook