Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec se nakon dvanaest godina vraća u četvrtu ligu

Željko Deak pokrenuo je Klanjec u pripreme za četvrtu ligu


Nakon dvanaest godina Klanjec će se ponovno natjecati van županijske lige, točnije u IV. NL-središte. Klanjčani su do kraja prvenstva vodili "mrtvu trku" s Jedinstvom za drugu poziciju, a onda su u zadnjem kolu do nje i stigli, što im je i donijelo drugo mjesto iza Golubovca i plasman u IV. NL-središte skupina A.
-Hvala NS KZŽ na fer i korektnom odnosu. Kroz cijelu sezonu imali smo korektno suđenje, što nam je bila sportska podloga za kvalitetan rezultat i plasman u viši rang - ističe sportski direktor kluba, Robert Petrović.
A zbog većih obaveza u većem rangu s mjesta trenera morao j odstupiti Ivan Pozaić, koji je s Klanjcem napravio odlične stvari. Pozaić primarno živi od svog ugostiteljskoj obrta na moru, a kako se sezona zna odužiti do 15. rujna, jednostavno više nije mogao voditi momčadi kvalitetno kao do sada. Uprava kluba odlučila je pozvati iskusnog Željka Deaka, velikog nogometnog znalca, ali i velikog radnika, koji još uvijek radi trenerski posao s velikim žarom. Dva put tjedno momčad ima jednosatno trčanje od bolnice Bračak prema Plavinki, a ne moramo vam ni napominjati da Deak zajedno sa svojim igračima trći cijelu dionicu. Godine stišću, ali Deak im se bez problema odupire.
Dobar vijest za njega je ta što klub nije napustio nitko, a istovremeno su stigli Valentino Vrabec iz Rudara DZ i Jurica Mustač iz Oroslavja. Ovo zapravo i nisu dva dolaska, već dva povratka, jer se radi o domaćim dečkima koji će se bez problema uklopiti u ovu momčad. Uz spomenuti dvojac boje Klanjca braniti će i vratari Franjo Žigman i Davor Humski, te igrači: Matija Novak, Filip Horvatin, Matija Trbušić, Ivan Petrišić, Krunoslav Borošak, Ivan Kodrnja, Martin Zrnc, Marko Leš, Ivan Brlek, Igor Pleško, Filip Petrišić, Jakov Drčić, Ivan Šurina, Vladimir Brlek, Josip Kolar, Stjepan Berić, Luka Bogović, Jurica Renato Bogović. U klubu su posebno ponosni sedamnestogodišnjake Filipa i Karla Pavlinića i Sandra Petrović koji su se već afirmirali u seniorskom nogometu u prošloj sezoni, te Karla Sušeca i Antonia Zgoreleca koji će za to dobiti priliku ove sezone.
Kako su na klanječkom igralištu radovi u punom jeku, momčad će do proljeća trenirati i domaće utakmice igrati u Kumrovcu.
-Zahvaljujem se načelniku Kumrovca Robertu Šplajtu nam je prvo ustupio igralište na korištenje, a onda nam i pomogao da ga stavimo u stanje da se na njemu mogu odigravati utakmice IV. lige. Što se tiče našeg igrališta u Klanjcu na njemu ćemo promijeniti travu, ugraditi sustav navodnjavanja, staviti novu zaštitnu mrežu, montažne tribine i semafor. Sve to će biti gotovo do drugog dijela sezone - otkriva nam Petrović.
Klanjec je porazom od Golubovca (1:0) započeo seriju pripremnih utakmica, a do kraja pripreme Deakove pulene čekaju Jedinstvo (31.7.), Gaj Mače (4.8.), Pregrada (7.8.), Sutla-Laduč (11.8.), Straža (14.8.), Dinamo OO (21.8.), a na "generalci" 29.8. Klanjec bi još jednom trebao odmjeriti snage s Jedinstvom. (T. Zrinšćak)


Još članaka iz "Sport"

Facebook