Prethodni članak
Sljedeći članak

Jako važna pobjeda

4. NL – središte skupina A: 18. kolo: Stubica – Sesvetski Kraljevec 1:0


Stubica je u 18. kolu 4. NL središte skupina A dočekala Sesvetski Kraljevec. Nakon dva startna proljetna poraza, nije bilo lako ući u ovu utakmicu, jer borba za opstanak postaje sve žešće. A s druge strane Sesvetski Kraljevec je kolo prije pobijedio Mladost iz Zaboka i svakako bolje ušao u proljeće.

Na odmor bez golova

Utakmica je krenula u iznimno jakom tempu. Stubica je već u prvoj minuti krenula dobrom akcijom koja je obećavala, ali je Nikola Štok bio malo neodlučan na 20 metara pa je prva prilika propala. Sve do prvog prekršaja u petoj minuti nije bilo pauze u tempu. U šestoj minuti Antun Strjački puca sa 20 metara ali Ivan Jurić-Bare brani. U 10. minuti gosti imaju slobodnjak na desnoj strani, lopta dolazi skroz na drugu stranu na nekih 20 metara iskosa, gdje se nalazi Fran Pavlović koji puca ali dosta neprecizno.

U 14. minuti dobro se za goste probio po lijevoj strani Matej Patrun, došao je jedan na jedan na Ivana Čekolja, pucao pored njega, ali i pored gola. U 16. minuti Nikola Pešec pokušava iz slobodnjaka za Stubicu sa skoro 30 metara, ali pogađa živo zid. U 18. minuti Stubica je imala jednu od onih šansi za kojima se dugo žali. Slobodnjak je bio sa desne strane, lopta je ubačena na drugu stativu u gužvu, obrana ne čisti na vrijeme i Strjački daje povratnu za Marija Landripeta, koji puca sa 5-6 metara, ali malo preko gola.

U 27. minuti novi pokušaj Stubice. Marko Stojak se dobro se probio u kazneni prostor po desnoj strani, odlično pucao ali Jurić-Bare brani, tj. odbija u korner, nakon kojega i Strjački i Štok imaju prilike ali oba udarca završavaju u bloku. U 33. minuti za goste pokušava Antonio Jurić sa ruba kaznenog prostora, ali puca slabo i David Mužina lagano hvata loptu.

Kako je u prvih pet minuta tempo bio izniman, tako je iznimno jako padao kako se bližio odmor. Jedino što je dobivalo na tempu jesu prigovori gostiju, koji su u utakmicu ušli s uvjerenjem da će ih sudac oštetiti i to su pokušavali dokazati jezikom svakih pet minuta. A prilika sve manje. Pešec je probao iz daljine u 38. minuti ali pored gola, a minutu kasnije puca preko glave, naizgled bezazleno, no lopta pada pod prečku pa ju Jurić-Bare mora boksati u korner. Na drugoj strani Jurić puca u 44. minuti sa 20 metara a Mužina brani, da bi u 45. minuti Pešec dao kratko za Strjačkog koji puca sa 18 metara malo preko gola.

Pešec zabio za važna tri boda

Nastavak počinje sa dva pokušaja ubacivanja gostiju u 49. minuti, ali osim što je u jednom slučaju lopta nakratko ispala iz ruku Mužini, što napadači gostiju nisu iskoristili, opasnosti nije bilo. Nažalost po Stubicu, u 52. minuti, zbog ozljede igru je morao napustiti kapetan Dario Matuša. U 60. minuti gosti ostaju sa 10 igrača. Antin Vavra, koji je u igru ušao u nastavku, nakon jednog duela sa Juricom Benkom, opsovao ga je, na što je dobio izravni crveni karton. Gosti se isu mirili s tim, iako se psovka čula do Sesvetskog Kraljevca. Već u 62. minuti Stubica koristi igrača više. Nakon ubačene lopte se desne strane Pešec se najbolje snašao pred golom i zabio za 1:0, uz velike proteste gostiju, koji su tražili zaleđe.

U 67. minuti Benko je dobro ubacio s desne strane, Pešec daje povratnu na drugoj strani za Stojaka, koji puca sa 18 metara preko gola. U 72. minuti Valentino Vlahović odlično puca sa 20 metara, Jurić-Bare odlično brani, a Pešec pokušava iskoristiti odbijanac, ali je skoro u mrtvom kutu, pa i njegov udarac gostujući golman brani. U 77. minuti Japanac Kazuya Fujino nalazi desno Benka, koji dobro ubacuje na Pešeca, koji puca glavom. Jurić-Bare ima malo problema, ali ipak brani. Na drugoj strani u 78. minuti preko gola glavom puca Dario Benić.

U 83. minuti Filip Pirički krade jednu loptu na 40 metara, osvaja malo prostora, vidi malo izašlog golmana i loba ga, ali prebacuje i gol. U 84. minuti Pešec pokušava sa 25 metara, lopta ide pod samo prečku, ali Jurić-Bare fantastično brani. Još više istaknuo se gostujući golman u 88. minuti. Tada je Pešec bio na tri metra pred njim, kada je dobio loptu s desne strane, ali opet je golman pobjednik. Stubica je skoro platila taj promašaj, jer je u 89. minuti opet Benić najviši u skoku, ali puca pored gola. Do kraja Stubica je sačuvala vodstvo za jako vrijednu pobjedu.

Izjave: Damir Srebačić, trener NK Stubica: ''Borbena utakmica, teška prvenstvena. Bodove smo osvojili, dečki su dali sve od sebe i čestitam im zbilja na zalaganju.''

Nikola Pustak, trener NK Sesvetski Kraljevec: ''Klasično gostovanje u Zagorju, gdje smo opet prevareni, gdje suce suci iz istog mjesta. Nije mi jasno kako je moguće, ako u propozicijama piše da ne sude suci iz istog mjesta, da su suci 15 minute odavde, da nam se smiju u facu, da trener i pomoćni trener suca zovu po nadimku i da je dat neopravdan crveni karton. Čestitam domaćinu na borbi, ali doista nam je dosta prevara na isti način.''

4. NL – središte skupina A, 18. kolo

STUBICA – SESVETSKI KRALJEVEC 1:0 (0:0)

SUCI:  Mihaljinec, Kolar, Grabušić   GLEDATELJA: 50

STRIJELAC: 1:0 Pešec 62'

STUBICA: Rajilić, Čekolj, Toyoda, Matuša (51' Benko) (88' D. Glavač), Strjački (70' Fujino), Vlahović, Pešec, Stojak, Štok (76' Pirički), Mar. Landripet, Mat. Landripet, Korman; trener: Damir Srebačić

SESVETSKI KRALJEVEC: Jurić-Bare, Pajvot, Barić, Jug, Obadić (64' Antunović), Benić, Matijević, Krnjić (46' Vavra), Patrun, Pavlović, Jurić (46' Klišanin); trener. Nikola Pustak

Još članaka iz "Sport"

Facebook