Prethodni članak
Sljedeći članak

Golubovec pobjedom u derbiju osigurao jesenski naslov

4. NL – središte skupina A: 14. kolo: Golubovec – Tondach 2:1


U 14. kolu 4. NL središte, skupina A najveći derbi jeseni, ujedno i zagorski derbi, dvije ekipe koje su ove jeseni pokazale najviše. Vodeći Golubovec je dočekao drugoplasirani Tondach. Dočekao ga je sa četiri boda prednosti, a kako je ovo bile predzadnje jesensko kolo, domaćinima je za osiguravanje jesenskog naslova bio dovoljan i bod. No, s druge pak strane, Tondach je u prošloj sezoni dobio obje međusobne utakmice.

Na odmor sa 2:0 z domaćine

Od samog početka bilo je jasno da jedni i drugi žele nadigravanje i pobjedu, bez ikakvih kalkulacija. U 3. minuti Marko Poslon je s lijeve strane napada domaćina skroz na drugoj strani gađao Ivana Riseka i pogodio, no Risek je čekao loptu, pa kad je ona stigla, već je bio zatvoren, pa je potencijalno dobra prilika završila u gol autu. U 5. minuti nesporazum u obrani gostiju. Jurica Hendija je puštao jednu loptu golmanu Damiru Družincu, no Dario Bobek je vrebao i na kraju prvi stigao do lopte na nekih 7 metara, no Družinec se sjajno vratio i obranio udarac. Još je bilo malo gužve, ali Tondach ipak otklanja opasnost.

Tondach je prvi puta zaprijetio u 10. minuti. Domaći golman Filip Škvorc izašao je van kaznenog prostora na desnoj strani, da bi ispucao jednu loptu, no ona završava na glavi Andrije Frančine, koji pronalazi Karla Frtalja na nekih 30 metara. Kako je gol i dalje prazan, Frtalj pokušava brzo pucati, ali je jako neprecizan. No, u 14. minuti Golubovec dolazi do vodstva. Lopta je ubačena s desne strane, Družinec ju paradom odbija na lijevu. Tu se na 14 metara nalazi Poslon koji puca. Družinec brani i to, ali se lopta odbija na nogu D. Bobeku, koji da 6 metara po sredini pogađa za 1:0.

U 16. minuti korner s desne strane za Golubovec, sjajno skače na 5 metara Dubravko Vujica i puca malo preko gola. U 21. minuti David Kovjanić izvodi slobodan udarac za Tondach sa više od 30 metara, s desne strane. Puca izravno, lopta se odbija od zemlje i stvara male probleme Škvorcu, no ipak ju nekako hvata. U 30. minuti dva udarca Tondacha u 30 sekundi. Prvo je Filip Merlin smirio loptu na 18 metara, potegnuo iz okreta u blok, a u nastavku akcije Dario Bosec puca iskosa tik pored gola. Na drugoj strani u 33. minuti Golubovec dolazi do 2:0. Vujica se probio po desnoj strani, zavrnuo u kazneni prostor, i kada se već činilo da je obrana otklonila opasnost, lopta se nakon pravog flipera nezgodno odbila od Roberta Jurine u gol. Autogol za 2:0.

U 37. minuti Karlo Bobinec puca sa 20 metara ali u blok. U 38. minuti u jednom skoku u kaznenom prostoru Tondacha I. Risek laktom nezgodno pogađa Frančinu. Gosti tu traže crveni karton, sudac Šalković pokazuje žuti. Frančini je ukazana pomoć ali je nastavio igru. U 1. minuti sučeve nadoknade Nikola Bobek ubacuje iz slobodnjaka sa 40 metara, prebacuje cijelu obranu, a M. Bobek dolazi na nju na samo par metara, ali ju ne uspijeva smiriti pa prilika propada. U 3. minuti Vujica gubi jednu loptu na 40 metara, Bobinec ju osvaja, daje lijevo za Frtalja, koji puca u blok za korner iz kojega nema opasnosti pa se na odmor odlazi sa 2:0.

Tondach dominirao, ali Golubovec sačuvao pobjedu

U nastavku, u 47. minuti prvi prijete gosti. Slobodan udarac, neku vrstu skraćenog kornera izveo je Frtalj, stvorila se velika gužva pred domaćim golom, ali obrana ipak nekako otklanja opasnost. U 52. minuti nova gužva pred golom Golubovca, nakon ubačene lopte, dva pada igrača Tondacha, Šalković pušta igru, a lopta dolazi do Hendije, koji sa 13 metara iskosa puca pored i preko gola.

Nova prijetnja gostiju dolazi u 6. minuti. Nakon duge akcije i posjeda lopte, uslijedilo je ubacivanje s desne strane skroz na suprotnu na Lorena Jurinu, koji je čak imao dosta prostora, ali udarac je ipak završio u bloku. Nakon 15-tak minuta inicijative Tondacha, Golubovec u 64. minuti prijeti iz kornera. Stvorila se gužva, obrana gostiju nije odmah izbila loptu, no nije došlo ni do veće prijetnje. U 68. minuti opet jedna duža akcija Tondacha, koju udarcem s lijeve strane završava Frtalj. Ciljao je suprotni kut, no Škvorc je bio spreman. U 70. minuti Merlin probija desnu stranu, ubacuje u sredinu, lopta se odbija na 20 metara do R. Jurina, koji puca visoko preko gola.

U 77. minuti mala prijetnja domaćina. Iz slobodnjaka je ubačena lopta na usamljenog Lovru Horvata Vuka, koji puca glavom sa nekih 12 metara, još i ometen, pa nema veće opasnosti. U 80. minuti najbolja prilika za goste. Nakon ubacivanja, loptu je na lijevoj strani iščeprkao L. Jurina, dao povratno za Merlina, koji puca, a lopta se odbija na nogu Frtalju, koji je na samo 5 metara od gola, ali puca preko gola. Frtalj obično ovakve stvari zabija. No, u 82. minuti Tondach ipak smanjuje. Opet je gužva nastala nakon ubačene lopte, obrana nije na vrijeme očistila, a R. Jurina sa nekih 10 metara po zemlji šalje loptu u gola za 2:1. U 89. minuti domaćinima je skoro prošla jedna kontra, pobjegao je D. Bobek, ali pod pratnjom I. Boseca i Hendije, pucao je pored gola. U 2. minuti nadokande Vujica puca iz slobodnog udarac sa 30 metara, a Družinec odbija u korner, nakon kojeg sudac Šalković svira kraj, a to je ujedno i početak slavlja Golubovca, koji je time osigurao naslov jesenskog prvaka i prije zadnjeg kola i gostovanja kod Blata.

Izjave: Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Odlična utakmica. Čestitam Tondachu na fer i korektnoj borbi. Zaslužuju mjesto u vrhu, gdje se i nalaze. Mi smo danas možda malo više željeli, imali smo i prednost domaćeg terena. Utakmica je bila čvrsta, ali bez grubih startova i većih problema. Čestitam i sudačkoj trojci na odlično obavljenom poslu. A svojim dečkima čestitam na jednom ogromnom, ogromnom uspjehu, a to je naslov jesenskog prvaka. Za naše malo mjesto ovo je nešto nestvarno, senzacionalno, da smo prvi u 4. ligi. Čestitam im od srca. Tondachu želim puno sreće u zadnjem kolu, a nama sreću i pobjedu u Blatu.''

Drago Bartolić, trener NK Tondach: ''Čestitam Golubovcu, čak na kraju možda zasluženoj pobjedi, ali ne mogu se oteti dojmu da je drugi gol pao nakon čistog zaleđa. To je usmjerilo utakmicu, to nas je presjeklo. Domaćin je bio bolji u prvom dijelu, mi u drugom, no pobijedili su nas i čestitam im na naslovu prvaka.''

4. NL – središte skupina A, 14. kolo

GOLUBOVEC – TONDACH 2:1 (2:0)

SUCI: Šalković, Peharec, Tomašić    GLEDATELJA: 350

STRIJELCI: 1:0 D. Bobek 14', 2:0 R. Jurina 32' AG, 2:1 R. Jurina 82'

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, I. Risek, Poslon, Kostanjevec, Vujica, N. Bobek, D. Bobek, A. Risek (50' Horvat Vuk), Sokolić, Vukić (74' B. Leško); trener -

TONDACH: Družinec, Kralj (83' I. Bosec), Hendija, Merlin, Frtalj, Frančina, Kovjanić (46' Boronjek), Bobinec, D. Bosec (74' Horvat), R. Jurina, Gredelj (55' L. Jurina); trener: Drago Bartolić

Još članaka iz "Sport"

Facebook