Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj poražen u Lučkom

19. kolo III. NL-centar, Lučko - GAJ MAČE 4:2

  • LUČKO - GAJ Jurica Sambol.jpg

    Jurica Sambol


Drugoplasirano Lučko osvojilo je sva tri boda u utakmici 19. kola III. NL-centar. Na svom travnjaku Lučko je slavilo s 4:2 protiv Gaja. Do zadnjih pet minuta Gaj je bio u igri, ali u samoj završnici domaći su postignuli dva gola i ostvarili pobjedu.

Gaj je dobro otvorio. Efektne "škarice" Gajskog u 12. minuti završile su u rukama domaćeg vratara Jovičevića. Domaći vratar kapitulirao je u 21. minuti kada je u pokušaju intervencije loptu promašio Jazvić, što koristi Cvrtila i lijepim lobom dovodi goste u vodstvo od 0:1. U 36. minuti stvari su se vratile na početak. Jazvić je oštro opalio s 25 metara udaljenosti, Tor je odbio ravno na nogu Džemailija koji sprema loptu u mrežu za 1:1. Sedam minuta kasnije Brekalo pokušava volejem, ali je neprecizan. U posljednjoj minuti prvog dijela u kaznenom prostoru domaćih srušen je Cvrtila, no sudac Meić ostao je nijem i nije imao hrabrosti dosuditi kazneni udarac.

Lučko je povelo u 53. minuti. Kelava je iskoristio nesporazum Banekovića i Tora i glavom spremio loptu u nebranjenu mrežu za 2:1. Samo četiri minute kasnije novo izjednačenje. Sambol u svom stilu ubacuje dugu loptu iz auta, Pranjić puca, a lopta pogađa jednog domaćeg igrača u ruku, pa Meić pokazuje na "bijelu točku". Loptu uzima Haramustek i silovitim udarcem para mrežu za 2:2. Nakon izjednačenja dvije dobre prilike za domaće propušta opasni Brekalo. Prvo u 65. minutu pogađa vratnicu, a onda u 77. minuti nakon ubačaja Bubnića puca ravno u Tora. No domaći napadač došao je na svoje u 85. minuti kada je srušen u kaznenom prostoru Gaja i izborio je kazneni udarac kojeg je sam pretvorio u pogodak za 3:2. U posljednjih nekoliko minuta Gaj je ostao s igračem nakon što je ozlijeđen Gregurić, a gosti više nisu imali prava na zamjenu. Gaj se malo otvorio i nešto pokušao, ali u trećoj minuti sučeve naknade domaći odigravaju brzu kontru koju efektnim i preciznim udarcem za 4:2 završava Hrs.

Poslije 19 odigranih kola Gaj drži devetu poziciju s 23 boda. Ovaj tjedan nogometaši trećeligaša iz Mača imaju dvostruki domaći program. Prvo u srijedu u 15.30 dočekuju Vrbovec u zaostaloj utakmici 18. kola, a već u nedjelju u 11 sati u Mače dolazi Segesta u redovnoj utakmici 20. kola.

LUČKO - GAJ MAČE 4:2 (1:1)

LUČKO: igralište Lučko, GLEDATELJA: 150, SUCI: Meić, Matić i Mrkoci.

STRIJELCI: 0:1 Cvrtila 21', 1:1 Džemaili 36', 2:1 Kelava 53', 2:2 Haramustek 57' (11m), 3:2 Brekalo 85' (11m), 4:2 Hrs 90'+3.

LUČKO: Jovičević, Štimac, Piškor, Brekalo, Pavlak, Kelava, Puntar, Džemaili (77' Hrs), Čičković, Jazvić, Bubnić. TRENER: -

GAJ MAČE: Tor, Deak, Krpanec, Sambol (73' Šaban), Cvrtila (82' Vukadin), Haramustek, Pranjić (69' Gregurić), Gajski (46' Brlečić), Mazalović, Tepšić, Baneković. TRENER: Marijan Glavica

Još članaka iz "Sport"

Facebook