Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj dočekuje Lokomotivu u šesnaestini finala nogometnog kupa

U srijedu nogometni spektakl u Maču


Nogometno Mače s nestrpljenjem dočekuje utakmicu šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj Gaj dočekuje Mače. Utakmica će se odigrati u srijedu 7. listopada s početkom u 15 sati. Prvi sudac utakmice je Ivan Čužić iz Velike Gorice, njegovi pomoćnici biti će Tomislav Mioković (Sisak) i Dominik Benković (Zaprešić). Ulogu četvrtog suca obavljat će Vlatko Mlinarić (Sisak), delegat je Mladen Žugec (Svet Nedelja), a kontrolor suđenja Danijel Trampus (Osijek).

Podsjetimo Lokomotiva je prošle sezone imala odigrala za pamćenje. Momčad Gorana Tomića bila je druga u I. HNL, dok je u finalu kupa poražena od Rijeke. Mnogi smatraju da su „lokosi“ prošle sezone igrali najljepši nogomet u Hrvatskoj, osobito nakon nastavka prvenstva poslije pandemije Covida-19. No ove godine sasvim druga slika. Dobri rezultati stavili su Lokomotivu pod veliko povećalo raznih menagera, pa u klubu s Kajzerice više između ostalih ne stanuju Kastrati, Uzuni, Jakić i Grbić. To se itekako odrazilo na igru i rezultat ove momčadi pa Lokomotiva nakon sedmog kola i šest odigranih utakmica ima samo pet bodova, uz jednu pobjedu, dva remija i tri poraza, te gol-razliku 5:12. Uz to su „lokosi“ dva puta poraženi u europskim utakmicama, prvi puta 1:0 od Rapida u kvalifikacijam za ligu prvaka, a potom i 5:0 od Malmoa u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Situacija nimalo bajna, sve osim prolaza protiv Gaja Lokomotivi bi bilo ravno katastrofi u ovoj situaciji.

Ni Gaju ne cvjetaju ruže. Nakon odličnog starta Gaj je prošlu subotu doživio prvi prvenstveni poraz i to od „fenjeraša“ Karlovca u Karlovcu, potom je u Stubici ispao od Stubice u četvrtfinalu županijskog kupa, a ovo je nedjelje protvi Španskog odigrao „mršavih“ 1:1 i tako pao na desetu poziciju.
- Mislim da je ova utakmica bila previše u glavama u mojih igrača proteklog tjedna, što je i rezultat nešto slabijih rezultata. Jedva čekam da sve to što prije završi. Lokomotiva je favorit, ali učinit ćemo sve da joj zagorčamo život i napravimo utakmicu neizvjesnom – riječi su trenera Gaja Danijela Tomaškovića.
Iako je Lokomotiva izraziti favorit, imat će i Gaj svoje šanse. Travnjak u Maču je mali u odnosu na prvoligaške travnjake, što itekako odgovara „španerima“ kakvi su Haramustek, Šaban, Brlečić, Maloča i Deak. Ne uđu li „lokosi“ sa stopostotnim angažmanom u ovu utakmicu, mogli bi imati velikih problema.
-Nadam se da ćemo biti svi zdravi i da ćemo protiv Lokomotive odigrati jednu dobru utakmicu. Ako dobro uđemo u utakmicu, moglo bi biti svega – riječi su ponajboljeg igrača Gaja, Tomislava Haramusteka.
Velika je stvar za domaće što je dozvoljeno prisustvo gledatelja, pa će Gaj zasigurno imati lijepu podršku s tribina.

Treća šesnastina finala kupa za Gaj

Podsjetimo ovo će biti već treći put da Gaj igra šesnastinu finala kupa. Dana 8.10.2008. u Gaju je pred 3.000 gledatelja gostovao zagrebački Dinamo koji je slavio s 5:1. Strijelci za Dinamo bili su Balaban, Sammir, Badelj, Šokota i Biščan, dok je za Gaj pogodio Ivan Pozaić. Iduće godine, točnije 26.8. 2009. u Mače je stigao tadašnji prvoligaš Croatia iz Sesveta. Pred 500 gledatelja gosti su slavili s 5:2, uz hat-trick Mathiasa Zubaka, te po pogodak Juroša i Agića. Gledalište je proključalo kada je Ivan Pozaić poravnao na 1:1, a krajem poluvremena je Zlatko Biškup uspio smanjiti na 2:3. Hoće li Lokomotiva biti „treća sreća“ za Gaj? Teško, ali ne i nemoguće. Bude li Gaj odigrao najbolje kako zna i može, svakakvi scenariji su mogući, iako su gosti iz Zagreba veliki favoriti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook