Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Sportski spektakl u Zaboku: 760 klinaca i klinceza uživa u sportu na Olimpijadi dječjih vrtića


Živo je u SC Zaseka u Zaboku. Na igralištu NK Mladost Zabok održava se Olimpijada dječjih vrtića koja je ove godine okupila 760 dječaka i djevojčica iz 19 vrtića Krapinsko-zagorske županije.

Sve je baš kao na pravoj olimpijadi. Upalio se olimpijski plamen koji će tinjati do kraja Olimpijade, čitala se olimpijska himna, dizala olimpijska zastava. Prije samog početka najmlađe "olimpijce" pozdravili su župan KZŽ Željko Kolar, predsjednik Športske zajednice KZŽ Tihomir Vančina i tajnik krovnog tijela zagorskog sporta, Branko Piljek. Svojim dolaskom potporu su im pružili i saborski zastupnik Žarko Tušek, gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i predsjednik Nogometnog saveza KZŽ Stjepan Merkaš-Krojf.

Mali sportaši natjeću se u nogometu, rukometu, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj iz mjesta, trčanju na 50 metara i štafeti 4 x 25 metara. Brigu o njima vodi 180 odgojiteljica, 20 sudaca, 15 redara i svih 17 članova Izvršnog odbora Sportske zajednice.

Mali "vrtićevci" istinski uživaju u natjecanjima, a s tribina ih zdužno bodri petstotinjak gledatelja. Kući će se vratiti puni lijepih dojmova i s medaljama. Svaki će sudionik dobiti medalju i diplomu kao znak sjećanja na ovaj nezaboravan dan, a najbolji u svim disciplinama bit će dodatno nagrađeni.

Fotogaleriju s Olimpijade možete pogledati OVDJE

Još članaka iz "Sport"

Facebook