Prethodni članak
Sljedeći članak

Jako važna pobjeda u borbi za opstanak

1.ŽNL – 18. kolo: Mladost Marija Bistrica – Rudar Mihovljan 3:0



U 18. kolu 1. zagorske lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala Rudar iz Mihovljana. Utakmica je odigrana već danas, a bila je i te kako važna u borbi za opstanak. U nju je puno više uključena Mladost MB, koja je u utakmicu ušla sa 9. mjesta sa 17 bodova, dok je Rudar u sigurnijoj zoni sa 25 bodova. Nekako se čini da bi jedna pobjeda Rudaru do kraja sezona jamčila opstanak, no raspored nije baš lagan. Mladost je s druge strane imala onaj ''moraš'' za pobjedu u ovoj utakmici, a to sa sobom donosi i priličan pritisak.

Mladost na odmor sa dva gola viška

Već u 1. minuti zaprijetio je za goste Jurica Plukavec, koji sjajno puca sa 20 metara, ali Dominik Babić još bolje brani. Domaćini prvi puta prijete u 6. minuti kada puca Gabrijel Radiković ali obrana odbija u korner. Iz kornera Dario Frajtak pogađa izravno prečku. No, u sljedećoj akciji, u 9. minuti Mladost dolazi do vodstva. Ivan Hanžek je odlično dao i prostor na centru za Radikovića, koji bježi skroz do kaznenog prostora, pa odlazi sve do gol aut crte i daje povratnu na Valentina Mesara, koji sa par metara pogađa za 1:0.

U 18. minuti Robert Kuharić prima loptu na lijevoj strani, vara Hanžeka i puca, no Hanžek blokira, pa Babić još brani, tj. odbija u korner. U 19. minuti raspoloženi Radiković diže na 2:0. Primio je loptu na centru, prešao dva igrača, odigrao dupli pas sa Matijom Čukmanom i onda sa 25 metara fantastično pogodio za 2:0. U 24. minuti, nakon ruke nekog od gostiju, slobodan udarac za domaćine da 17 metara izvodi Mesar, puca po zemlji pored živog zida, ali Niko Leško brani.

U 29. minuti M. Čukman s lijeve strane na drugoj nalazi Frajtaka koji ubacuje opet na lijevu gdje glavom puca Radiković, malo pored gola. U 35. minuti Frajtak na 35 metara odigrava dupli pas sa M. Čukmanom i puca sa 20 metara, ali mlako pa Leško lako brani. U zadnjih deset minuta prvog poluvremena, tempo je pao, a Mladost je rutinski privela poluvrijeme kraju sa dva gola viška.

Matejaš potvrdio pobjedu

U nastavku, prva dobra šansa dolazi na strani domaćina u 52, minuti. M. Čukman je dobro primio jednu dugu loptu na rubu kaznenog prostora, prevario igrača, ali i loše pucao, pored gola. Slijedeća opasna akcija donijela je i gol za 3:0 i to u 58. minuti. Opet je odlično odigrao Radiković, prošao po lijevoj strani, dao u kazneni prostor za Matiju Matejaša, koji prima loptu i lijevom nogom pogađa za 3:0. U 60. minuti M. Čukman pokušava iz prve, nakon ubačene lopte s desne strane, ali puca pored gola. U 62. minuti gosti pokušavaju po desnoj strani, preko Filipa Dačnika, no njegov udarac Babić lako brani.

U 66. minuti, nakon polukontre domaćina sa 25 metara puca Radiković, malo pored gola. U 68. minuti Matejaš smiruje jednu loptu u kaznenom prostoru, ostavlja povratnu za Mesara, koji sa 16 metara puca ravno u golmana. Na drugoj strani minutu kasnije, opet puca Dačnik iskosa, ali opet bez previše opasnosti.

Nova kontra domaćina stigla je u 83. minuti. Radiković sa nekih 25 metara iz središnjice ubacuje na desnu stranu na Matejaša koji puca glavom sa nekih 7-8, ali Leško brani. U 85. minuti Mesar puca sa 20 metara iskosa, s desne strane, ali lopta odlazi malo pored gola. U 88. minuti Plukavec i u 89. minuti Kuharić iskušavaju budnost Babića udarcima sa 15 metara, no domaći golman pokazuje spremnost i oba udarca brani. Bile su to obrane koje su potvrdile pobjedu 3:0, što je uz tri boda donijelo i Mladosti prednost u međusobnom omjeru sezone. Iako je pet boda još uvijek Rudar M ispred, do kraja je sve moguće.

Još članaka iz "Sport"

Facebook