Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Split slavio sa 40 razlike u Zaboku


Košarkaši Splita uvjerljivo su slavili u Zaboku u prvoj utakmici doigravanja četvrtfinala HT Premijer lige. Na kraju je bilo 40 razlike (51:91). Tako su Splićani uzvratili za onaj neugodan poraz krajem siječnja u Zaboku.

Veći dio prve četvrtine bio je ravnopravan. Od početka su obje momčadi nametnule žestok ritam, akcije su se redale kao na traci. Bilo je jasno da Zabok koji ima znatno slabiji roster neće dugo moći držati taj ritam. U 7. minuti na semaforu je stajalo 13:13, odlično su za domaće u napadu otvorili Jambrović i Maričević.

U samo dvije i pol minute gosti rade seriju od 10:1, koju je s dvije trice inicirao Čampara, a završili su je Vranković i Perasović, pa je nakn prvih deset minuta na semaforu stajalo 14:23. Zabok se još uspio kako-tako držati do sredine druge četvrtine, a onda su gosti u završnici prvog dijela preko Perkovića i Perasovića koji je pogodio nevjerojatnu tricu sa sirenom na "veliki odmor" otišli s 18 koševa viška (24:42).

Split je vrlo odlučno krenuo u nastavak da što prije riješi bilo kakve dvojbe, ako ih je uopće i bilo. Prvo se s nekoliko akcija pod košem istaknuo Marin Marić, a onda su u seriju tricu krenuli Luković i Perković i Split već u 23. minuti ima 30 koševa razlike (28:58). Zabok jednostavno nije imao rješenja u napadu, a kad bi ga i našao nije bilo dovoljno koncentracije za završnicu. U zadnjih deset minuta ušlo se rezultatom 34:72. U zadnoj četvrtini Zabok je malo došao do daha, trener Tomas dao je priliku i mladim igračima, koji su ju solidno iskoristili.

U redovima Zaboka najefikasniji je bio Patrik Jambrović koji je upisao 13 koševa uz 5 skokova. Gosti su imali čak pet igrača s dvoznamenkastim učinkom, a najefikasniji je s 18 koševa bio Ivan Perasović. Toni Perković pridružio je 15, Marin Marić 13 uz 7 skokova, a Marko Luković 10 uz 8 skokova.

IZJAVE
Ivan Tomas, trener Zaboka:"Teško je nešto pametno reći nakon što se izgubi sa 40 razlike. Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi, s druge strane ne mogu nešto prigovoriti svojim igračima. Mislim da su se borili, ali igrali smo skroz bez šuta, promašili smo dosta otvorenih šuteva, a tako se ovako jakoj momčadi ne može parirati".


Milan Karakaš, trener Splita:"Shvatili smo utakmicu maksimalno ozbiljno. Zbog ABA lige doveli smo se u situaciju gdje nam svaka utakmice više znači veliki problem. Iznimno sam zadovoljan kako su momci danas odreagirali. Usudio bi se reći da je ovo naša najbolja utakmica od mog dolaska".

Ivan Martinko, igrač Zaboka:"Split je puno kvalitetnija momčad od nas. Krenuli smo dosta agresivno, držali smo se neko vrijeme, ali nismo im jednostavno mogli parirati".

Ivan Perasović, igrač Splita:"Odigrali smo vrhunsku timsku utakmicu. Mi smo došli s ciljem da budemo agresivni, da igramo timski i budemo nesebični i to smo upravo i postigli. Naši najbolji strijelci poput Lukovića imali su najviše asitencija, što je najbolji dokaz kako smo igrali. Ovako moramo nastaviti i mislim da ćemo napraviti veliki stvari ove sezone".

Još članaka iz "Sport"

Facebook