Prethodni članak
Sljedeći članak

Finalni dan 34. Zagorske zipke

Turnir je ove godine okupio 20 momčadi


Danas će se u sportskoj dvorani Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku odigrati finalni dan 34. izdanja malonogometnog turnira Zagorska zipka, koji je u ovom izdanju okupio 20 momčadi. Pravi sumrak favorita zbio se u osmini finala. Ispali su prvo branitelj naslova Oroplast, a nakon njih i prošlogodišnji finalist Dimnjačarstvo Sopot.

Prve dvije utakmice četvrtfinala nisu imale rezultatsku napetost i Štefan i Bistro Bolte bez većih su problema savladali svoje protivnike. Iznimno uzbudljiv bio je meč CB Europa – Perfa, u kojem je Marko Strabić pogotkom Europa uveo u polufinale. Pobjednik pretprošlog izdanja, Graditeljstvo Merkaš, naišlo je na dobar otpor momčadi Požgaj promet, koja je izbacila Dimnjačarstvo Sopoti, no hat-trick Darka Kunšteka na neki je način presudi u korist Merkaša.

Finalni dan započinje utakmicom Štefan-Bistro Bolte. Štefan je blagi favorit jer u svojim redovima ima „Jesenjane“ Vincelja, Majcenića i Švaljeka, dok Bolte imaju raspoloženog Vujicu koji nemilosrdno trese mreže i korača prema naslovu najboljeg strijelca. U drugom polufinalu Graditeljstvo Merkaš predvđeno Kunštekom, Dleskom i Kantolićem suprotstavit će se CB Europa koju predvodi Strabić. Bit će to iznimno zanimljiv dvoboj.
Nakono polufinala čeka nas revija zagića Mladosti i Jedinstva, a onda utakmica za 3. mjesto i u 19.40 veliko finale. Negdje oko 20.20 saznat ćemo čije će vitrine krasiti 34. Zagorska zipka.

Rezultati četvrtfinala:

Lito kos – Štefan 2:5
Ljigavci – Bistro Bolte 1:8
CB Europa – Perfa 3:2
Graditeljstvo Merkaš – Požgaj promet 4:2

Raspored finalnog dana:

17.00 prvo polufinale: Štefan – Bistro Bolte
17.40 drugo polufinale: CB Europa – Graditeljstvo Merkaš
18.20 Revijalna utakmica zagića: Mladost Z – Jedinstvo
19.00 Utakmica za 3. mjesto

19.40 FINALE

Još članaka iz "Sport"

Facebook