Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo svih rezultata

Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore field samostrelom


Ovog vikenda u Krušljevom Selu održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore field samostrelom. Izvrstan organizator natjecanja bio je SD "Strijelac" iz Krušljevog Sela, a pomoć u organizaciji pružilo mu je SD "Veliko Trgovišće" sa svojim tehničkim osobljem. 

Svečanost otvorenja upriličio je puhački orkestar "Sloboda" iz Oroslavja intoniranjem hrvatske himne, a strijelcima su se obratili zvaničnici; Pero Stojnić, predsjednik svjetske samostrelske unije, Vlatka Bertol u ime domaćina i organizatora prvenstva Hrvatske, Damir Oborovečki u ime Hrvatskog Streljačkog saveza te županijskog streljačkog saveza KZŽ i Zdravko Novosel u ime grada Oroslavja. Kod kadeta u disciplini Classic državni prvak je Pavao Hac, drugo mjesto osvojio je Borna Bajser, a treća je bila Marija Štrbenac.

Kod juniora državna prvakinja je Iva Popović-Gecan iz SK " Ivanić", drugo mjesto osvojila je Helena Oborovečki, a treći je bio Petar Blagec. Ekipno prvo mjesto pripalo je strijelcima SD "Veliko Trgovišće", a drugo mjesto strijelcima SD "Dubrava 1094".

Posebni pehar za najbolji rezultat natjecanja, a za Kup grada Oroslavja, dobila je Iva Popović-Gecan SK " Ivanić" . Drugoga dana natjecanja na rasporedu su bili međusobni mečevi strijelaca u disciplini Match play. U kadetskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo je Pavlu Hacu iz Velikog Trgovišća, Marija Štrbenac iz Dubrave bila je druga a Lovro Bjelobrk iz ŠSK "DUB" treći.

U konkurenciji juniora nova državna prvakinja je Iva Popović-Gecan SK " Ivanić" , Petar Blagec iz PGSD Zagreb drugi a Helena Oborovečki iz Velikog Trgovišća bila treća. Sakrivanje citiranog teksta Medalje u kategoriji kadeta i juniora u disciplini Match Play dodijelili su g. Dragutin Vrbek gl.tajnik IAU-a (svjetske samostrelske unije), te izaslanica župana KZŽ g. Lucija Grabušić. Podršku mladim samostrelcima svojim prisustvom pružio je Luka Lesković, vrhunski sportaš u savateu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook