Prethodni članak
Sljedeći članak

Na kuglani ZIVT u Zaboku prvi puta se okupila  ženska 'mega ekipa' kuglačkog kluba Zabok


Na zabočkoj kuglani ZIVT po prvi se puta okupila novoformirana zabočka ženske kuglačka „mega ekipa“ koja bi vrlo brzo trebala postati značajan faktor ne samo u hrvatskom, već i u europskom, a samim time i u svjetskom kuglanju. Nakon što su članice ekipe postale Klara Sedlar, Kjara Mazulović, Magdalena Škreblin, te Slovenke Sara Rotvar i Tina Mrzljak, od prošlog je tjedna zabočka momčad bogatija za tri nova imena, a to su Amela Nicol Imširović trenutno prvorangirana svjetska kuglačica i svjetska rekorderka, Tihana Čavlović i Ines Manev. Neopravdano smo zapostavili i bivšu svjetsku rekorderku Ines Maričić koja je od ranije članica Zaboka. Ove imena jamče da ćemo u Zaboku ovo jesen gledati vrhunsko žensko kuglanje, na najvišem europskom nivou. Cure su s ambicijama upoznali Filip Sedlar i Martin Pavrlišak. Ciljevi su visoki, a naglasak je na osvajanje kupa, što jamči izlazak u Europu.

-Drago mi je da sam se vratila u Zabok. Ovdje sam odrasla, ovo je moja kuglana. Voljela bi napravimo čim više. Prezadovoljna sam s početnim sastavom, mislim da ćemo se prošetati drugom ligom, a cilj nam je osvojiti hrvatski kup da možemo igrati NBC, tako da možemo vrlo brzo izaći i na svjetsku scenu. Imat ćemo prednost u kupu što će sve ekipe iz prve lige dolaziti nama u goste. Iduće godine očekujem da ćemo biti među prve tri ekipe u elitnoj ligi – izjavila nam je Klara Sedlar.

-Nakon četiri godine vraćam se iz Kustošije u Zabok i jako mi je drago zbog toga. To je moj klub iz kojeg sam krenula. Očekujem da se dobro zabavimo i pokažemo što možemo jer smo izuzetno jaka ekipa. Očekivanja su velika. Nadam se dobroj igri. Najvažnije je da se posložimo kao ekipa i da djelujemo kao ekipa – riječi su Magdalene Škreblin.

Još članaka iz "Sport"

Facebook