Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvostruka postolja za Tihomira Kotarskog i Slavena Ivančića

Na zagrebačkom Jarunu vožena prva utrka Alpe-adria toura u jet skiju


Združenim snagama Zagrebačkog i Hrvatskog jet ski saveza na čelu s Davorom Hundićem, na zagrebačkom je Jarunu proteklog vikenda prva utrka Alpe adria toura u jet skiju. Bila je to ujedno i prva jet ski utrka na europskom tlu ove godine. Unatoč problemima vezanim uz pandemiju koronavirusa okupilo se više od sto vozača i vozačica iz 11 europskih zemalja. Iako je bilo otkazivanja od strane nekih kvalitetnih europskih vozača, utrka na Jarunu bila je vrlo kvalitetna, uzbudljiva i atraktivna za gledatelje kojih nije nedostajalo unatoč koroni i velikim temperaturama.

U glavnim ulogama bili su i zagorski asevi, već legendarni Slaven Ivančić i Tihomir Kotarski, obojica članovi zagrebačkog jet ski kluba Baracuda iz Zagreba. Obojica su stigla do dvostrukog postolja, a ovaj puta je za nijansu bio uspješniji Kotarski. On je nastupio u konkurenciji sjedećih jetova i to u klasama Runaboat 3 i Runaboat 4, a u obje je te klase osvojio druga mjesta. Od pobjede u klasi Runaboat 4 dijelio ga je samo jedan, jedini bod. Ostvario je dvije pobjede u prvoj i trećoj utrci te klase, no drugog dana u drugoj utrci zbog kazne je morao startati zadnji, pa je na kraju bio tek peti, što mu je i odnijelo ukupnu pobjedu, iako je na stazi bio neprikosnoven.

 Slaven Ivančić

- Dobro smo se pripremali za sezonu, unatoč pandemiji koronavirusa. Moj jet bio je odlično pripremljen za ovu stazu. Problem mi pričinjava to što sam znatno teži u odnosu na svoju konkurenciju. Žao mi je što sam jučer „zeznuo“ i morao startati zadnji što me je koštalo ukupne pobjede. Konkurencija je bila jaka, Belzicki vozi po cijelom svijetu. Staza je odlična i zanimljiva, uživao samo. Hvala mojim sponzorima (APIOS, Valvoline) što su mi omogućili da se natječem – izjavio nam je Tihomir Kotarski.

Slaven Ivančić je u klasi Ski GP2 gdje je aktualni prvak Europe osvojio drugo mjesto, dok je u elitnoj Ski GP1 klasi bio treći. Mladi Belgijanac Steven Lopez bio je u ovom trenutku kvalitetniji u klasi Ski GP2 gdje je ostvario sve tri pobjede, dok je Slaven tri puta bio drugi. U klasi Ski GP1 Slaven je do zadnje utrke držao drugu poziciju iza Mađara Barnabasa Szaba. Imao je četiri boda viška u odnosu na Barnabasovog brata Gabora. No u zadnjoj utrci Barnabas je naglo popustio, Slaven je bio tek šesti, pa je tako Gaboru otvorio put za drugu poziciju, dok je on na kraju bio treći.

 

- Zadovoljan sam vožnjama. Ove godine je u mojoj klasi Ski GP2 jača konkurencija, no ja sam se odlično pripremio i puno sam trenirao. Jet ski je bio odličan. Sve je prošlo dobro, organizacija odlična, kao i konkurencija. Ne znam hoću li ići u Češku, meni je AA tour trening za Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ću početkom rujna voziti utrku Svjetskog prvenstva na Sardiniji.

Dobre rezultate ostvarili su i mladi hrvatski vozači. Tako je Dorijan Jakopanec pobijedio u klasi junior GP 3.2, gdje je Toni Obrovac bio treći. Vito Obrovac bio je drugi u klasi Ski junior GP3, dok je u seniorskoj klasi Ski GP3 osvojio osmo mjesto.

Posebno smo uživali u utrci Runaboat GP1 gdje su jetovi jurili i po 120 km/h, ali isto tako i u freestyleu gdje smo svjedočili atraktivnim vratolomijama vozača.

- Na prvom mjestu nam je bila sigurnost vozača i gledatelja, što je bilo zahtjevno, ali mislim da smo uspjeli u tome. Sve smo odradili po naputku HZJZ-a. Nažalost bilo je i nekih podmetanja od strane ljubomornih ljudi koji su vozačima slali mailove da je utrka otkazana. Sve smo to brzo demantirali, a oni koji nisu stigli sada žale. Izuzev HEP-a nismo imali ozbiljnog sponzora, ali uspjeli smo napraviti još jednu odličnu utrku i ja sam prezadovoljan – završnu ocjenu dao nam je Davor Hundić.

 

Rezultati

Ski GP1: 1. Barnabas Szabo 72 (HUN), 2. Gabor Szabo 61 (HUN), 3. SLAVEN IVANČIĆ 55 (CRO), …

Runaboat GP1: 1. Gergley Harsfaly 66 (HUN), 2. Andrej Wisniewski 60 (POL), 3. Pierpaolo Terreo 50 (ITA), …

Ski GP2: 1. Steven Lopez 75 (BEL), 2. SLAVEN IVANČIĆ 66 (CRO), 3. Kerto Kase 54 (EST), ...

Runaboat GP3: 1. Ildiko Vasari 72 (HUN), 2. TIHOMIR KOTARSKI 60 (CRO), Atilla Keri 56 (HUN)

Runaboat GP4: 1. Mark Belzicki 67 (HUN), 2. TIHOMIR KOTARSKI 66 (CRO), 3. Kata Frochlich 58 (HUN), …

Još članaka iz "Sport"

Facebook