Prethodni članak
Sljedeći članak

Dvodnevni auto-moto spektakl u Keblu

U Keblu vožena utrka Prvenstva Zagorja u off road disciplinama


U organizaciji AK Kebel na stazi u Keblu održan je novi auto-moto spektakl koji je okupio brojne vozače auto i motokros discplina. Ovoga puta utrka je trajala dva dana. U sobotu su na red došle automobilističke discipline,  dok je nedjelja bila rezervirana za motokros. Unatoč velikoj vrućini utrke su oba dana pratili brojni gledatelji. Domaćin je uložio sve napore za uređenje staze, ali prašina se jednostavno nije mogla izbjeći.

U najjačoj auto klasi, No limit, slavio je Antonio Bukal s maksimalnih 50 bodova, drugi je bilo Kalo Trčak s 42 boda, a treći Luka Tuđa  s 37 bodova.  U klasi do 1800 ccm maksimalan je bio Luka Tuđa s 50 bodova, drugo mjesto pripalo je Marko Čehuliću sa 44 boda, a treće Tomislavu Tenšeku s 38 bodova.  Velika borba vodila se u klasi do 1400 ccm gdje je na kraju slavio Jurica Glumpak sa 47 bodova koliko je imao i trećeplasirani Siniša Sedlar, dok je treći bio Valentino Hleb s 36 bodova. Kod žena u autocrossu najuspješnija je bila Kristina Sokol s 50 bodova, druga je bila Ljubica Tenšek sa 44 boda, a treća Mateja Kutarnjek s 38 bodova. U subotu se vozila i utkra qudova gdje je najviše uspjeha imao Dorina Ščapec s pobjedom u obje utrke, drugi je bio Mario Rukav, a treći Sandro Cestar.

Slovenac Žan Žaler pokorio je najjaču MX klasu open pro s maksimalnih 50 bodova, drugi je bio Mischel Filipaj sa 42 boda, a treći Tomislav Hrdelja sa 40 bodova. U klasi MX 2 pro pobjedio je domaćih as Nikola Hranić s 50 bodova, ispred Borne Pažića i Antonia Štenaeka koji su imali po 44 boda, ali je Pažić imao bolji plasman u drugoj vožnji.

Najbolji vozač B klase bio je Miroslav Peštaj koji je uvjerljivo slavio u obje utrke u klasi B MX2, a ujedno je bio i najbrži od svih vozača B klase. Drugi je u klasi MX 2 bio Slovenac Tomaž Letner, a treći Sebastian Horvat. U klasi B opena slavio je Tomislav Jakopec sa 45 bodova, drugio je bio Jaka Podgoršek s bodom manje, a treći Peter Leber. U klasi amater MX open najbolji je bio Alen Recko sa 47 bodova, koliko je imao i drugoplasirani Bojan Cestnik, no Recko je imao bolji plasman u drugoj vožnji. Treići je bio NIk Križanec sa 40 bodova.

Klasa MX 85 pripala je slovenskim vozačima. Slavio je Jernej Dolinšek sa 47 bodova, drugi je bio Matej Novak sa 45 bodova, a treći Teo Krajnc sa 42 osvojena boda. U klasi MX 65 najviše je uspjeha imao Štefan Lenče s maksimalnih 50 bodova, drugo mjesto pripalo je Mateju Mihovcu koji je osvojio 44 boda, a treće Maksu Šušteriću koji je utrku zavšrio sa 40 bodova. Među najmlađim vozačima u klasi MX 50 slavio je David Dročić s maksimalnih 50 boodva, ispred Roka Ceobvića koji je osvojio 42 boda kao trećeplasirani Leo Dvorski, no Ceboviću je priaplo drugo mjesto zbog bolje pozicije u drugoj vožnji. Kod vetarana u klasi 40+ slavio je Jože Škratek, a u klasi 50+ Mario Klanjčić. I na kraju u konkurenciji mopeda u obje utrke slavio je Dean Sedlar, drugi je bio Lovro Tuđa sa 40 bodova, a treća Manuela Trčak s 38 bodova.

Domaćinu AK Kebel još jednom sve čestitke za organizaciju istinskog auto-moto spektakla u kojem su brojni gledateljii mogli uživati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook