Prethodni članak
Sljedeći članak

Dominacija SD Veliko Trgovišće

Na streljani SD Strijelac u Krušljevom Selu održano Prvenstvo Hrvatske u samostrelu Field za kadete i juniore i 1. Kup Grada Oroslavja


Zajedničkim snagama Prvog građanskom samostrelskog društva Zagreb i Grada Oroslavja na streljani SD Strijelac održano je Prvenstvo Hrvatske u gađanju samostrelom Field za kadete i juniore i Prvi kup Grada Oroslavja u samostrelu. Pokrovitelji natjecanja bili su Hrvatski i Zagrebački streljački savezi, a suorganizatori Turistička zajednica Grada Oroslavja, SD Strijelac Krušljevo Selo, SD Veliko Trgovišće i SD Dubrava 1094 iz Dubrave.

Natjecanje je prošlo u izrazitoj dominaciji SD Veliko Trgovišće. Ovaj klub je još jednom pokazao da je najbolji u državi u mlađe dobnim kategorijama.

U samostrelu field zajedno su nastupali juniore i juniorke, a isto tako i kadeti i kadetinje. Najviše je upspjeha imala Karla Bartolović iz SD Veliko Trgovišće koja je ukupno pogodila 80 krugova, druga je bila Iva Popović Gecan s 837 krugova, a treća Helena Dumić (obje Ivanić Grad) s 782 kruga. Kod kadeta najviše je pokazala Stela Ćuk iz SD Veliko Trgovišće koja je pogodila 813 krugova, druga je bila njena klupska kolegica Petra Petak s 802 kruga, a treća Laura Poldrugač iz SD Dubrava 1094 s 801 krugom.

U ekipnoj konkurenciji uvjerljivo se naslovom prvaka Hrvatske okitilo SD Veliko Trgovišće s 2459 oborenih krugova ispred SD Dubrava 1094 koja je ekipno oborila 2304 krugova.

U disciplini Classic u muškoj konkurenciji slavio je Pavao Hac iz SD Veliko Trgovišće sa 787 krugova, koliko su imali i drugoplasirani Fran Sušac Štehec iz Dubrave 1094 i Kristijan Kobrehel iz SD Dub (Malinska), ali je Hac imao više pogodaka u centar. U ženskoj konnkurenciji najbolja je bila Karla Bartolović iz SD Velikog Trgovišće, druga je bila Iva Gecan-Popović iz Ivanić Grada, a treća Stela Ćuk iz SD Velikog Trgovišće. Isti je poredak bio i za "Kup Grada Oroslavja".

U disciplini Match Play kod juniora slavila je Iva Gecan-Popović koja je ufinalu s 5:3 slavila protiv Karle Bartolović, dok je u borbi za treće mjesto Helena Dumić istim rezultatom bila bolja od Marije Štrbenac. U istoj disciplini kod kadeta slavila je Stela Ćuk nakon pobjede od :2 u finalu protiv klupske kolegice Petre Petak, dok je u borbi za treće mjesto Pavao Hac s 5:1 nadvisio Lauru Poldrugač.

Održano je i pokazno natjecanje u ekipnom Match Playu gdje je najviše pokazala ekipa u sastavu: Afrdita Hoti, Fran Štehec-Sušac i Pavao Hac.

Zanimljivost ovog natjecanja je da su sudačke uloge obavljali Valentina Pereglin, Martin Oborovečki i Mihaela Oborovečki - vrhunski svjetski natjecatelji u ovom sportu. Rukovoditelj natjecanja bio je Pero Stojnić, a delegat Damir Oborovečki.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook