Prethodni članak
Sljedeći članak

Kaptol zasluženo do drugog naslova

U parku Milana Prpića u Zaboku održano 3. izdanje "Kupa kvartova - uredi svoj kvart"


U organizaciji sportske udruge "Zabočki lavovi" u parku "Milana Prpića" održano je treće izdanje mini nogometnog turnir "Kup kvartova - uredi svoj kvart". Čak 17 momčadi ušlo je u borbu za glavnu nagradu vrijednu 30.000,00 kuna koja se namjenski mora utrošiti na uređenje kvarta. Nakon cjelodnevnih uzbuđenja najviše sreće, znanja i umješnosti imala je momčad Kaptola, kojoj je ovo drugi naslov. Kaptol je i najuspješnija momčad ovog hvale vrijednog turnira jer ima pobjedu s prvo izdanja, a u prošlom drugom izdanju poražen je u finalu od Repovca.

Tako na svom kontu ova momčad ima dva naslova i jedno finale. Svaka čast momci! No prema pravilima Kaptol će morati glavnu nagradu donirati jednom od zabočkih kvartova jer mora proći minimalno tri godine od zadnjeg osvajanja naslova da bi se sredstva mogla uložiti u vlastiti kvart. Dečki iz Kaptola sastat će se idući tjedan i odlučit će kojem će kvartu donirati sredstva.

Samo finale bilo je iznimno uzbudljivo, iako je regularni dio završen rezultatom 0:0. Slijedilo je raspucavanje penala u kojoj su sva tri izvođača iz obje momčadi promašili. U raspucavanje su krenuli Tin Gregurić od strane Kaptola i Tomica Junković sa strane Centra 3. Prve tri serije obojica su bili precizni, u četvrtoj seriji obojica su promašili, da bi u petoj seriji Gregurić pogodio, a Junković promašio i tako je naslov pripao Kaptolu. Tomici Junkoviću ostaje satisfakcija da je proglašen za najboljeg igrača turnira. Inače, prije samog finala, minutom šutnje odana je počast Vinku Coceu, jednom od osnivača Kupa kvartova, koji je tragično preminuo u utorak, nakon što je na njega na zebri naletio pijani vozač. 

Tin Gregurić i Tomica Junković

-Jako mi je drago kao prvo što sam se doselio u Zabok i da mogu uopće sudjelovati na ovom turniru. Svaka čast organizatorima, ovo je stvarno jedna jako lijepa priča koja je okupila cijeli Zabok i okolicu. Zadovoljan sam igrom svoje momčadi, malo smo bili kratki s rotacijom, što nas je možda koštalo naslova. Čestitke mojoj momčadi, ali čestitke i pobjednicima, mislim da su zasluženi pobjednici" - riječi su Tomice Junkovića.

Pojedinačnu nagradu "heroj kvarta" koja se dodjeljuje za ključni potez koji donosi osvajanje turnira sasvim zasluženo je dobio Tin Gregurić iz pobjedničke momčadi.

-Moram se zahvaliti svom momčadskom kolegi Zoranu Mihoviliću koji mi je raspucavanja dao loptu u ruke i rekao "evo ti ćeš biti heroj kvarta", što se na kraju obistinilo. Nitko sretniji od mene u ovom trenutku. Bilo je izuzetno napeto, ali na kraju sam uspio zadržati prisebnost i zabiti penal više od Tomice Junkovića, kojem čestitam na nagradi za najboljeg igrača - riječi su Tina Gregurića.

Nagradu za najboljeg strijelca podijelili su braća Vid i Vinko Kotarski i Karlo Deak. Sva trojica su postigli po tri pogotka.

Uz pobjedničku momčad svakako moramo pohvaliti i momčad Centar 3 koja je u četvrtfinalu izbacila Repovec koji je branio naslov pobjednika. U toj je utakmici postignut i pogodak turnira, a efektno ga je petom zabio Filip Sedlar.

Najboljim pojedincima i momčadima nagrade je dijelio gradonačelnik Grada Zaboka, Ivan Hanžek.

Vid Kotarski, Karlo Deak i Vinko Kotarski

Organizatorima, sportskoj udruzi "Zabočki lavovi" zaista sve pohvale za ovo treće izdanje koje je zasigurno bilo i najbolje. Ponovno su nadmašili sami sebe i dignuli su ljestvicu za razinu više. Od novina svakako treba spomenuti da su sve utakmice išle uživo u prijenosu na YouTube kanalu, a od toga su korist imali i suci jer su kod spornih situacija mogli vraćati situacije kao kod VAR tehnologije. U ulozi voditelja odlično se snašao Toni Tkalec. Tijekom cijelog dana "Kup kvartova" posjetilo je oko 1.000 gledatelja. Bio je to jedno sjajno ugođen dan uz mini nogomet, druženje i dobre vibracije.

-Ponosni smo, ovo je zasigurno najbolje izdanje "Kupa kvartova". Sada nakon turnira svi zajedno osjećamo jedno veliko olakšanje, jer smo uložili puno truda i rada u ovo. Ovo je bio istinski spektakl - riječi su Marka Deaka predsjednika sportske udruge Zabočki lavovi. Ova će vrijedna sportska udruga pomoći u organizaciji turnira svojim prijateljima iz udruga Lug sport i Grabrovčani, a sudjelovat će i na "Europskom tjednu sporta".

Rezultati:

Četvrtfinale:

Repovec - Centar 3  2:3 p (1:1) (Vid Kotarski/Sedlar)

Gubaševo i Prosenik - Pavlovec 0:2 (Hanžić, Papišta)

Kaptol - Grdenci 1:0 (Iskrić)

Zabočka cesta 1 - Hum Lug 2:1 p (0:0)

Polufinale:

Centar 3 - Pavlovec 3:0 (Junković, Veseljak 2)

Kaptol - Zabočka cesta 1 1:0 p (0:0)

Za 3. mjeto: PAVLOVEC - ZABOČKA CESTA  1:5

STRIJELCI: 0:1 Maršić, 0:2 Halambek, 0:3 Maršić, 0:4 Cvetko, 0:5 Blažinić, 1:5 Celjak

PAVLOVEC: Pavrlišak, Celjak, Dragčević, Hanžić, Deak, Papišta, Huis, Jelenčić, Poslek

ZABOČKA CESTA: Jug, Halambek, Blažinić, Jadek, Cvetko, Maršić, Krznar, Javorek, Blažinić.

FINALE: KAPTOL - CENTAR 3 4:3 p (0:0).

KAPTOL: Iskrić, Čuček, Jurina, Belanović, Bajs, Lež, Gregurić, Mihovilić

CENTAR 3: Veseljak, Sedlar, Turk, Bezjak, Tršinski, Grmek, Vincelj, Mihaljinec, Junković.

Još članaka iz "Sport"

Facebook