Prethodni članak
Sljedeći članak

Dva pogotka Vinka Kotarskog za važnu pobjedu Mladosti

13. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, Devetka - MLADOST ZABOK 0:2


Nakon pobjede u derbiju protiv Ravnica nogometaši zabočke Mladosti napunili su se dodatnim samopouzdanjem i slavili u gostima kod Devetke s 2:0 Strijelac oba pogotka bio je kapetan Vinko Kotarski. Ovom pobjedom Zabočani su dva kola prije kraja napravili značajan korak prema jesenskom naslovu i imaju tri boda više od Golubovca, a četiri više od Ravnica, nakon što su obje ove momčadi remizirale.

Prvi je zaprijetio Škrlec udarcem s više od 20 metara udaljenosti, ali nije pogodio vrata. Četiri minute kasnije prijeti V. Kotarski, no Terihaj brani njegov udarac. U idućem napadu prijeti i Smrekar, ali bez većih problema za domaćeg vratar. Domaći prvi puta prijete u 21. minuti, no pokušaj Jazvića zaustavlja blok Mladosti. U 40. minuti u gužvi pred vratima Terihaja najbolje se snašao Vinko Kotarski i postigao pogodak za 0:1. Mogla je Mladost u 45. minuti postići i drugi pogodak, ali Terihaj brani opasan udarac Smrekara.

U 50. minuti "mrtvu šansu" za domaće ima Kiš, ali sjajno brani Mihovilić. Smrekar ponovno prijeti u 54. i 63. minuti, ali Terihaj je na visini zadatka. U 70. minuti nakon udarca Drempetića trese se vratnica, na odbijanac nalijeće Krajačić, ali puca pokraj gola. I onda u 73. minuti Vinko Kotarski sjajno puca s lijeve strane i pogađa same rašlje za konačnih 0:2. Do kraja utakmice vidjeli smo još pokušaj Mihaela Benčića kojeg brani Terihaj.

DEVETKA - MLADOST ZABOK 0:2 (0:1)

ZAGREB: igralište Devetka na Borongaju, GLEDATELJA: 50, SUCI: Puškarić, Lipošćak i Belavić.

STRIJELAC: 0:1 V. Kotarski 40', 0:2 V. Kotarski 73'.

DEVETKA: Terihaj, Paša (80' Barbarić), Lihić, Margić, Miličić (58' Hernaut), Jazvić, Andrašec (80' Barbarić), Kiš, Bosak, Dauti (58' Grabić), Vrbat. TRENER: Siniša Vidak

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Galina (65' Mi. Benčić), J. Kotarski, Šoštar (90' Črnjević), Smrekar (86' Gregurić), V. Kotarski (86' Ma. Benčić), Drempetić (86' Poslek), Tarle, Škrlec (65' Turk), Lešković, Hrastinski (65' Krajačić). TRENER: Drago Bartolić

Još članaka iz "Sport"

Facebook