Prethodni članak
Sljedeći članak

Desetkovani Gaj slavio u Zelini


Bez čak sedam standardnih igrača Gaj je došao do svoje sedamnaste ovosezonske pobjede u 32. kolu III. NL-centar. U gostima kod Zeline Gaj je slavio s 3:2 i tako se na tri boda na drugom mjestu odvojio od Lučkog koje remiziralo kod Lukavca.

Počelo je „zicerom“ Plehana koji je krenuo sam prema Bermanecu i pokušao ga lobati, no ovaj je uspio ukrotiti njegov udarac. Zanimljiva situacija dogodila se u 25. minuti kod vodećeg pogotka domaćih. Sudac utakmice dosudio je gol-aut, Sambol je priznao da je on zadnji igrao loptom i dosuđen je korner za Zelinu. Nakon ubačaja najviše je skočio Garić, kojeg je upravo čuvao Sambol i zabio je pogodak za 1:0. Sambolu svakako priznanje za fair play. Sreća domaćih trajala je ravno pet minuta. Haramustek je odlično pronašao Nikolića koji prekrasnim udarcem postiže pogodak za 1:1. Na odmor se ipak otišlo vodstvom domaćih. Tepšić je intevnirao ravno u Pličanić od kojeg se lopta odbila u mrežu za 2:1.

I u nastavku ponovno prvi prijeti Plehan koji u 50. minuti ide sam prema domaćem vratar, no Bermanec je ponovno pobjednik tog dvoboja. Dosta je živosti u nastavku za goste unio brzonogi Dačnik-Kovačić. Upravo je on 58. minuti probio desnu stranu i odlično pronašao Nikolića koji postiže svoje drugi pogodak za 2:2. Totalni preokret u 85. minuti. Dačnik-Kovačić srušen je u kaznenom prostoru domaćih, pa sudac Denić opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Hramustek i zabija s „bijele točke“ za konačnih 2:3. Do kraja utakmice domaći opasno prijeti u 90. minuti preko Garića, no obranom se istaknuo mladi Strahonja i bodovi zasluženo odlaze u Mače.

ZELINA – GAJ MAČE 2:3 (2:1)
SV. I. ZELINA: igralište NK Zelina, GLEDATELJA: 250, SUCI: Denić, Mazal i Kordej.
STRIJELCI: 1:0 Garić 25', 1:1 Nikolić 30', 2:1 Pličanić 45'+1, 2:2 Nikolić 58', 2:3 Sambol 85' (11m).
ZELINA: Bermanec, Grabovac (38' Koščec), Aremu, Gulija, Miloš, Garić, Haramina, Pličanić, Ovčar (64' Sviben), Ćorić, Perišić. TRENER: Dražen Biškup
GAJ MAČE: Strahonja, Deak, Tepšić, Sambol, Haramustek, Plehan (64' Baneković), Nikolić, Sedak, Kovač, Kovačić (46' Dačnik-Kovačić), Ristovski (78' Cicnjak). TRENER: Marijan Glavica

Još članaka iz "Sport"

Facebook