Prethodni članak
Sljedeći članak

Derbi bez golova

4. NL – središte skupina A: 29. kolo: Tondach – Golubovec 0:0


U 29. kolu 4. NL središte skupina A, Tondach je dočekao Golubovec. Bio je to zagorski ali i derbi lige, jer sastale su se dvije, u tom trenutku vodeće ekipe. Golubovec je već ranije osigurao naslov, i u utakmicu je ušao sa 17 bodova prednosti, no Tondach se opet diže u formi i očekivala se zanimljiva utakmica. No, i jedni i drugi imali su dosta nedostataka, pogotovo domaćini, za koje nisu igrali Mlinarić, Bobinec, Frančina, I. Bosec, Borovčak, Gredelj…. Gosti bez Vujice, Kostanjevca,…. No, i bez njih po lijepom vremenu, očekivala se dobra utakmica.

Na odmor bez golova

Prva prijetnja stigla je u 7. minuti za goste. Sa 18 metara potegnuo je Silvio Vukić, ali pored gola. U 9. minuti na drugoj strani Jurica Hendija puca glavom preko gola, a u 12. minuti opet puca Vukić sa gotovo istog mjesta kao i prvi puta, ali opet pored gola.

U 16. minuti slobodan udarac za domaćine s lijeve strane, lopta ide u sredinu, Dario Kralj ju prosljeđuje za Karla Frtalja, koji puca u blok. Na drugoj strani u 19. minuti Dario Bobek puca odlično malo iskosa sa lijeve strane, no Leon Voloder brani. U nastavku akcije pokušava i Lovro Tepuš ali i to brani Voloder.

U 24. minuti Filip Merlin se oslobodio na 13 metara iskosa na desnoj strani, super je pucao ali Filip Škvorc je izvrsno reagirao. U istoj minuti na drugoj strani jedna loše očišćena lopta dolazi do D. Bobeka na 18 metara, a ovaj odmah puca pod prečku. Voloder je i ovaj puta bio spreman. Do odmora praktički ništa vrijedno bilježenja, pa se na odmor odlazi bez golova.

Ni u nastavku mreže se nisu tresle

U nastavku, u 50. minuti zaprijetili su gosti. Marko Kanceljak se probio po lijevoj strani i pucao iskosa sa nekih 16 metara, no Voloder je mirno uhvatio loptu. U 58. minuti Vukić se probio u kazneni prostor s lijeve strane, dugo se hrvao sa dvojicom, i na kraju pucao u blok. U 64. minuti Matija Bobek puca lijevom nogom s lijeve strane sa 18 metara malo pored gola. I u 66. minuti prijetio je Mat. Bobek, ali opet puca preko gola.

U 69. minuti Tondach prijeti prvi puta ozbiljnije u nastavku, ali odmah je to velika šansa. Merlin je zadržao jednu loptu u kaznenom prostoru na lijevoj strani, dao na drugu za Zvonimira Bokuna, koji je sam na par metara od praznog gola, ali promašuje loptu. U 78. minuti Petar Boronjek probio se po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor, no zapeo je u gužvi, bez udarca.

U 82. minuti odlično je pucao Merlin iz okreta, no sjajno je reagirao Filip Škvorc na golu gostiju i izbacio u korner iz kojeg nije bilo opasnosti. U 85. minuti Škvorc mora istrčati na jednu loptu na 40 metara i glavom ju izbacuje, ali ona dolazi do Merlina, koji pokušava lob udarcem, no Škvorc se u povratku sjajno snalazi i na 20 metara opet glavom spašava gol. U 86. minuti lopta je u domaćoj mreži, ali radost gostiju je kratka. Naime, D. Bobek je pucao sa desne strane, Voloder obranio, a odbijanac u gol pospremio Vukić, ali iz zaleđa, pa od gola nije bilo ništa. Do kraja nije bilo prilika i utakmica završava bez golova.

Izjave: Franjo Pužin, trener NK Tondach: ''Zanimljiva utakmica. Mi smo igrali sa šest juniora, a bili smo bliži pobjedi, jer je njihov golman bio igrač utakmice, obranivši tri zicera. Ja sam jako zadovoljan bodom, jer neke sam dečke jučer prvi puta vidio.''

Danijel Škudar, predsjednik NK Golubovec: ''Bila je skoro prijateljska utakmica. Drugo poluvrijeme je bilo malo bolje od prvog. Nama su nedostajala tri igrača, domaćinima i više. Čestitam jednima i drugima na borbenosti, a Tondachu želim da na kraju stignu do drugog mjesta.

4. NL – središte skupina A, 29. kolo

TONDACH – GOLUBOVEC 0:0 (0:0)

SUCI: Denić, Kovač, Lasić   GLEDATELJA: 70

TONDACH: Voloder, Bartolec, Kralj, Hendija, Merlin, Frtalj, Bokun, Kovjanić, D. Bosec, R. Jurina (11' Kolarić) (67' Tenšek), Boronjek; trener: Franjo Pužin

GOLUBOVEC: Škvorc, Horvat Vuk, Mat. Bobek, Poslon, N. Bobek, D. Bobek, Mar. Bobek, Kanceljak, Sokolić, Vukić, Tepuš; trener: Tomislav Škudar

Još članaka iz "Sport"

Facebook