Prethodni članak
Sljedeći članak

Čudesna Sara Rivetti

Priča o mladoj stolnotenisačici iz Krapine


OŠ Augusta Cesarca, Krapina. Sportska dvorana. Na hodniku se čuju udarci loptice po stolu – ping pong ! Ulazim i pogledom tražim malu Saru Rivetti, jedanaestogodišnjakinju, učenicu Osnovne škole Augusta Cesara, Krapina u kojoj brusi svoj talent.

U jednoj maloj pauzi treninga stolnoteniskog kluba Zagorec Krapina, uz odobrenje trenera Branka Krkala, razgovaram sa Sarom Rivetti - sportašicom koja je u tri nepune godine u svoje vitrine pospremila vrijedne nagrade – najperspektivnija sportašica Grada Krapine za 2019.; Mala plaketa Grada Krapine za izvrsne uspjehe postignute na natjecanjima iz stolnog tenisa i promicanje imena Grada Krapine ( 2020. godina );  u 2022. godini dobila je dvije nagrade – 1. najperspektivnija sportašica Grada Krapine do 10 godina; 2. najperspektivnija sportašica Krapinsko – zagorske županije do 14 godina.

„Kako sam počela ? Imala sam 6 i pol godina kada sam počela trenirati stolni tenis a prije toga sam se bavila tenisom, rukometom, twirlingom, gimnastikom i nogometom. Naime nakon jednog treninga nogometa u dvoranu su ušli stolnotenisači, a ja sam ostala gledati njihov trening. Svidjelo mi se, probala sam i ostala u stolnom tenisu dok sam od ostalih sportova, iz razumljivih razloga, odustala. Treniram četiri  do pet puta tjedno – dva puta u Krapini i dva puta u Gornjem Jesenju ( treneri Branko Krkalo kojem se posebno zahvaljujem jer od prvog dana ulaže sve napore kako bih bila što kvalitetnija – prije svega sportašica, a onda i stolnotenisačica. Vjeruje u mene i moj potencijal od samih početaka i hrabro stavlja pred sebe i mene najteže izazove. Svakako tu je i Krešimir Puljko. Zbog limitiranih termina u Krapini i Jesenju odlazim na jedan trening i u Zabok ( Luka Vrančić ). I tako – odlični treneri, ustrajan i naporan rad doveli su  me do ove sportske razine „  - govori mi Sara Rivetti.

Njeni rezultati na sportskom polju su zaista čudesni ( čini mi se gledajući sve to da „mala“ Sara polako prerasta klub u kojem je ponikla, op.a ). Na osam bodovnih turnira HSTS-a u sezoni 2022. / 2023. sudjelovala je na sedam i osvojila tri naslova i četiri je puta osvajala druga mejsta. Svaki put je u finalu igrala sa svojom glavnom sportskom suparnicom i prijateljicom Karlom Ivčić ( STK Jadranovo ). Kako su jako dobre prijateljice i uvijek igraju u finalnim susretima jedna protiv druge iskoristile su priliku na međunarodnom turniru 16. Memorijal Mirko Abramović - zajedno su se prijavile za ekipno natjecanje i osvojile prvo mjesto te dalje planiraju nastupati zajedno u konkurenciji parova a prva prilika biti će im već u travnju na prvenstvu Hrvatske.

Sara se natječe u kategoriji najmlađe kadetkinje ( njena kategorija, op.a ) gdje u Regiji Središnja Hrvatska zauzima prvo mjesto i mlađe kadetkinje ( starija kategorija, op.a. ) gdje se smjestila na drugo mjesto rang liste Regije. Na tri regijska turnira u svojoj kategoriji bila je tri puta prva a u starijoj kategoriji osvojila je tri puta drugo mjesto. U 2022. godini Sara je nastupila na 24 turnira na kojima je uvijek bila na postolju osvojivši prvo ili drugo mjesto izuzev turnira u Krapini gdje je u konkurenciji dječaka i djevojčica do 12 godina osvojila treće mjesto.

No, Sara igra i za svoju ekipu, STK Zagorec Krapina, u Trećoj županijskoj ligi gdje trenutno klub drži drugo mjesto te se bori za rang više. Sa skorom od 18 pobjeda i 9 poraza trenutno se pojedinačno nalazi na 24. mjestu ( ne zaboravite njezine godine, op.a. ) što joj je ujedno i najbolji plasman do sada u tom djelu natjecanja.

Za kraj našeg razgovora Sara Rivetti je naglasila: „ Imam veliku podršku kluba. Klub mi, između ostalog financira kotizacije natjecanja, nabavlja opremu, pokriva troškove prijevoza i smještaja; imam odlične trenere – Branko Krkalo i Krešimir Puljko. Uostalom, kada pogledate rezultate kluba vidjeti će te da se u klubu odlično radi, ali isto tako moram naglasiti – imam veliku podršku svojih suigračica i suigrača, kao i njihovih roditelja, Grada Krapine, Krapinskog sportskog saveza, Krapinsko – zagorske županije i HTSS-a te je meni preostalo da svojim radom i rezultatom opravdam njihova ulaganja u mene. Iskoristila bih priliku da pozovem sve djevojčice i dječake mojih godina i onih koji su mlađi ili stariji da se uključe u rad kluba jer će uživati u treninzima, druženjima i putovanjima a rezultati će doći vremenom. „

Stolnoteniski klub Krapina radi zaista u teškim uvjetima, iako to rezultati ne pokazuju jer su ispred nekih klubova koji imaju gotovo pa idealne uvjete, i nekako se ne mogu oteti dojmu da u nekim boljim uvjetima klub iz Krapine postizao bi još bolje rezultate čija je perjanica zasigurno – Sara Rivetti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook