Prethodni članak
Sljedeći članak

Cilj – biti uspješna stolnotenisačica

Razgovor sa Sarom Rivetti, stolnotenisačicom STK Zagorec Krapina


Tjedan kajkavske kulture 2002. godine uz obilje kulturno-gospodarskih zbivanja ponudio je i posjetiteljima izuzetno bogat program X. Dani sporta u Krapini. U obilju sportaša koji su „prošli“ kroz Krapinu – od profesionalaca do amatera – novinaru je bitno pronaći nekog koji svojom mladošću i rezultatima nudi jedno bolje sutra krapinskom sportu koji je i do sada odlično kotirao u regionalnom području.

Nekako od nekoliko zanimljivih i odličnih mladih sportaša moja je odluka bila upoznati i sebe i javnost sa mladom, 10. godina, Sarom Rivetti, stolnotenisačicom STK Zagorec Krapina. Naime, ta mala djevojčica u svoje vitrine je već stavila obilje pehara te priznanja kao što su: Priznanje za najperspektivniju sportašicu 2019. godine te Malu Plaketu Grada Krapine za 2020. godinu a u sportskom pogledu natječe se u kategoriji najmlađih ( njena ) kadetkinja i mlađih kadetkinja. U kategoriji najmlađih kadetkinja je druga na rang listi Hrvatske te 21. u kategoriji mlađih kadetkinja. Za uvod, a vi ćete oblikovati:

Iskoristili smo jednu njenu pauzu za vrijeme tradicionalnog 21. međunarodnog stolnoteniskog turnira Krapina 2022. – 6. memorijal Jurica Spaček za kratak razgovor.

Kako to da si se odlučila za stolni tenis?

Prije stolnog tenisa trenirala sam nogomet. Nakon termina treninga iz nogometa, u dvoranu su ušli stolnotenisači. Do tada se nisam nikad susrela s tim sportom i poželjela sam i ja probati igrati stolni tenis. Iako sam na početku bila malo plašljiva i sramežljiva, nakon nekoliko minuta shvatila sam da mi se jako sviđa i da bi ga htjela naučiti igrati.

U kojem si klubu, tko ti je trener i koliko često treniraš?

Registrirana sam za STK Zagorec Krapina u kojem treniram 2-3 puta tjedno s trenerima Brankom Krkalom i Krešimirom Puljkom. Obzirom da u Krapini trenutno nemamo uvjete za treniranje 5-6 puta tjedno, uz treninge u Krapini 2-3 puta tjedno treniram u Zaboku s trenerom Lukom Vrančićem.

Da li ti se dogodilo nešto neočekivano ili posebno zanimljivo tijekom turnira ili treniranja?

Jedan od najposebnijih trenutaka na turnirima bio je trenutak kad sam prvi put isti dan osvojila dva pehara u različitim kategorijama.

Koju pobjedu za sada najviše pamtiš i zašto?

Najviše pamtim pobjedu protiv trenutne prvakinje Hrvatske u kategoriji najmlađih kadetkinja Ivčić Karle zato što mi je to bila najveća želja koju sam htjela ostvariti. Gubila sam 2:0 u setovima, a na kraju pobijedila rezultatom 3:2 i osvojila turnir.

Kome bi preporučila treniranje stolnog tenisa i zašto?

Stolni tenis bi preporučila svim djevojčicama i dječacima koji vole brze i eksplozivne sportove u kojima je potrebno brzo razmišljati i reagirati i pri tom se zabaviti.

Koji su ti ciljevi u sportu?

Moji ciljevi su: biti uspješna stolnotenisačica, putovati svijetom i sklapati nova prijateljstva, a jednog dana učiti i trenirati drugu djecu kao što mene sada treniraju moji treneri – rekla nam je na kraju simpatična Sara Rivetti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook