Prethodni članak
Sljedeći članak

[BRAVO, EKIPA] Zasluženo slavlje Mladosti u zagorskom derbiju


Nogometaši Mladosti zasluženo su slavili u zagorskom derbiju protiv Straže rezultatom 2:0. Sve je riješeno u prvih petnaest minuta utakmice u koju je domaćin krenuo puno agresivnije i dinamičnije, što mu se na kraju i isplatilo.

Već na početku se vidjelo da Turčić i Konjić neće moći na kraj s V. Kotarskim i Frljužecom, koji su stvaraili veliki nered u obrani gostiju. U 6. minuti Frljužec osvaja jednu loptu i odlično poslužuje Dleska koji s osam metara udaljenosti iz kosa s lijeve strane pogađa vanjski dio mreže. Minutu kasnije domaću su poveli. Jurina je odlično ubacio loptu iza leđa gostujućih stopera, još bolje se ubacio V. Kotarski, koji izlazi sam pred Draškovića i odmjerenom dijagonalom zabija za 1:0. Gosti prvi puta prijete u 9. minuti preko svojeg trojca Leško-Biruš-Firer, koji je znatno odskakao od ostatka momčadi, no udarac Firera brani Mihovilić. U 18. minuti već je 2:0. V. Kotarski odlično pronalazi Frljužeca koji u pada između dva stopera pogađa za 2:0. Do kraja poluvremena bilježimo dva dobra pokušaja gostiju, no prvo je Biruš iz dobre pozicije pucao u Mihovilića, a onda je još bolju prilku propustio Vidiček, koji iz dobre pozicije puca nebu pod oblake.

Nastavak počinje dobrim dalekometnim pokušajem Turka, koji je zamalo neprecizan. U 54. minuti Frljužec još jednom idealno poslužuje Dleska, no ovaj s pet metara gađa domaćeg vratara umjesto mreže. Aktivni Biruš ponovno pokušava iznenaditi Mihovilića u 62. minuti, no domaći vratar još jednom je spreman. Dvije minute kasnije probudio se Firer koji gura u šansu Vidičeka, no ovaj puta J. Kotarski čisti njegov opasan pokušaj. U 80. minuti pokušava Šoštar iz dobre pozicije, isto to čini i V. Kotarski minutu kasnije, no Drašković je siguran. Dvije minute kasnije Kantoci odlično ubacuje u prostor za Vidičeka, no mladi napadač gostiju je u odsustnom trenutku izgubio korak i uprskao dobru priliku. Firer dobro ubacuje na Leška u 85. minuti, ali ponajbolji igrač gostiju s pet metara glavom puca preko gola. Već u idućem napadu ponovno pokušava Biruš, no Mihovilić odbija u polje. Do kraja utakmice dvije odlične prilike imao je V. Kotarski, no nije bio precizan, pa je ostalo 2:0.

Zabočani su tako nakon tri uzastopna posrtaja konačno ostvarili prvu pobjedu i došli do prvih bodova.

Dražen Kovjanić, Mladost:

"Nakon tri poraza više nismo imali pravo na kiks. Na vrijeme smo zabili golove što nam je olakšalo posao. Obje momčadi imali su svoje prilike, mi smo imali koju više i zasluženo pobijedili. Imali smo veće psihičko nego fizičko opterećenje u ovoj utakmici. Nadam se da je ova utakmica početak pozitivnog niza".

Miljenko Kunštek, Straža:

"Pripremamo se, puno razgovaramo, a onda dođemo u gosti i budemo neprepoznatljivi. To je jednostavno danak neiskustvu i našoj mladosti. Kao da smo pod nekom kočnicom. Moramo još poraditi na psihološkom planu. Jedno lice imamo kod kuće, a drugo u gostima. Nadamo se da ćemo to u slijedećim utakmicama popraviti".

Još članaka iz "Sport"

Facebook