Prethodni članak
Sljedeći članak

Amon Đukez i Anamarija Gorički osvojili Otvoreno prvenstvo BK Hornets do 10 godina na teniskim terenima u Termama Tuhelj.


U subotu, na teniskim terenima Termi Tuhelj, održano je Otvoreno prvenstvo BK Hornets za djecu do 10 godina. Ovo je treći po redu, od ukupno sedam turnira iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza za regiju Središnja Hrvatska koji se boduje za rang listu.  Na kraju sezone najboljih 16 tenisačica i tenisača igrati će Regionalni masters. Nakon mastersa četvero najboljih dječaka i djevojčica ostvaruju plasman na državno prvenstvo na kojem nastupa najboljih 32 igrača i igračica iz cijele Hrvatske. Ukupno je nastupilo 25 djece, od toga čak osmero malih Zagoraca, među kojima su najbrojniji bili članovi kluba organizatora, njih čak pet.

Nakon razigravanja u skupinama, djeca su ovisno o plasmanu, razvrstana u eliminacijske turnire. U glavnom turniru za dječake, slavio je Amon Đukez iz Lobora koji trenira i nastupa za BK Hornets – teniski klub, školu i akademiju. Amon je uvjerljivim igrama prošao kvalifikacijsku grupu i u polufinalu je savladao Maru Čujka iz TK Karlovac rezultatom 4:0. Uvjeljivim igrama, Amon je nastavio i u finalu, gdje je identičnim rezultatom, 4:0 savladao Ivana Pavličića iz TK Jaska. Od ostalih Zagoraca, najuspješniji je bio Krapinčanin David Barilar koji je osvojio drugo mjesto u srebrnoj skupini. Jan Krivec bio je treći u srebrnoj skupini, a Teo Glas drugi u zelenoj skupini. Jan i Teo su iz Pregrade. Sva četri mala Zagorca treniraju s trenerom Branimirom Krmpotićem, a  nastupaju za TK BK Hornets.

Među djevojčicama, najuspješnija je bila Anamarija Gorički iz Krapinskih Toplica. Nakon uvjerljivih igara u skupini Anamarija je u glavnom turniru u polufinalu savladala klupsku kolegicu Zabočanku Tiju Jurinec rezultatom 4:0, dok je u finalu slavila rezultatom 4:1 protiv Ane Sofie Kljajić iz TK Ogulina. Anamarija i Tija su članice TK Zabok, gdje ih trenira Bruno Šandor. Od ostalih Zagorki koje su nastupile, Anja Dolenec iz TK Oroslavje je osvojila treće mjesto u srbernoj skupini, dok je Krapinčanka Jana Stantić, članica BK Hornets osvojila prvo mjesto u zelenoj skupini.

Organizator natjecanja i trener u BK Hornets, Branimir Krmpotić je izjavio: Ovo je bio najposjećeniji turnir do sad u regiji. Terme Tuhelj su odabrane za lokaciju natjecanja zbog izvrsne infrastrukture koje jedno takvo natjecanje zahtjeva, ali i zbog dodatnih sadržaja zbog kojih su se djeca i njihova pratnja još dulje zadržala i provela vrijeme u Zagorju. Natjecateljski je turnir bio izuzetno uspješan. U muškoj i u ženskoj konkurenciji slavili su naši mali Zagorci, dok su i ostala djeca iz zagorskih klubova polučila dobre rezultate i pokazala zavidnu razinu teniske vještine.

Djeca su nakon turnira osvježenje potražila na bazenima Termi Tuhelj, a nakon pauze sljedećeg vikenda, slijedi turnir u Zaprešiću.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook