Prethodni članak
Sljedeći članak

Branko Piljek dobitnik je prestižne nagrade HOO-a Milan Neralić

Veliko priznanje za tajnika Sportske zajednice KZŽ


Tajnik Športske zajednice KZŽ, u četvrtak je u "Kristalnoj dvorani" hotela The Westin u Zagrebu primio prestižnu nagradu "Milan Neralić". Ova nagrada je utemeljena 2019. godine, a nosi ime Milana Neralića iz razloga što je to prvi Hrvat koji je osvojio medalju na Olimpijskim igrama i to 1900. godine u Parizu, gdje je osvojio broncu u mačevanju. Ova nagrada je zapravo priznanje za izniman razvoj sporta na lokalnoj razini, a dodjeljuje se pojedincima ili udrugama koji su tijekom 25-godišnjeg ili duljeg razdoblja donijeli izniman doprinos u tom segmentu. Kandidate predlažu županijske i lokalne sportske zajednice s područja RH, a o dobitnicima odlučuje sedmeročlano povjerenstvo. Piljek je nagradu primio iz ruku predsjednika HOO-a, Zlatka Mateše i glavnog tajnika HOO-a Siniše Krajača. U obrazloženju je stajalo:"Branko Piljek dobiva nagradu Milan Neralić za značajno ostvaranje na području znanstvenog, stručnog i pedagoškog rada u sportu (četiri monografije), značajan utjecaj na razvoj sporta i jačanju sustavu sporta na lokalnoj razini, poticanje i unapređenje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno sportsko-rekreacijskih aktivnosti, te značajan doprinos razvoju sportu u cjelini".

Branko Piljek je rođen 13.11. 1959. godine. Bio je odličan nogometaš Jedinstva i zabočke Mladosti. Po završetku karijere bio je trenera u Rudaru, Vatrogascu i Mladosti. Obnašao je dužnost predsjednika NK Mladost Zabok. Osnivač je i predsjednik udruge za sport i rekreaciju KZŽ. Utemeljitelj malonogometnog turnira "Zagorska zipka". Jedan od inicijatora i osnivača Sportske zajednice Grada Zaboka. Njegovim dolaskom na mjesto tajnika 2006. godine Športska zajednica napravila je značajan korak prema naprijed. Autor je monografija zagorskog sporta, NK Jedinstvo, NK Mladost Zabok i ronilačkog kluba Poreč. Trenutno privodi kraju monografiju NK Oštrc i Povijest zagorskog nogometa. Po zvanju nastavnik razredne nastave i magistar ekonomije, a od 1993.-1997. bio je gradonačelnik Grada Zaboka, te u idućem mandatu od 1997.-2003. pročelnik za gospodarstvo i društvene djelatnosti. Za rad na području sporta nagrađen je Medaljom za razvoj sportske rekreacije u Hrvatskoj, Godišnjim nagradama za Razvoj sporta u Gradu Zaboku i KZŽ, Nagradom za životno djelo u sportu u KZŽ, a kao dragovoljac Domovinskog rata odlikovan je Redom hrvatskog pletera.

Možemo sam konstatirati impresivnu sportsku karijeru i činjenicu da je nagrada stigla u prave ruke. Sigurni smo da ga ova nagrada neće opustiti i da će ovaj radoholičar i prekaljeni sportski djelatnik i dalje istim žarom doprinositi zagorskom sportu. Nagradu je proslavio na sebi svojstven način - prvi puta u životu je skočio padobranom.

Još članaka iz "Sport"

Facebook