Prethodni članak
Sljedeći članak

[1. ŽNL 5. KOLO: INKOP – RUDAR DZ] Cvitanović riješio derbi


U 5. kolu 1. zagorske lige derbi u Poznanovcu, gdje je vodeći Inkop dočekao Rudar DZ. Bio je to susret jedine dvije ekipe, koju u prva 4 kola nisu doživjele niti jedan poraz. Inkop je imao 3 pobjede i 1 remi, a Rudar DZ je po dva puta pobijedio i remizirao. Baš kolo prije Rudar DZ je nanio prvi poraz imenjaku iz Mihovljana. Dakle, prema svemu viđenom, očekivali smo zanimljivu utakmicu, koja, iako smo još u početnom dijelu natjecanja, već donosi i draž borbe za sam vrh.

Cvitanović za 1:0 domaćina

Nakon ispitivanja snaga, prvi udarac vidjeli smo u 5. minuti. Sa nekih 25 metara iz slobodnog je udarca za domaćine pokušao Nikola Jakopec, ali puca visoko preko gola. U 7. minuti nakon kornera za goste, loptu pred svojim golom uzima Kristijan Leljak i daje dugu za Filipa Cvitanovića, koji izbija sam pred gol gostiju, ali Lovro Bajsić izlazi s gola i sjajno brani. U 8. minuti na drugoj se strani probio Siniša Gregurić, no obrana odbija u korner, nakon kojega s desne strane, skoro iz mrtvog kuta vrlo dobro puca Alen Skozrit, no Lovro Mikinac na golu Inkopa čupa loptu ispod grede. U 10. minuti duga lopta stigla je u napadu Inkopa do Cvitanovića, koji s lijeve strane vrača povratnu na 16 metara, gdje čeka Leljak i puca jako, u stativu.

Na drugoj strani u 11. minuti do 25 metara probija se Japanac Hatanaka Atsuki, a obrana Inkopa ga ruši. Slobodnjak izvodi Goran Herceg, ali puca preko gola. U 16. minuti na lijevoj strani napada domaćina Filip Vukić prima jednu loptu i puca iskosa iz koljena, ali Bajsić je siguran. U 17. minuti Skozrit iz okreta puca sa 25 metara ali preko gola.

U 33. minuti Nikola Jakopec izvodi korner i daje povratnu na rub kaznenog prostora za Leljaka, koji puca iz prve kroz gužvu, ali Bajsić brani. U 37. minuti Inkop dolazi do vodstva. Ponovo je upućena jedna duga lopta koja je letjela 40-ak metara i stigla do Cvitanovića, koji bježi obrani, i iako ga trojica prate, uspijeva zadržati korak prednosti i mirno pogađa kraj Bajsića za 1:0. Do odmora nije bilo više prigoda, pa domaćin odlazi na poluvrijeme sa minimalnim vodstvom.

Gosti bolji u nastavku, ali sva tri boda ostala u Poznanovcu

Prvi udarac u nastavku imali su gosti, u 49. minuti, kada je sa 25 metara iz slobodnjaka pucao Antun Capar, malo pored gola. U 51. minuti još bolje prilika za goste. Nakon ubačaja s desne strane sa 10-tak metara puca Hagiwara Yotaro, ali Mikinac fantastično brani na crti. U 58. minuti Skozrit je izmakao pažnji obrane i sam izašao pred Mikinca, dobro je pucao, ali Mikinac opet radi čuda i brani. U 60. minuti prijeti Inkop, ali Martinić u zadnji čas na 5-6 metara izbija loptu ispred Vukića.

U 62. minuti napad Inkopa po desnoj strani, Jakopec daje za Vukića u sredini, ovaj za Cvitanovića na lijevu stranu, no obrana je sve dobro pratila i na kraju lopta dolazi opet do Vukića, koji radi prekršaj u napadu. Gosti u 64. minuti u jednoj akciji imaju čak tri udarca, ali i Herceg i Martinić i Skozrit pucaju u blok i na kraju lopta se došetala do Mikinca. U 69. minuti lijepa akcija gostiju, koju je započeo Atsuki, dao na lijevu stranu za Hercega, koji gura za drugog Japanca Yotaroa, koji petom ostavlja opet za Hercega, ali djelić sekunde prije njega obrana domaćina otklanja opasnost. U 74. minuti Martinić puca iskosa sa 25 metara, ali za Mikinca je to lagan posao. U 75. minuti odličan je na desnoj strani bio Yotaro, riješio se dvojice i dao povratnu na 5-6 metara za Hercega, koji iz prve puca preko gola. U 78. minuti opet akcija gostiju po lijevoj strani, Skozrit se izborio za loptu i dao za Gregurića, koji sa 20 metara cilja, ali za njega i njegovu ekipu s krive strane stative. U 87. minuti Cvitanović je pucao iz prve sa 15 metara iskosa sa lijeve strane, jako ali u gužvu, pa nije bilo veće opasnosti. U 89. minuti Capar daje dugu loptu, Herceg je odličan u skoku i spušta za Krešimira Videk, koji iz teške pozicije dobro puca, ali Mikinac uspijeva i to obraniti. Bila je to zadnja prilika gostiju za izjednačenje, koji tako, iako bolji u nastavku, doživljavaju prvi poraz3. Inkop, s druge strane dolazi do važna tri boda i ostaje na čelu prvenstvene ljestvice.

Alojz Jakopec, trener NK Inkop:

''Čvrsta utakmica, pravi derbi. Mi smo dobro ušli u utakmicu, zabili gol i imali još šansi, jednu prečku i jednog ''mrtvaca'', nismo to zabili, a išli smo taktički da pokušamo riješiti u prvih pola sata utakmicu, jer znamo da nismo fizički spremni, s obzirom da dio igrača ne trenira redovito. U nastavku su gosti bili bolji, iako smo i mi imali koju šasnu, a njihove je naš golman obranio. Naše prvo poluvrijeme, njihovo drugo, no mi smo zabili, ono nisu.''

Tomica Vincelj trener NK Rudar DZ:

''Čestitao bih igračima Inkopa, na kraju na zasluženoj pobjedi. Oni su svoju šasnu iskoristili, mi svoje nismo. Zapravo imaju odličnog golmana, koji ih je ovaj putra držao na životu. U prvom poluvremenu smo igrali malo slabije, što su domaćini iskoristili. U nastavku smo, mislim, totalno nadigrali domaćina, ali nismo uspjeli zabiti gol. ''

Još članaka iz "Sport"

Facebook