Prethodni članak
Sljedeći članak

KK ZABOK 14. GODINU U PRVOLIGAŠKOM DRUŠTVU: U prvoj utakmici Žuti gostuju kod Dubrave

Zabok gostuje kod Dubrave Furnir


Pripremni period je završen. U subotu počinje novo izdanje Hrvatski telekom Premijer lige košarkaša Hrvatske u kojoj će Zabok u subotu u 19 sati gostovati kod Dubrave. Zabok je ovo već četrnaesta sezona za redom u elitnom društvu, dok se Dubrava vraća nakon punih devet godina.

Izuzme li se Katranov memorijal Zabok je odlično odigrao pripreme. Bilo je to prilično lijepih i atraktivnih izdanja, osobito protiv Podčetrtka i Šentjura. No to sve sada valja zaboraviti. Sada počinje ono pravo, igra za bodove.

- Zadovoljan sam pripremnim periodom. Dobro smo i marljivo radili i odigrali nekoliko vrlo kvalitetnih utakmica. Ostvarili smo ono što smo zacrtali i spremni dočekujemo prvenstvo - riječi su trenera Ivana Tomasa.

Dubrava je u posljednjem pripremnom ogledu poražena od prvoligaša Samobora rezultatom 102:99 nakon produžetaka, no Samobor je dobio drugu dimenziju dolaskom Žorića. Strši 40 koševa amerčkog pojačanja Crhistophera Hortamana u toj utakmici, koji će očito biti glavna prijetnja Zaboku. Uz njega svakako valja obratiti pažnju i na Pertća, Majića i Šutala, pa i na Smolića, koji je jedan dio karijere proveo u Zaboku.

Interes za utakmicu je golem. Dvorana u ulici Đure Prejca sigurno će biti puna, Dubrava se zaželjela košarke. - Čeka nas teška utakmica na "vrućem parketu" u Dubravi. Nakon dugo vremena Dubrava je ponovno u prvoj ligi i dat će sve da nas pobjedi. Ako želimo pobjedu moramo u utakmicu ući maksimalno agresivno i motivirano. Dat ćemo sve da se to i ostvari i da pobjedom startamo u prvenstvo - optimističan je Tomas.

Parovi 1. kola Hrvatski telekom Premijer lige košarakaša:

Dubrava Furnir - ZABOK (subota 28. 9. u 19 sati)
Cibona - Vrijednosnice Osijek
Zadar - Adria Oil Škrljevo
Split - Gorica
Alkar - Sonik Puntamika
Šibenka - Hermes Analitica

Još članaka iz "Sport"

Facebook