Prethodni članak
Sljedeći članak

SENZACIJA: U Dvorac Gjalski vraća se legendarni disko 90-ih, kakav je bio nekad

Ono što već dvadesetak godina s nestrpljenjem očekuju brojne Zagorke i Zagorci, dogodit će se idućeg petka, 28. listopada 2022. godine. Naime, u Dvorac Gjalski ponovo se vraća disko devedesetih, upravo onakav kakav je bio nekad.

No, krenimo redom. Kao što je poznato, idućeg tjedna u Zaboku se obilježavaju Dani Ksavera Šandora Gjalskog, a shodno tome, vlasnik Dvorca Gjalski, Tihomir Vorih iz Gregurovca kod Krapinskih Toplica, odlučio je od srijede do subote po prvi puta organizirati i Noći Ksavera Šandora Gjalskog.

-Prije svega, čim sam kupio dvorac, rekao sam da ga želim vratiti Zagorju i Zagorcima, ne samo preko domaće kuhinje u našem restoranu, već i preko događanja koje ćemo u njemu organizirati. I evo, upravo su mi se ovi dani učinili odličnom prilikom da to i napravim, da organiziram manifestaciju koja će odisati kajkavštinom, zagorskom kulturom, ali ne samo onom kulturom iz daleke pprošlosti, nego i onom poviješću, kulturom i subkulturom koja je dio novije zagorske prošlosti, kao što je to disko klub Gjalski u kojeg sam i ja nekad redovito dolazio – ispričao nam je Vorih.

Ipak, disko devedesetih koji se ovom manifestacijom vraća u Gjalski, nije jedini vrhunski događaj u sklopu Noći Ksavera Šandora Gjalskog.

Naime, u srijedu, 26. listopada od 19 sati, manifestaciju otvara popularni glumac Jan Kerekeš i to svojom urnebesnom hit-predstavom 'Krtice'. Kako je broj mjesta ograničen, organizator poziva sve zainteresirane da na vrijeme rezerviraju ulaznice na broj telefona 049 506 – 050. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna i to je, važno je napomenuti, jedini događaj za kojeg se prodaju ulaznice, dok je za sva ostala događanja, kroz čitavi tjedan, ulaz besplatan.

Spomenimo i to da je nakon predstave, u srijedu u Gjalskom na rasporedu party uz koncert glazbenog dua: Ivek Kova i Vid Kotarski.

Četvrtak, 27. listopada, u Gjalskom je na rasporedu kulturno – zabavni program, u sklopu kojeg će se u 18:30 sati otvoriti izložba slika zagorskih slikara, dok će se od 19 sati održavati zabavno literarno druženje, na kojem će poznati Zagorci iz svijeta politike, sporta i glazbe pisati kratku prozu, u starinskom ambijentu pod petrolejkama. Bit će to zabavna 'školska zadaćnica' u kojoj će, na zadanu temu, naše poznate Zagorke i Zagorci morati napisati, u ograničenom vremenu, jednu kratku priču, koja će se potom pročitati publici.

U petak, 28. listopada, slijedi već spomenuti senzacionalni povratak 'Satrog Gjalskog'. Naime, od 20 sati počinje DISKO DEVEDESETIH –uz popularne DJ-eve (DJ Whiskey i DJ Lorenzo), a u sklopu kojeg će se održati i dvije modne revije s poznatim modelima. Prva modna revija bit će predstavljanje rukom oslikanih unikatnih haljina mlade dizajnerice Monike Hršak, koja je nacionalnu popularnost stekla vrhunski dizajniranom i oslikanom haljinom s kojom je Danijela Martinović nastupila na ovogodišnjem Splitskom festivalu. Druga modna revija održat će se u organizaciji poznate zabočke modne dive Dubravke Jelenčić.

Ponovno naglašavamo, ulaz je besplatan, a ponuda pojedinih pića bit će po promotivnim cijenama.

Posljednji dan manifestacije, u subotu, 29. listopada, nakon dodjele književne nagrade Gjalski, koja se u Dvorcu Gjalski održava s početkom u 18 sati, od 20 sati slijedi prava poslastica za sve ljubitelje zagorske glazbe. Naime, svoj koncert održat će jedan od najuspješnijih i najpopularnijih zagorskih kantautora, Ivica Pepelko. Dakako, i za taj koncert ulaz je besplatan.

U svakom slučaju, iako je riječ o prvoj takvoj manifestaciji, organizatori već najavljuju da im je želja da ona postane tradicija, koja bi se održavala svake godine, izuzev diska devedesetih, koji će se, ovisno o interesu javnosti, za kojeg ne sumnjamo da će biti itekako velik, održavati često i redovito tijekom godine.

Vraćamo se u Gjalski! Vidimo se u Gjalskom! – Ulaz je besplatan!

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook