Prethodni članak
Sljedeći članak

Oskarovci na Braču: U sklopu Brač Film Festivala održali Masterclass radionice za mlade filmaše

Od 9. do 12. kolovoza ljetno kino u Supetru na Braču, ugostilo je će već dobro znanu i predivnu filmsku priču koja se odvila 9 godinu zaredom, ali i posebne goste iz filmske industrije.

Na ovogodišnjem Brač Film Festivalu, kroz četiri dana, je na velikom platnu na otvorenom prikazan raznovrstan filmski program gdje su gledatelji uživali u dugometražnim i kratkometražnim projekcijama ali i dječjem programu.

No, ove godine posebno iznenađenje je bio posjet oscarovaca, točnije njih dvojice. Naime, posjetitelji su imali priliku upoznati ih i saznati iz prve ruke korisne savjete kako uspjeti u filmskoj industriji. Sir Christopher Hampton i Graham Broadbent, čiji filmovi zajedno broje preko 40 nominacija za najprestižniju filmsku nagradu, a zlatni kipić im je ukupno uručen 9 puta, održali su jedinstvene Masterclass radionice za mlade zaljubljenike u film.

Slavni gosti nisu skrivali ni oduševljenje atmosferom i predivnom supetarskom kulisom: „Veliko je zadovoljstvo vratiti se u šarmantno i gostoljubivo okrilje Brač Film Festivala koji sam prvi put posjetio prije pet godina. To je savršen bijeg od pretrpanog rasporeda. Prilika za susret i razgovor s mlađim filmašima uvijek je dobrodošla – a to učiniti u ovako lijepom i opuštenom ambijentu, pravi je blagoslov“, poručio je na bračkom crvenom tepihu C. Hampton.

Producent Graham Broadbent oduševljeno nam je otkrio : „Ovo je nešto najbolje što sam do sad doživio. Stvarno je predivno, ali i zabavno biti ovdje, gledati filmove, raspravljati o njima, ploviti oko ovog predivnog otoka, ali i dobro jesti. Baš mi je drago što sam tu.“

Dašak Hollywooda u Supetru rezultat je napornog rada direktora festivala, Brune Mustića:  U protekla smo četiri dana imali priliku vidjeti brojne filmove. Zaista nam je velika čast što je ovo deveto izdanje Brač film festivala obilježilo dolazak dvaju oscarovaca, sir Christopher Hamptona i Graha Broadbenta, koji su održavši masterclassove, nastavili misiju i viziju festivala, a to je povezivanje filmaša i studenata.

Filmska vrpca Brač Film Festivala zamotana je po 9. put, a na velikom platnu supetarskog Ljetnog kina projicirano je čak 12 filmova, i to u 3 kategorije. Posljednje večeri gledali smo kratkometražni film „5/3/0“ Danila Stanimirovića i  „Indigo Kristal“ Luke Mihailovića. Nagrade za najbolji film po odabiru publike osvojili su filmovi: Spas (najbolji kratkometražni film), Kraljica plesa (najbolji dječji film) i Hotel Pula (najbolji dugometražni film).

Ponekad je teško riječima opisati sve lijepe trenutke i iskustva koja ovaj Festival donosi svojim posjetiteljima i gostima, ali smo sigurni da će svi sa sobom odnijeti bezbroj spontanih, iznenadnih i predivnih trenutaka, guštanja u filmovima uz prijateljsku i toplu atmosferu po kojima je Brač Film Festival već dobro poznat.

Festival sljedeće godine slavi respektabilnih 10. godina i jedva čekamo što će nam marljiva ekipa Brač Film Festivala pripremiti.

 

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook