Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajno otvaranje devetog Brač Film Festivala: Zvijezde zablistale na crvenom tepihu

Sinoć je u Supetru otvoren spektakularni deveti Brač Film Festival koji će u četiri dana okupiti brojne mlade ali i poznate filmaše iz čitavog svijeta. Filmovi su oduševili sve okupljene, a crveni tepih je zaiskrio od bljeska fotografskih objektiva dok su zvijezde filmske industrije zablistale u svom najsjajnijem izdanju.

Prvu filmsku večer obilježio je film "Hotel Pula", a u središtu pažnje našli su se redatelj filma Andrej Korovljev i producentica Dijana Mlađenović. Hotel Pula premijerno se prikazao na ovogodišnjem 70. Pula Film Festivalu, a sada ga je i bračka publika imala prilike pogledati.

Upravo nam je redatelj filma Andrej Korovljev otkrio svoju oduševljenost Brač Film Festivalom jer i sam, unatoč svojim godinama, spada u debitante.

- Filmski festivali su ono što drži svijet, malo pretenciozno zvuči, ali je tako. Prošao sam puno festivala, što kao član žirija, što kao autor, sjajno je vidjeti znatan broj zainteresiranih, kao i  ovdje u Supetru. Ovo mi je prvi put na BFF-u, ovo što sam do sad vidio je sjajno, kad vidim ovaj buzz i moving, druženje, stvarno divno. Dobra vibracija se osjetila odmah od kad sam stupio nogom s trajekta, a tek vidio dio vaše scenografije, 35- milimetarski projektor,  ma fenomenalno. Stvarno sam oduševljen – ekskluzivno je otkrio Andrej Korovljev.

Na otvaranju Festivala bila su mnoga poznatih lica kao što su Asim Ugljen i Ranko Ostojić kao i gradonačelnica Ivana Marković.

Direktor festivala Mustić u svom obraćanju publici posebno se zahvalio damama bez kojih ovaj festival ne bi bio moguć, to su gradonačelnica gđa. Ivana Marković, direktorica Turističke zajednice grada Supetra, Martina Rendić i producentica Supetarskog lita, gđa. Jasna Damjanović. Istaknuo je kako je bez njihove podrške ništa ne bi bilo moguće.

Ova večer potvrdila je još jednom da Brač Film Festival okuplja najbolje od filmske industrije. Tome u prilog idu i gostovanja poznatih Oscarovaca scenarista Sir Christopher Hamptona i producenta Grahama Broadbenta koji će na ovogodišnjem izdanju održati masterclass i družiti se s filmašima.

Ovogodišnji program donosi i dvije hrvatske premijere, filmova „Proslava“ i „Ovdje će proći put“ čime se Brački filmski festival pozicionira na mapi prestižnih filmskih događanja.

Tradicionalno, večer je završila odličnim after partijem u Acapulco beach baru na kojem su se posjetitelji, zaljubljenici u film i filmaši družili i razmjenjivali neprocjenjiva iskustva.

BFF možete posjetiti do subote, 12. kolovoza, a cjelokupan program je na web stranici Brač Film festivala.

Vidimo se na još jednom danu sjajnih filmskih priča!

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook