Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova umjetnička izložba „NOW&THEN“ u galeriji kvART u Westgate Shopping Cityju

Umjetnica Irena Podvorac rođena je 1977. godine u Zagrebu

U Westgate Shopping Cityju umjetnost ne spava ni u ovim hladnim zimskim danima, tako je danas otvorena nova izložba „NOW&THEN“, autorice Irene Podvorac.

Izložene radove možeš pogledati u umjetničkoj galeriji kvart, svaki dan od 27. siječnja do 27.veljače.

Izložba će biti otvorena od 10 do 21, a ulaz se ne naplaćuje.

Izložba predstavlja odabrani izbor crteža, reljefa i skulptura autorice Irene Podvorac. Stvaranjem skulptura autorica izražava svoju ljubav prema trodimenzionalnom obliku. Autorica od drvenih monolita, masa u koje prodire električnom pilom, dlijetom i turpijom oblikuje skulpture mačke, pojednostavljene do apstraktnih oblika. Mačka je tu dobila svoj spomenik, a autorica opsesiju.

Predstavljeni crteži dio su ciklusa Irena u doba korone i odražavaju autoričina psihička stanja te prikazuju emotivnu percepciju realnosti. Crteži reflektiraju emocije gdje autorica osjećaje sortira, izbacuje i pokušava zarobiti u crtežu. Autorica u nekim radovima interpretira i nadovezuje se na radove Vincent iz Kastva, E. Muncha i H. Bosha.

Umjetnica Irena Podvorac rođena je 1977. godine u Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo 2000. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 1999. provela je studijski semestar na Indiana University of Pennsylvania USA.

„Skulpture pružaju priliku da ospore nečije percepcije, perspektive i pretpostavke. Stvaraju novi ciklus misli i asocijacija kod gledatelja. Pozivaju gledatelja da se preseli u prostor nagađanja.

U stvaranju vodi me želja za traženjem ljepote, poetike i zavođenja oblicima i bojama“, izjavila je povodom otvorenja izložbe autorica Irena Podvorac.

 Autorica je izlagala na više skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada za svoj rad. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Živi i radi u Samoboru.

 Odlična vijest je da su još uvijek u tijeku zimska sniženja pa nakon umjetnosti možeš uživati i u super shoppingu 😊

 Vidimo se u Westgate Shopping Cityju!

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook