Prethodni članak
Sljedeći članak

Malac Genijalac: 100 Malaca na prvom upisu!

Međunarodna škola za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece Malac genijalac ovaj tjedan otvara svoja vrata u Zaboku

Međunarodna škola za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece Malac genijalac ovat tjedan otvara svoja vrata u Zaboku. Ogledni sati na kojima roditelji iz prve ruke mogu saznati nešto više o samim programima škole te brojim kompetencijama koje djeca zahvaljujući njima stječu, počinju već ovog četvrtka (27. siječnja 2022.), a traju do subote (29. siječnja 2022.).

Malac Genijalac djeci omogućava učenje matematike na zabavan način, tijekom korištenja različitih didaktičkih materijala, u opuštenoj i razigranoj atmosferi. Upravo su to glavne odlike ove škole - djeci se kroz igru približavaju apstraktni matematički pojmovi te nema učenja napamet. Roditelji još kratko mogu prijaviti svoje Genijalce na ogledni sat. Broj mjesta je ograničen, popunjavamo samo već predviđene termine.

Sama škola nudi dva programa: Numicon i Mentalnu aritmetiku. Program Numicon je namijenjen djeci od tri do šest godina koja žele na lagan i zanimljiv način upoznati svijet brojeva. Učenje u ovom programu odvija se pomoću Numicon oblika, što se pokazalo kao izvrsna metoda za usvajanje pojma broja i brojevnog sustava te lakše razumijevanje odnosa među brojevima i osnovnih računskih operacija. Nastava se održava jednom tjedno u trajanju od dva školska sata, u manjim grupama od šest do osam polaznika.

Program Mentalne aritmetike zasniva se na sustavu cjelokupnog razvoja mozga tijekom aktivacije obje njegove hemisfere. Kao rezultat te aktivacije poboljšava se niz kognitivnih sposobnosti poput pamćenja, inteligencije, koncentracije, analigičnosti, mašte, vizualizacije i logike. U osnovi ovog programa jest računanje pomoću drevne računaljke zvane abakus, prilikom čega se u proces učenja uključuju čak tri osjetila: vid, sluh i dodir. Znanstvena istraživanja pokazala su da se računanjem na abakusu aktivira uistinu velik broj neuronskih veza, što dovodi do uspješnijeg i bržeg učenja matematike. Nastava se održava jednom tjedno po tri školska sata. Osim redovne nastave, preko tjedna su osigurana dodatna dva školska sata za nadoknade i podršku u učenju.

Važno je naglasiti da oba programa djeci osiguravaju individualan pristup i dodatnu pomoć u svladavanju matematičkih sadržaja, ovisno o potrebama djece. Obratite se s povjerenjem timu škole te postanite i Vi dio te promjene. Djecu možete predbilježiti na broj 0994931781,mailom [email protected] ili web obrasca https://malacgenijalac.hr/zabok/

Za djecu koja mjenjaju svijet!

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook